Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

ISE messe 2010

En af udstillerne på årets messe har været så venlig at sende stemningsbilleder hjem fra årets ISE messe.

Integrated Systems Europe, ISE messen, løber i disse dage af stablen i Amsterdam i Holland. Vi har desværre ikke haft mulighed for at kunne rapportere fra messen fra redaktionens side, men en af udstillerne, Morten Witzel fra Earthquake Danmark, har tilbudt den danske hifipresse at dække messen med primært billeder og en lille smule billedtekst. Vi har derfor sagt ja tak til at tage imod tilbudet, men skal for god orden skyld understrege at billeder og tekst ikke er redaktionelt materiale.

 

Artiklen opdateres løbende.

 

 

Dag 0

 

Søndag og mandag er de dage hvor alle udstillerne er en anelse nervøse for om vi når at sætte det hele op til tiden. Vi der selv klarer det hele kan naturligvis tage den rimelig med ro, da vi selv styrer tempoet. Men jeg føler med mange af vores naboer, der har håndværkere til at udføre jobbet. Nu skal jeg ikke tale ondt om håndværkere generelt, men et par af vores naboer har muligvis overvejet om de skal genansætte de håndværkere de har brugt i år.

Standen lige ved siden af os, har håndværkerne brugt mere tid på at kigge efter de japanske tøser på BenQ standen end at sætte standen op. Standen består iøvrigt af et gulv, 2 vægge og en overlægger til lys. Ikke umiddelbart noget kompliceret, men det ser hårdt ud.

BenQ standens håndværkere har haft travlt. De må have arbejdet i døgndrift for at få standen klar til tiden. Der er ingen tvivl om at det bliver en fed stand de får sat sammen, den er også dyr. Men store firmaer har store budgetter.

De område vi ligger i, har i umiddelbar nærhed et firma der sælger strømrensere/powerconditioners, inwall højttalere og nogle monitorlignende højttalere af ukendt art. Det er en farvestrålende stand, men jeg har ikke været helt tæt på endnu.

Men noget siger mig at der bliver tryk på vores område. De helt tætte naboer hedder Tannoy og Velodyne. Og Jer der var på KT Radios messe i Odense eller på Hifi Surround i København, ved at Earthquake Danmark holder sig ikke tilbage med subwoofer eller vores Earthquake Simulator. Der er lagt op til 200-15 Hz sweeps igen, for fuld udblæsning.

Vi forlod standen idag mandag kl ca 1500, hvor vi var så færdige som vi kunne blive med håndværkere hos naboen. De fleste var færdige med standen og igang med opsætning. Jeg glæder mig til at se hvad det er blevet til hos de mange stande der er med i år. Det er vores første år på ISE så jeg er meget spændt på feedback fra de forhandlere, distributører og pressefolk der kommer forbi messen.

 

 
Netop ankommet og læsset alt ud af bilen. Der er mange håndværkere på standene, og det virker usikkert om de når at blive færdige til tiden.



                          Fra venstre, Simon (Earthquake Danmark), Abraham (Earthquake USA) og Thomas (Earthquake Danmark).
 


BenQ standen i den tidlige fase, der er konstant 10 håndværkere igang på standen samt 4 udstillere der kommer med særlige inputs. Det lover godt for en stor stand.

 


Vores ene nabo, jeg har endnu ikke fundet ud af hvem de er. Deres håndværkere er fantastisk langsomme om at sætte 2 vægge op og lægge et gulv.


                                                          Velodynes produkter er kommet, men det er distributøren ikke.



                                             Kef har også travlt på standen, deres stand er ganske stor i år.

 


           Niko endnu en af de større stande med meget kreativitet i opbygningen. Jeg glæder mig til at se hvad det kan blive til.


                                                 BenQ fra den anden side. Deres stand bliver god tror jeg.












Earthquake Sound i de sidste timer inden vi går igang. Nu er det kun at fjerne støv og indstille subben så vi kan sætte gang i alle standene.



                                                               Quad og et firma der laver powerconditioners.



                                                                     Earthquake og Velodyne dør om dør..


                                 BenQ's stand i de sidste faser, det er ret imponerende hvad de har nået på 24 timer.

 

Dag  1

 

Dag 1, dagen vi alle har ventet på med spænding. Det er første gang vi er med hernede, Earthquake Danmark og Earthquake USA arbejder på højtryk for at få udbredt kendskabet til vores produkter. Derfor er vi med på ISE 2010. Vi leder efter forhandlere primært i Europa, men idag har vist sig at der også er mange fra USA, Canada og mellemøsten. Dubai og Qatar har vi haft et par besøgende fra, jeg er lidt imponeret over at folk tager så langt væk hjemmefra for at se på nye ting på markedet.

