Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Besøg Hos Flex Audio og JE Hifi

Tysk Hifi og Raidho eneforhandling i Odense

Få dage inden den velbesøgte åbningsreception lykkedes det Hifi-Musik at få et ene besøg i demolokalerne i Næsby. Bydelen er mest kendt for sit fodboldhold og BanjoGrillen, men i dagens anledning var der helt andre ting på menuen. Flex Audio havde i samarbejde med JE Hifi arrangeret en kombineret demo og produkt tour for begge firmaer således at Hifi-Musik’s udsendte kun behøvedes at kører et enkelt sted hen. Ganske bekvemt her i sommervarmen.

Eben X-3
Samarbejdet imellem de to hififoretninger er dog på ingen måde en tilfældighed, men et bevidst valg fra begge parter, der har valgt at have enkelte mærker, således at man kan hellige sig det enkelte mærke og deres filosofi, i stede for at repræsenterer mange former for lydfilosofi samtidigt. Dette gør JE Hifi’s produkter til et godt match for Flex Audio og omvendt iflg. ejerne, idet at man kun vil beskæftige sig med mærker og produkter hvis formidlingsevne de kan stå 100% inden for. JE Hifi er i Danmark mest kendt for Jungson, men i dagens anledning var det et af markedets mere stille mærker, Aaron, der var i fokus. Dagens sæt bestod af en No. 22 forforstærker og en No. 3 stereo effektforstærker der drev Eben X-3 og ikke mindst den lille nye, Ayra C-1. Udover forhandlingen af Aaron, har JE Hifi også snart andet ganske interessant på programmet, mere om det når det bliver officielt. I mellemtiden er man ved at tage forstærkere hjem, der prismæssigt ligger på niveau med de Eben højttalere som man foretrækker at parre produkterne med. Dette ligger lidt utraditionelt langt væk fra JE Hifis tilgang til egne produkter, hvor man som udgangspunkt forsøger at holde tingene på et niveau omkring 20.000 per enhed. De nye produkter kommer fra Sovereign, og håndbygge af same konstruktør der star bag Aaron. Pt. Er der planer om at tage blandt andet Glory modellen hjem, der med en pris på 100.000 vil ligge sig tæt op af prisniveauet på Eben produkterne, og i særdeleshed X-3 der med sin pris på 105.000 per sæt, vil gøre et væsentligt indhug i de fleste danskeres husholdningsbudget. JE Hifi har valgt sine produkter, og samarbejdspartnere, ud fra et synspunkt om ”godt håndværk”. Dette udmønter sig i at de produkter JE Hifi tager hjem, udover en neutral lydkarakteristik, skal kunne præsteres i en finish og en byggekvalitet som man er villig til at stå inden for. Det var derfor et naturligt valg for JE Hifi at vælge Flex Audio og deres udvalg af Raidho højttalere til at matche elektronikken, da man her fandt samme krav til produkterne som JE Hifi stiller til egne produkter.
Flex Audio står som forhandler af Cold Rays, Atacama samt Audio Valve og Clearaudio. Det der for alvor adskiller Flex Audio fra andre forhandlere på markedet er dog opnåelsen af eneforhandling af produkter fra Raidho der ikke tidligere har haft en fast repræsentant i landet. Dermed opnår den fynske hovedstad at værel det eneste sted hvor der forhandles Eben, Emilie, og ikke mindst den nye Ayra serie, der pt. kan præstere demo af den mindste model, standerhøjttaleren C-1. Med en pris på 85.000 inkl. stander må man antage at det også er et ganske ambitiøst sted at starte for en "mindste model". Af den mere kendte Eben X serie, udvider Flex Audio demofaciliteterne med et sæt X-4 i løbet af efteråret, således at man vil kunne opleve hele Eben X programmet med undtagelse af den helt store X-5, der dog heller ikke har en særligt stuevenlig størrelse. Forhandlingen baserer sig ikke på et massesalg, men på at sælge produkter der ”gengiver den kunstneriske værdi”. Dette betyder at man satser på den enkelte kunde, og bruger den tid det nu engang tager, i stedet for at forsøge at afsætte flest mulige produkter på kortest mulig tid. Derfor har man fra Flex Audio også valgt kun at føre et enkelt højttalermærke, nemlig det eneste mærke som man føler opfylder de krav og standarder man har sat til gengivelsen, såvel som til det æstetiske i produktet. JE Hifi og Flex Audio samarbejde virker som en ganske naturlig udvikling, idet de to firmaers produktsortiment og kompetencer komplementerer hinanden på fin vis.
Ayre C-1 med tilhørende stander
Dagens hovedattraktion var en demo af såvel Eben X-3 såvel som Ayra-C1, med Aaron som drivkraft. Det var under sessionen tydeligt at mærke at man ikke blot havde sat sig ind i produkternes tekniske natur og muligheder, men at begge firmaer rent faktisk er stolte af at repræsentere de mærker de forhandler, og ikke mindst den måde det formidler musikken på. Demolokalet er indrettet som en traditionel moderne stue, dog med enkelte akustiske forbedringer, men ellers som et solidt forsøg på at være en helt almindelig moderne stue. Grundlæggende var det samlede indtryk det samme som jeg fik da jeg i sin tid besøgte Raidho fabrikken i Nordjylland, men det var nu en gang rart ikke at skulle bruge flere timer i bil for at få et lyt. Senere på ugen måtte man forbi igen til den velbesøgte åbningsreception, hvor familie, venner og forretningsforbindelser kom forbi, også i den anledning blev der spillet løs på både X-3 og Ayra C-1. Iflg. indehaveren Rune Skov har man endda opnåeten fin forståelse fra naboerne, og det er vist også en nødvendighed med de lydtryk der undertiden blev præsteret fra stuen. Med Flex Audio og JE Hifi har Raidho og Aaron fået en passioneret repræsentation i det fynske, Hifi-Musik siger tak for arrangementet, og ønsker de to hifi entusiaster held og lykke med fremtiden. http://www.flexaudio.dk http://www.jehifi.dk

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.