Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Billedreportage fra Hi-Fi High-End 2007-08

Igen i år afholdte Expert KT-RADIO Odense messe og Hifi-Musik.dk var som altid på pletten.


Årets messe var kendetegnende ved den gode lyd og nye produkter på stereo siden. Blandt andet havde Radioactiv og Nirep stillede op med nye højttalere til det danske marked. Selvom Lydcentrum havde gjort det største arbejde, så var det kendetegnende at man havde lært fra sidste år og flyttet eksempelvis Exclusive HiFi ned i ordentlige lokaler med henblik på bedre lyd. Samtidigt viste de fleste hensyn, så ingen stande overspillede de andre. B&O havde succes med at få vellyd ud af sine Beolab5 og bortset fra, at Harman




Kardons kvindelige klientel ikke kunne holde fingrene fra volumen knappen, så var der ingen der overdøvede de andre. På fladskærms siden var de fleste gået HD amok med kæmpebannere og et enormt udvalg. Klassens frække dreng var her Pioneer, der valgte at stille HD- og Full HD-skærme op, så man selv kunne se om der nu også var så stor forskel.
Zingali var til stede med sin nye entrylevel serie...
Og sine store modeller.
Det klassiske 15S1 sæt fra Marantz.
Var det noget med lidt Rotel?
Bose kan faktisk skjules yderligere.
Bose kunne ikke byde på nogle deciderede nyheder, men demonstrere vanen tro at vise hvad små diskrete højttalere kan i selv halvstore rum, uden at være teknisk ekspert.
Bredt udvalg fra Bose.
Nordost bruger vist ikke Dantax til deres demo.
Surround sound alá System Audio.
Primare stereo.
System Audio Primare bød på årets underligste demo musik blandt de mange messetilbud, en surround komponeret virtuel koncert, der lød som noget lavet med gode gammeldags MIDI-filer. Anderledes og ganske underholdende. Årets farve var vist også tydeligvis hvid som også de nye Ranger og Comet modeller var pakket ind i denne farve. Ole Witthøft var som sædvanlig til stede, i jakkesæt og de mest slidte gummisko længe set.
Primare gad ikke slæber kasserne hjem igen, så måtte de jo sælges billigt med indhold.
Harman Kardon recievere for... Ja, alle pengene.
JBL's spritnye ES-højttalere, som umiddelbart virker som et stort skridt fremad, i forhold til meget andet i den billige ende, som jbl har lavet hidtil.
Exclusive Hifi stillede op med mange messetilbud på clearaudiopu vægte og rensekits, men det var dog Isophon Cassiano højttalerne og Audio Valves rørmonoforstærkere der tiltrak meget ros for sin vellyd. Selv tonearmen på pladespilleren havde dog også fået tilpasse sin hældning for, at kompenserer for rummets bas repsons, men de fleste var vist glade for ikke at skulle tilbringe hele dagen i det subtropiske klima som varmen fra Audio Valve skabte.
ADVARSEL, varmt!
Xindak kabler til enhver pengepung.
Radio Activ stillede op med den nye Thorens TD 350, med flydende ophæng. Der blev spillet på Wilson Benesch Odessey højttaler, og Wilsonøs egennpladespiller blev også fremvist. CEC elektronik styrede slagets gang, og Kaj havde endda været langfingret og hugget kabler fra Nordost til den beskedne sum af 250.000. Måske en smule overdrevet da det svarer til små 10 gange højttalernes pris. Til gengæld høste man også her som hos naboen Exclusive HiFi megen ros for lyden.
Smukt Infinite Hifi møbel.
Closeup af Odessey højttaleren.
JBL/Harman præsenterede deres nyeste DMC 250 musikserver, og fortalte om den kommende DMC 1000, men havde også fokus på deres nye HS250 kombi system, som både kan klare trådløs signal overførsel og klarer ripning til memorykort, JBL OnCall 5310 højttalere til Nokias kommende musik telefon var også til display.
Tannoy surround højttalere.
Tannoy/Meridian viste hvor elegant det kan gøres. Der var ikke meget husalter over de ekstremt slanke Tannoy’er, mens Meridian både viste deres klassiske design såvel som den nye F80 kompakt lydsystem I mange farver.
Pioneer havde messens bedste stand - de havde i hvert fald whisky.
Onkyos seneste generation recievere.
Project/Parasound standen var mest opsigtsvækkende ved sine iPod-forstærkere fra Fatman iTube, ikke at de var ene om det, men de havde I modsætning til konkurrenterne rør med.
Parasound surround forforstærker.
Project viste også flaget.
Der var muligheder for tilbud af mange afskygninger.
WBT væggen, ganske imponerende, og fyldte så at sige sin egen stand.
Chario højttaler.
Panasonic leverer fotoudstyr til enhver lejlighed.
Hovedtelefoner havde også sneget sig med.
Lidt lir blev det til. Dog kun 4.6 liter under hjelmen og en projektor i bagagerummet.
Klipsch havde glemt WAF i et svagt øjeblik.
B&O med kerneproduktet, fjernsyn.
B&O havde fået ganske ok lyd ud af deres beolab og det nye fjernsyn, men hovedattraktionen var dog deres nye mobil og mp3-afspiller som tog mest fokus.
Toe in er også kendt af Audiovector.
Transrotor i aktion.
...og mere iPod-udstyr.
Selv når det ser sortest ud, finder man rør i mørket.
McIntosh gik på tværs af alle og havde valgt sort i sort.
Mcintosh Nordic stillede op med Sonus Faber og Highland Audio-højttalere. Mens man kunne beskue det nye mærke i stalden, Carat, såvel som gamle kendinge som Lector og BAT.