Jeg nåede lidt rundt til de andre udstillere idag, blandt de mange udstillere indenfor professionel lyd, lydstudier osv.  KEF havde deres flotte Muon højttalere med, de er ikke sat til så vi må nøjes med at nyde synet. Der er utroligt mange fladskærme, mange gode og virkelig mange med elendigt billede. Jeg forstår ikke at man tør tage skærme med der ikke lever op til gængse standarder. Projektorerne derimod var der ikke ret mange af de dårlige af. Men for pokker der er sket meget på projektormarkedet de 2 år jeg ikke rigtigt har interesseret mig for dem. Kæmpe lærreder til kæmpe projektorer og knivskarpe billeder. WOW.

Når vi er igang med skærme og projektorer, så skal vi da sidde godt. Så her er naturligvis også masser af reclinere, biografstole og et par massagestole. Det er rart at kunne besøge de stande når benene er ved at give op. For det er vanvittigt hårdt at stå på en stand i 8 timer om dagen.
Idag var iøvrigt dagen hvor jeg fandt ud af hvem vores naboer er. Den stand hvor håndværkerne var meget langsomme. Det er Celexon, der sælger lærreder i alle afskygninger. Desværre ser jeg intet unikt på deres stand, og publikum lader til at have samme holdning, for de har desværre ikke mange besøgende.

Blandt de interessante produkter stødte jeg på en fladskærm monteret i en bordplade. Skærmen var trykfølsom og ideen er rigtig god til mediacenter applikationer, men desværre skulle man trykke meget specielt på skærmen. Ikke hårdt som på de første touchscreens, men heller ikke fint og følsomt som vi kender fra iPhones.

Dagen idag var som på KT Messen i Odense også præget af andre udstillere der var utilfredse med besøgstallene. Vi kørte vores Earthquake Simulator som standene der vente samme vej som os, var meget glade for, for det tiltrak mange besøgende. Men standene der lå lidt bagved udtrykte deres følelser lidt anderledes. Jeg skal ikke nævne navne på de to der var henne og beklage sig. Men et firma sælger også subwoofere, og de "kunne ikke demonstrere for deres besøgende fordi vi larmede for meget".

 

 

 





 

 

Dag 2

Bathomatic – ok jeg indrømmer, der er ikke meget hifi eller surround over det. Men damn det er genialt. Produktet er vandhaner, elektroniske vandhaner – så man slipper for at få våde hænder eller noget. De har tilmed en iPhone App, så du kan tænde for badet inden du kommer hjem. Når du kører fra arbejde så logger du på app’en, og fortæller at du vil have et 35 graders bad i en højde af 60cm og når du kommer hjem er alt klar. Det er jo genialt.

3D projektorer er der et par stykker af, de er virkelig cool at se på, og jeg tror helt sikkert det nok skal blive en succes i hjemmebiografen. Af anderledes projektorer var der et setup hvor der blev projektoret på røg/damp så man fik et hologram agtigt fremvisning. Det var ret cool, men hvor mange anvendelses muligheder der er med det, ved jeg ikke.

Til alle herrerne kan jeg bidrage med Follow Me tøserne, der fik mig til at følge dem lidt.. jeg fandt aldrig ud af hvor de hørte til, men jeg finder nok ud af det i morgen. Og så er der lidt cheerleaders også. Heller ikke dem ved jeg hvor hører til, og det gør heller ikke så meget.
Det var umiddelbart det sidste af messen, måske kommer der flere billeder i morgen, hvis der er noget spændende der dukker op skal jeg gøre mit bedste for at I får det at se.




 



 

 

 

Dag 3

Bedst som man tror at man har været alt igennem, og vil gå en lille tur mere blot for at finde et par småting som er blevet efterspurgt af brugere på Recordere. Så finder man ud af, at der er hele 2 haller mere med oplevelser for sanserne.
De sidste to haller var dedikeret mere eller mindre til fremvisning af alle arter. Der var LED skærme til koncertbrug, fladskærme til både private og professionelle, der var scoreboards til sportsevents osv. Enkelte stande med lyd, herunder B&W / Classé, Sherbourn (som er nyt for mig) og PMC.

