Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Sjældent samarbejde i det nordjydske

Nordic Audio og Sunaudio indgår i et samarbejde man sjældent ser inden for hifibranchen.



I det nordlige Jylland ligger regionens hovedstad, Ålborg. Ålborg er som så mange andre større byer hjem for forskellige hifi forretninger, og en af dem er Sun Audio. Udover sit sortiment, så udmærker Sun Audio sig ved en væsentlig anden ting, nemlig at de har indgået et tæt samarbejde med en anden forhandler og importør.

Sun Audio blev startet tilbage i 1998 og blev startet med en ambition om at kunne tilbyde nogle alternativer til de dengang fremherskende mærker. Sun Audio har samtidigt en ret klar vision om at kunne leverer så meget for pengene som muligt. Dette gøres ret konsekvent, og man er eks. nu ved at udfase både Sherwood og Tannoy (til fordel for KEF) da man har fundet andet der giver kunden mere værdi for pengene. To mærker som man dog ret stadigt holder solidt fast i og benytter er Marantz og Acoustic Energy, sidstnævnte er en relativt ubekendt faktor for mig, men jeg blev gjort opmærksom på at deres primære kvalitet skulle være evnen til at kunne leverer en rigtig fornuftig ydelse på trods af den lave pris. Det med at man skal have så meget kvalitet som muligt for pengene går også igen andre steder i butikken. Jeg ledte desperat efter fancy kabler til en årsløn per meter, men fik så at vide at man mere eller mindre er gået helt over til kun at benytte og anbefale Supra, da det er opfattelsen at det ligesom butikkens øvrige mærker har et rigtigt godt kvalitet/pris forhold. Herudover lagde man heller ikke skjul på at det, i den verden Sun Audio opererer i, er begrænset hvor meget ekstra man får ud af at skifte fra et kabel til 1000 kroner og op til et til 10.000 kroner, med andre ord der det heller ikke noget man har lyst til at bruge tid på at sælge kunden medmindre de specifikt ønsker det.
 


Under mit besøg er der et par småting der stjæler min opmærksomhed. Midt i rummet har man placeret to stereo pakker. En til 10.000 og en til 17.000. begge udmærker sig ved at være forstærker, cd-afspiller og to højttalere af en sikkert udmærket kvalitet, men med en for kunden god besparelse, hvis man ikke lige synes at man har råd til lidt dyrere mærker som eks. Roksan. Jeg bider dog mærke i at den samlede besparelse er relativt stor, og at det er en kraftig forenkling af kundens valg, hvis man har svært ved at bestemme sig eller ikke har lyst til at afprøve mange forskellige løsninger. Opstillingen er ret typisk for Sun Audio, for på trods af at der skam kan findes både surroundforstærkere og et enkelt fladskærms-tv, så er det tydeligt, ikke mindst i highend rummet, at det er to kanals stereo der er fokus på i denne forretning. Der er to andre ting end lige den kraftige fokus på stereo man lægger mærke til, om end det er både enkelt og effektivt. Først og fremmest fremstår butikken meget enkel og med rene linjer. Der er ikke stablet 117 forstærkere oven på hinanden, man kan gå rundt og kigge på det hele, der er intet der synes at rode, og der er nem adgang til alt. Det gør butikken mere indbydende, men dog uden at den er klinisk og kold. Det andet er den indstilling man har til kunderne, den er ganske afslappet. Nu blev forretningen besøgt inden for normal åbningstid, og det var sjovt at se hvordan sælgerne i modsætning til mange andre steder, ikke sprang på kunderne som en sulten tiger, men pænt stod og var afventende indtil kunden selv kom og spurgte. Herudover var jeg også ret overrasket over at jeg ikke en eneste gang opfangede noget forsøg på at lokke kunden til at købe noget der var fire gange så dyrt som man fra start havde udtrykt at man har lyst til at betale.
 

Sun Audio har et pænt highend rum der blandt andet rummer pladespillere fra Roksan, og ikke mindst McIntosch elektronik og Piega højttalere samt pick-up’er fra Dynavactor. Selvom man burde mene at Sun Audio dermed var veludrustet til at kunne dække alle kunde og prissegmenter har man alligevel valgt at samarbejde med Nordic Audio. Selvom at man har kunnet gøre plads til alle sine egne mærker har man alligevel valgt at støtte Nordic Audio med to hjørneopstillinger og højttalere til Highend rummet.
 

