Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Tight dansk jazz

Anmeldelser af Veronica Mortensen - "Happiness...is not included" & Thomas Clausen trio - "Back to basics".

Veronica Mortensen : Happiness...is not included.


Nyt udspil fra en af danmarks aller bedste sangerindere - Veronica Mortensen som her bliver bakket op af et virkelig stærkt og solidt hold af danske musikere bestående af Mads Bærentzen på piano og keys, Lennart Ginman på doublebas, Jeppe Gram på trommer, Jesper Riis på trompet, Peter Dombernowsky på percussions og Morten Eriksen på keys og programming. Cd'en består af 11 numre hvoraf 7 af dem er skrevet af Veronica Mortensen selv og 4 numre er jazzede fortolkninger af numre skrevet af henholdsvis Tom Waits (Broken bicycles), Lennon/McCartney (In my life), James Taylor (Valentine's day) og Paul Simon (I do it for your love). Udover at jeg havde hørt en koncert med Veronica Mortensen på en jazz festival engang, kendte jeg ikke ret meget til hende og hendes musik før jeg fik denne plade til anmeldelse. Efter et par gennemlytninger står det klart for mig at, her har vi virkelig at gøre med en sangerinde af meget høj karat, at hun så har et utroligt tight spillende backing band gør absolut ikke denne plade mindre interessant. Mortensen har en udtryksfuld, indsmigrende og forførende lækker blød vokal som passer perfekt til den akustiske jazz og som gør denne cd til en spændende oplevelse.


Til sidst vil jeg lige nævne Mads Bærentzen's fantastisk lette pianospil, som sender tankerne afsted mod Jan Johanson og Bill Evans. Alt i alt en god solid akustisk jazz plade, der som altid er i suveræn lydkvalitet som man er vant til fra danske Stunt records. Thomas Clausen trio : Back to basics.


Nyeste udgivelse fra Thomas Clausen, denne gang i trio formatet. Clausen styrer med fast hånd pianoet og bliver på ypperste vis bakket op af Karsten Bagge på trommer og Thomas Fonnesbæk på bas. Her befinder vi os i standard land med musik spillet helt akustisk uden nogen som helst form for forstærkning. Cd'en består af 12 numre hvoraf 10 af dem er mere eller mindre kendte numre, blandt andet "Round midnight" af Monk og "Milestones" af Davis, og 2 originale Thomas Clausen kompositioner. Måden der spilles på bringer tankerne hen på Bill Evans og hans banebrydende samarbejde med Scott LaFaro og Paul Motian tibage i starten af tresserne, der spilles lyrisk, afdæmpet og pænt - nogen vil måske sig for pænt. Vær forberedt på at der ikke er de store overraskelser eller uforudsete krumspring på denne cd, det er meget straight spillet jazz uden de store dikkedarer og vel for den sags skyld nok heller ikke den store nytænkning, her er der ingen der vil blive skræmt væk eller løbe skrigende bort. Jeg indrømmer gerne at det er ikke er jazz af denne slags som denne anmelder lytter til allermest, men denne cd er


der et eller andet over som jeg ikke rigtig kan sætte en finger på. Jeg tror måske at det ord der bedst beskriver stemningen og musikken på denne cd aller bedst er hyggelig. Disse tre musikere er alle dygtige på hver deres felt og sat sammen udgør de en tight spillende sammentømret enhed som er dygtige til det de gør. På denne cd er der ikke noget du ikke har hørt før, men er du på jagt efter en god cd med gode solide numre spillet af musikere der har styr på de ting de laver i en fremragende lydkvalitet, så kunne det sagtens være denne her. Anmeldelserner er bragt i samarbejde med jazzNet.

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.