For at starte i de haller jeg allerede kendte, så måtte jeg forbi de smukke Kef Muon igen. Jeg har aldrig haft mulighed for at høre dem ordentligt, men finishen er utroligt smuk. En højttaler der fremstår som et spejl er meget specielt, men de her er ret flotte.
Til trods for at vores stande lå med 25 meters afstand, så var det først på tredje dagen jeg så NEC’s ufattelige 82” U-Touch Touchscreen skærm. Et knivskarpt billede, på en skærm der har trykfølsomhed så velfungerende som vi kender fra iPhone.
Det var virkelig imponerende. (opretstående skærm – 3 billeder). Zoom ind og ud fungerede nøjagtig som på iPhone, og prisen afspejler naturligvis også produktet, enduser pris: 49.000 EUR eller på dansk: 367.500 kr. + moms! Og JA, jeg er begyndt at spare sammen.

Messen var jo også henvendt til de professionelle, herunder retail ledene, men også alle installatørerne og de der afholder konferencer af en eller anden art, så touchskærme var her mange af. NEC var den absolut bedst fungerende allround, men Samsung havde et par stykker med i 50” størrelsen. Som vi kender Samsung, så var billedkvaliteten i top, men jeg syntes at kunne ane en anelse forsinkelse på reaktionstiden når der blev tegnet kruseduller på skærmen.

SHARP havde også en slags touchskærm med. Dog ikke som de andre, her var det ikke nødvendigt at røre skærmen for at elementerne drejede rundt, det var nok at stå foran den og så lave bevægelserne med armene og skærmen opfangede bevægelserne. Det var svært at få til at virke i starten, men med lidt øvelse havde det en sjov effekt. Jeg personligt foretrækker dog ægte touch funktion.

Philips præsenterede deres nye skærme i 2,35:1 formatet, som biograffilm nu vises i. Naturligvis Full-HD som vi alle forventer, jeg fik ikke fat i priser, men forvent at det bliver dyrt.

Sherbourn var nyt for mig, de er surround sound receiver + for- og effektforstærkere. Samme stand havde de store højttalere med der skråner lidt bagud i toppen. Her blev spillet Nils Lofgrens Keith don’t go, da jeg var forbi. En klassiker på konsum messer, her var en del besøgende og de fleste så ud til at nyde musikken.

PMC havde ikke musik på deres højttalere, men alt var sat op som var det i en stue. De store højttalere kunne ligne noget Tannoy fra firserne, og det er der bestemt intet galt med. Det kunne dog have været sjovt at høre det.

Oehlbach, den kendte kabelproducent, havde medbragt et større udvalg af kabler. Herunder vægstik, kabler til installation og så en HDMI forlængerkabel med en slags signalforstærker på. Der angiveligt skulle understøtte 1080P på træk op til 50 meter.
Det må siges at være ganske ok. Der var en bruger der spurgte til Prysm, desværre holdt de lukkede demonstrationer, og jeg havde ikke tid til at kigge forbi. Som udstiller på en velbesøgt stand var det ikke oplagt at deltage i alle de demonstrationer man ville gøre hvis jeg ikke var udstiller.

Til sidst kan man så reflektere på messen som helhed. Hvad har vi fået ud af det, er der noget man har lyst til at se nærmere på i nærmeste fremtid osv. ?

For at starte med hvad vi har fået ud af det, så var målet at udbrede kendskabet til Earthquake’s produkter. Det må siges at det er lykkedes med stor succes. Da det var vores første tur til ISE var vi usikre på hvad vi skulle forvente af resultater, udover at det var et andet marked, nu skulle vi ikke sælge vores produkter til private kunder, men folk der gerne skulle se på det her som en god forretning de kan tjene penge på. Vi har snakket med forhandlere fra hele Europa og tilmed Canada, USA, UAE (United Arab Emirates) og Pakistan. Vi har modtaget visitkort fra flere hundrede personer der ønsker at vi kontakter dem i nærmeste fremtid for at diskutere forhandling. De første ordrer kom allerede dagen efter messens afslutning. Så det er for vores vedkommende gået over al forventning.

Det har så betydet at vi har været nødsaget til at lave omstruktureringer internt, for at imødekomme den interesse der har været, ligesom det betyder at vi skal til at løbe endnu stærkere for at nå det hele. Selvom vi er midt i en finanskrise og mange firmaer bukker under for presset, så var dette års ISE messe den største nogensinde, der har været mere end 26.000 besøgende over 3 dage, så mange af rigtig mange udstillere har bedt om mere tid næste år. Det betyder at vi nu ikke skal være der 3 dage, men 4. Vi har naturligvis allerede bestilt plads til næste år, ligesom 80 % af de andre udstillere har gjort det samme.
 

 

 

































Link til artikelkommentar: http://www.nerds.dk/?page=viewtopic&mode=reply&t=5147

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.