Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Jazznet December 2009

Her i december anmelder Jazznet Ken Vandermarks Resonance Project

 Ken Vandermark : Resonance Project (NotTwo Records).

Denne udgivelse har været en af de mest ventede, for denne anmelders vedkommende i år. Et massivt 10 cd bokssæt, med en af de mest fantastiske musikere og komponister denne verden har set - Ken Vandermark.
Dette bokssæt har været udsat flere gange men nu er det her altså endelig, i smuk smuk udførelse fra det polske selskab NotTwo records. De 10 cd'er er optaget i Krakow, Polen over 6 dage i november 2007 og en enkelt dag i Lvov, Ukraine ligeledes i november 2007.

De medvirkende var udover Ken Vandermark selv på tenor og baryton saxofoner og klarinet, Yuriy Yaremchuk på tenor og sopran saxofoner og basklarinet, Mikolaj Trzaska på altsaxofon og basklarinet, Mark Tokar på bas, Steve Swell på trombone, Dave Rempis på tenor og altsaxofoner, Per-Åke Holmlander på tuba, Tim Daisy på trommer, Magnus Broo på trompet og sidst men ikke mindst Michael Zerang på trommer og percussions.
Mine forventninger var MEGET høje til denne udgivelse, og lad mig sige med det samme - jeg er ikke skuffet på nogen som helst måde, min tilstand efter at have lyttet til dette bokssæt er snarere lettere ekstatisk.

Hvis man er bare én lille smule interesseret i jazz og eksperimenterende musik i det hele taget, vil man kunne finde et eller andet i dette bokssæt der vil tiltale en. Det er svært for mig at sige hvilken effekt dette bokssæt vil have på dig, men et eller andet vil det gøre ved dig, det er helt sikkert. Jeg har det meste Ken Vandermark har udgivet og hver gang han kommer med noget nyt, evner han at overraske mig med noget man ikke lige har hørt før. Han er i den grad en musik i konstant bevægelse, der ikke er bange for at bevæge sig i nye interessante retninger fra udgivelse til udgivelse. De ti cd'er favner meget bredt, med de otte af dem tilegnet koncerter med mindre grupper i forskellige konstellationer samt to cd'er med hele ensemblet der spiller sammen. Det er fantastisk at lægge ører til hvad disse geniale musikere hver især formår at komme ud over kanten med i de forskellige small group koncerter og ikke mindst hvad de hver især tilfører i det store ensemble. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg synes denne udgivelse er helt utrolig og sindsygt uundværlig. Gennemført ned til mindste detalje, som det altid er tilfældet med en ny udgivelse fra Ken Vandermark. Den består udover de vidunderlige cd'er, af interviews med alle de medvirkende samt masser af baggrundsviden om projektet - alt pakket i en flot boks. Hvis du står og mangler en julegave til jazzelskeren, behøver du simpelthen ikke lede længere - den er her!!!!!


 

 
Henrik Kaldahl
Webmaster Jazznet Denmark
http://jazznet-dk.blogspot.com 
 

 

Link til artikelkommentar: http://www.nerds.dk/?page=viewtopic&mode=reply&t=5085

 

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.