Smukt, sort og tungt.
Hvis man havde glemt at handle kabler havde forretningen for en gangs skyld åbent en søndag.
Hitachi lod sig ikke kue af de store.
Canton-lineup
Sony skulle absolut overtrumfe alle i antal og udvalg af fladskærme.
Sony’s stand bød ikke kun på projektor, men også på PS3-spil som blev sendt videre som test materiale.
Yamaha brugte en halv hal til deres mange surround sound-kombinationer.
Yamaha var som viste deres nyeste recievere frem, såvel som deres Hifi-serie med Ax forstærkere, CDx-cd-afspillere samt Soavo-1 gulvhøjttalere.
Gallo Acoustics demonstrerede som altid med Thule-elektronik, hvad deres anderledes design byder på. Den meget markante position på scenekanten i enlig majestæt skræmte dog ikke lytterne væk.
Lissau og Sanyo havde i bogstaveligste forstand det tunge skyts fremme og præsenterede et bredt udbud. Dog med hovedvægt på de helt store systemer til den seriøse biograf-entusiat.
Philips oversvømmer netop i disse dage landet med nye fladskærme.
Hvis man nu lige mangler et stereo-sæt, så kan der handles.
Thorens nye TD350.
Klein er Wilson Benesch, det var lyden heldigvis ikke.
Dynaudio til ethvert behov.
Dynaudio havde valgt at vise hele programmet. Alt var simpelthen blevet smidt ind i rummet og arrangeret nydeligt. Om det var for at fejre en tredobling af salget i Danmark og Norge vides ikke, men der blev for en gangs skyld spillet på den store Evidence Master - et kærkommet initiativ.
Dynaudio viste gladeligt de manger farver deres højttalere kommer i.
Exclusive Hifi havde en hel del grej med.
Lydcentrum havde splittet sin stand op, således at man kunne nyde synet at en del af Cantons sortiment og få en snak med en flok tyskere, der var medbragt til formålet, og samtidigt havde man fået lavet et lokale lidt væk fra alle de andre. Den lidt bortgemte position gav sammen med en solid omgang rumbehandling et rigtigt fint udgangspunkt for Canton Reference 9 DC højttalerne, Transrotor ZET pladespiller med Transrotor 250 STR arm og Uccello pick-up og en Lua Sinfonia rørforstærker. Rigtigt meget lyd fra de små kasser må man sige.
Clearaudio PU I Exclusive Hifi rummet.
Canton 9 DC Closeup.
Arcam i et yderst diskret kabinet.
På Audiovector/ Arcam standen blev der præsenteret den ny Arcam musik server, FMJ MS 250 med 400 Gb indbygget harddisk. Audiovector spillede på deres 6 SI Arrete model med elektronik fra arcam, og havde et af de få surround setups med deres lille K serie med lithørende subwoofer.
Bare fordi at udstyret er stilrent, betyder det ikke at demo materialet er det.
De sorte højttalere er JBL Control 2.4. Resten af pengene havde man sat i computer-højttalere.
Zingali Client Name.
Billige små monoblokke til kr. 60.000,- stykket.
Nirep Trading havde en splilttet stand med Marantz Legendary og Zingali i et rum, mens man havde Marantz, Rotel og Audio Pro i et tilstødende lokale. Næsten hele Zingalis vellydende program var repræsenteret, ligesom man havde de fleste Rotel og Marantz produkter i nyeste version med. Dog skilte især Zingalis Twenty 2.12 og Client Name højttalere sig ud fra Nireps øvrige sortiment med deres anderledes lyd og design.
Rotel viste også Stereo i samarbejde med Audio Pro.
Cayin, Ayre og Martin Logan.
Interceptor Audio stillede vanen tro op med Audiolab, og kunne desuden fremvise Ayre forstærkere til den store guldmedalje, deres nyheder var de nye Martin Logan Source og Purity til kr. 20.000,- og 30.000,-, henholdsvis passiv og aktiv som udgør Martin Logans nye entry level program. Herudover blev der budt på Abyss-subwoofer og Cayins -3 serie samt A100T rørforstærkeren. En rigtigt god lyd i det lille rum.
Nej, mobil telefonen følger ikke med.
Rør fra Cayin.
Mirage miniput.
Mirage gulvmodel i closeup.
Bagsiden af Jamo indbygningshøjttaler.
Jamo havde en lille nyhed, deres Nye A400 serie, som ikke fylder meget og senere i år kommer de med en ny reciever.
Pioneer havde igen I år sine whiskytønde højttalere med, denne gang også i en bejset finish. Hovedattraktionen var dog det nye LX01 Avsystem med omnipolar-højttalere.
Onkyo / Nordost / Elac med Onkyos nyeste HD DVD 1080p 24 fps afspiller - en ud af kun to. Kan trigge HD-lydformater i reciveren. Billedet var også ganske godt, når ellers trykket fra højttalerne ikke var ved at blæse øjenæbler ud af hovedet på en.
Prisen følger ydelsen.
Nordost rummet bød vanen tro på demo ved Svenske Bjørn fra Nordost, så hvis du lige står og har over kr. 100.000,- i overskud til et signal kabel - eller en kvart million til det nye Odin højttalerkabel - ja, så er her muligheden for at bruge pengene. Der blev spillet på Krell Evolution og Elac’s 330,3 stander højttaler.
Afdæmpet og stilfuld, Beolab 5 i surrround sound-setup.
Loewe er tysk enkelthed, når det er bedst.
Loewe's præsenterede deres nye lyse design, herunder en Blu-Ray-afspiller. Den havde desuden et ufatteligt godt billlede.
For yderligere information, kontakt arrangør:

Expert KT-RADIO Asylgade 3 5000 Odense C Tlf: 66 14 22 32 Mail: info@kt-radio.dk Web: www.kt-radio.dk




Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.