 



 

 

 

 

 

 

 


 















 

 

 

Nordic Audio og produkterne herfra må siges at styrke Sun Audio's udbud af tungere hifi og highend i alle afskygninger.

Nordic Audio er en nordjysk importør der startede importforretningen op som så mange andre, med at bruge egne private gemakker til fremvisning af grejet. Nordic Audio er hvad man må kalde en meget smal importør, Der er kun to mærker i sortimentet, Symphonic Line fra Tyskland og Eggelston Works fra USA. Begge mærker er meget lidt kendte herhjemme, men især Symphonic Line skulle være et meget udbredt mærke hjemme i Tyskland hvor det forhandles som var det en større japansk koncern med produkter til alt og alle. Symphonic Line er ganske vist i stand til at laverer alle led i afspilningskæden og i de fleste prislag, men den danske importør har valgt at fokuserer på de lidt mindre prisvenlige dele, og hovedsageligt forstærkere og cd-afspillere. Eggelston Works leverer højttalerne til Nordic Audio's hifi og highend program, og er ikke ligefrem noget man køber på et stramt budget. Et par af de produkter Sun Audio og Nordic Audio har valgt at markedsføre til det nordjyske hifi folk er nogle af de lidt mere sofistikerede konstruktioner som eks den integrerede forstærker RG 10, der lidt atypisk for en integreret forstærker kommer med separat strømforsyning til forforstærker delen. Ligesom cd-afspilleren med det enkle navn ”Reference mk2” er RG 10 udstillet i den såkaldte Aranya finish, som vel bedst kan beskrives som en spejlagtig, alt-reflekterende aluminiums finish. Sun Audio har dog også en mere neutral og traditionel sort model stående, der er noget mere kedelig at se på når man først har kigget nærmere på Aranya udgaven. Som grundig tysk hifi har man naturligvis sørget for at hælde en masse dyre kvalitetskomponenter i, og lidt usædvanligt brugt violinlak flere steder i konstruktionerne. På trods af en meget gammeldags tilgang, eks. håndbygges alle apparater, så har man taget et moderne fænomen til sig og konsekvent gennemført det. Alt kan opgraderes. Henrik fra Nordic Audio forklarer at det gør at ”kunden kan starte med en billig basis model og løbende få opgraderet efterhånden som man får flere penge til rådighed”. En ikke helt skidt ide, når en mk4 version af RG10 står til 45.000 kroner i Aranya finish.


Nordic Audio har sat tre sæt Eggelston Works op i butikken, Rosa modellen er det første man ser i butikken og fremstår noget massiv med sine sidepaneler i italiensk granit, men fremstår alligevel lille ved siden af Andra II som står i Sun Audio's Highend rum. Som alle andre modeller er de lavet med Morel bas/mellemtone og Dynaudio diskanter, og tilpasset lyttermæssigt ved brug af en lidt usædvanlig teknik. Henrik oplyser at Eggelston har valgt at lave sine egne indspilninger på masterbånd som de så bruger som reference til at udvikle deres højttalere, for at komme så tæt på virkeligheden som muligt. Personligt var jeg lidt forundret over at kabinettet var åbnet bagtil, open baffle hybrid om man vil, samt at effektforstærkeren kører direkte på mellemtone enheden uden filtrering af nogen art. Lidt farligt hvis man har kunder der kan lide at feste, men iflg. Henrik var det et ikke eksisterende problem. Kabinetterne er i dobbelt mdf, og limet sammen med en speciel ræsonansdæmpende lim. Højttalere i den ende af skalaen er ikke billige, og de udstillede modeller hos Sun Audio starter ved 50.000 A-skat belagte danske kroner, og slutter ved 185.000 for et sæt Andra II, med Rosa modellen i midten med en pris på 95.000 kroner.

På trods af at der synes at være langt imellem de mærker begge har valgt at tage ind, må det siges at virke yderst velintegreret, og produktvalget fremstå som en sammenhængende helhed når man kigger rundt i butikken.

Vi siger tak for besøget i det nordjyske, og ønsker forsat held og lykke med det sjældne samarbejde hos Sun Audio og Nordic Audio.

 

 

 

 

 For yderligere information, kontakt

Sunaudio
Reberbansgade 14
9000 Aalborg
tlf: 98169422
email: info@sunaudio.dk
Web: www.sunaudio.dk

Nordic Audio
Østermarken 215
9320 Hjallerup
tlf. 60 88 83 62
email: info@nordicaudio.dk
Web: www.nordicaudio.dk

 

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.