Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Besøg hos Peak Consult

Peak Consult - højttalerfabrikant og idealist.



På det vestligste Fyn, hvorfra Lillebæltsbroen kan ses klart og tydeligt, ligger en ikke ubetydelig snedkervirksomhed. Ejermanden er ganske vist snedker, men startede et helt andet sted. Per Kristoffersen startede i sine unge dage med en særlig interesse for kasserede Jamo højttalere fra den lokale losseplads. Herfra udviklede tingene sig stille og roligt, indtil at han endte med at lave højttalere på bestilling. Denne udfoldelse virkede meget naturligt for en møbelsnedker, men det var først i 1996 at der kom skred i tingene for alvor. Snedkeriet som Per Kristoffersen arbejdede på gik ned, og han overtog det sammen med de øvrige ansatte.

Dermed begyndte det vi i dag kender som Peak Consult, selvom tilløbet havde været længe undervejs, og produktion af højttalere ikke var noget nyt. Firmaet voksede sig dog ud af sine egne rammer, og flyttede i 2001 til den nuværende adresse. Snedkeriet, og ikke mindst det specialiserede håndværk der følger med, fortsatte dog, og de Le Klint lamper man begyndte at lave i 1996 stoppede først deres skabelse hos Peak Consult sidste år.

Det egentlige snedkerarbejder er dog ikke stoppet hos Peak Consult, men man har blot valgt at lave kabinetter på fuld tid for at kunne følge med. Håndværket holdes dog i hævd, og det sker stadig fra tid til anden at man påtager sig specialopgaver.

Peak Consult er kendt for deres brug af solide danske materialer, ”alt er lavet inhouse eller er dansk” siger Per Kristoffersen med et slet skjult smil om læben. Selve træet til kabinetterne importere Peak Consult selv, massive planker præger lageret og selv efter et ihærdigt forsøg er det svært at finde underlødigt krydsfiner eller billigt affaldstræ nogle steder. Selv arbejdsbordene i værkstedet er lavet solidt og gennemført.

En vigtig del af Peak Consults virkemåde er at hjælpe andre danske producenter og promoverer dansk hifi. ”Vi er ikke så berøringsangste, det handler om at hjælpe hinanden” siger Per Kristoffersen, der gennem en årerække har samarbejdet tæt med den danske komponentleverandør Duelund Coherent Audio, og for noget tid siden begyndte et meget givtigt samarbejde med elektronikproducenten Vitus Audio og pladespillerfabrikanten Bergmann Audio samt kabelproducenten Argento.

Udover at Peak Consult selv burger disse i sin udvikling og omvendt, så holdes messer og demonstrationer også i tæt samarbejde. Således blev der på sidste CES messe lavet en fælles stand for de tre mærker, et dansk fællesrum om man vil. Det er dog ikke kun af markedsføringsmæssige grunde, man kan simpelthen spare store summer til eks. transport ved at samarbejde. Denne forbrødring strækker sig dog længere end det, Bergmann, Vitus og Peak Consult bruger nu i højere grad samme distributører rundt om i verden. 





Peak Cosult har for nyligt valgt at forny hele deres linje. Efter at man havde søsat en eksklusiv highened Serenity linje, har man valgt også at opdatere hele den eksisterende linje. De nye højttalere vil kunne kendes på at de er navngivet efter hvor lang tid højttaleren har været på markedet, samt at de nye modeller vil være udstyret med Morel diskanter i stedet for Scan-Speak som i ”gamle” dage. Enhederne er stadig fra Skaaning i sin nyeste version.

Der kunne skrives en mindre afhandling om Peak Consults enkle, men virksomme måde at løse problemer på, om brugen af forskellige tykkelser MDF/HDF for at minimerer resonanser, om den måde man beklæder sine højttalere på med kunstlæder, eller hvorfor man har valgt at bruge rigtigt træ i stedet for finer, om brugen af de bedste komponenter og brugen af enheder der er udviklet i samarbejde med enhedsleverandøren. I stedet for vil jeg anbefale at man besøger fabrikken og selv får syn (og øre) for sagen.

I demo rummet er der løbende udstillet de nyeste modeller, så om det er en ny stander højttaler eller firmaets dyreste afhænger af hvornår man har mulighed for at besøge Peak Consult. Dog udmærker den fynske fabrikant sig ved i særlig grad at have haft enormt mange besøgsarrangementer for private hifiklubber og hifi interesserede de sidste par år, og har om nogle gjort det muligt for almindelige mennesker at kunne opleve hifi til priser man normalt køber huse for.





Da der skulle tages billeder fra det demorummet var det således den spritnye Kepheus gulvhøjttaler der var at finde. På trods af at være Serenity linjens mindste gulvhøjttaler, så er den alligevel en halvstor sag med 2x5” mellemtoner, 2x6” basser, 155cm høj, og 155 kg tung. Elektronikken var en  SCD 010 cdafspiller, SL 101 forforstærker, to SM 100 monoeffektforstærkere og en SP 101 Riaa alt sammen frafra Vitus Audio, samt Bergman Audios luftbårne Sindre pladspiller. Med en pris på ca. 600.000 for Kepheus alene ender vi så med en samlet pris for hele setup’et på ca 1,5 mill, eller hvad de fleste som minimum bruger på et paracelhus.



Hos Peak er det altså håndværket og materialerne der er i højsædet. Der er ingen fancy hightech-multikomposit-spaceframe-nasabenyttet materiale, ingen subatomare-nanoteknologi-kabler og ingen magiske sten med mystisk indvirken. Peak Consult laver et solidt håndværk, fra kabinetterne til kabling, enhederne der er lavet i tæt samarbejde med producenten og alt er gennemprøvet og testet, ikke bare ved brugen af de bedste komponenter i delefilteret man har kunnet skaffe, men helt ned i detaljen hvor man gerne bruger dagevis på at afprøve hvilken slags lim man vil benytte når man laver delefiltre.





Redaktionen siger tak for en hyggelig dag, lidt mere stolt af danske håndværkstraditioner og byggekvalitet. Vi lader billederne tale for sig selv.
 

For yderligere information, kontakt

www.peak-consult.dk

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.