Jazznet sommer 2010
Holdsworth/Pasqua/Haslip/Wackerman : Blues for Tony (Moonjune Records MJR029).
Dobbelt live cd fra en kvartet bestående af Allan Holdsworth på guitar, Alan Pasqua på keyboards, Jimmy Haslip på basguitar og Chad Wackerman på trommer, optaget på en europæisk turne i maj måned 2007. De 2 cd’er der udgør denne udgivelse består af 11 numre – 4 skrevet af Holdsworth, 3 skrevet af Pasqua, 1 skrevet af Wackerman, 1 skrevet af Newton og 1 skrevet af de fire medlemmer i fællesskab. Holdsworth spillede sammen med Tony Williams i hans Lifetime orkester med stor succes og koncerterne tilbage i 2007 startede som et tribute projekt, men skulle snart vise sig at være så meget mere. "Blues for Tony" bringer fire mestre, indenfor hver deres instrument, sammen. Dette er fusions jazz musik på aller højeste plan som holder en fanget fra første sekund. Disse to cd’er har kørt i heftig rotation på afspilleren siden de landede hos mig for snart en måneds tid siden. Det bliver bedre og bedre for hver gang, man hører numrene og jeg har på fornemmelsen at det bliver det ved med. Min bedste anbefalinger gives til denne solide og overbevisende udgivelse, som efter min mening er en af de bedste indenfor sin genre i 2009. Jeg ville have givet min højre arm (og for den sags skyld den venstre også) hvis jeg kunne have overværet en af disse koncerter. Den mulighed havde jeg desværre ikke, men jeg kan så prise mig lykkelig for at det nu er muligt om ikke andet at lytte til disse numre, og tilmed i formidabel lydkvalitet. This is the good stuff !!!
Ken Vandermark : Resonance Project (NotTwo Records).
Denne udgivelse har været en af de mest ventede, for denne anmelders vedkommende i år. Et massivt 10 cd bokssæt, med en af de mest fantastiske musikere og komponister denne verden har set - Ken Vandermark. Dette bokssæt har været udsat flere gange men nu er det her altså endelig, i smuk smuk udførelse fra det polske selskab NotTwo records. De 10 cd'er er optaget i Krakow, Polen over 6 dage i november 2007 og en enkelt dag i Lvov, Ukraine ligeledes i november 2007. De medvirkende var udover Ken Vandermark selv på tenor og baryton saxofoner og klarinet, Yuriy Yaremchuk på tenor og sopran saxofoner og basklarinet, Mikolaj Trzaska på altsaxofon og basklarinet, Mark Tokar på bas, Steve Swell på trombone, Dave Rempis på tenor og altsaxofoner, Per-Åke Holmlander på tuba, Tim Daisy på trommer, Magnus Broo på trompet og sidst men ikke mindst Michael Zerang på trommer og percussions. Mine forventninger var MEGET høje til denne udgivelse, og lad mig sige med det samme - jeg er ikke skuffet på nogen som helst måde, min tilstand efter at have lyttet til dette bokssæt er snarere lettere ekstatisk. Hvis man er bare én lille smule interesseret i jazz og eksperimenterende musik i det hele taget, vil man kunne finde et eller andet i dette bokssæt der vil tiltale en. Det er svært for mig at sige hvilken effekt dette bokssæt vil have på dig, men et eller andet vil det gøre ved dig, det er helt sikkert. Jeg har det meste Ken Vandermark har udgivet og hver gang han kommer med noget nyt, evner han at overraske mig med noget man ikke lige har hørt før. Han er i den grad en musik i konstant bevægelse, der ikke er bange for at bevæge sig i nye interessante retninger fra udgivelse til udgivelse. De ti cd'er favner meget bredt, med de otte af dem tilegnet koncerter med mindre grupper i forskellige konstellationer samt to cd'er med hele ensemblet der spiller sammen. Det er fantastisk at lægge ører til hvad disse geniale musikere hver især formår at komme ud over kanten med i de forskellige small group koncerter og ikke mindst hvad de hver især tilfører i det store ensemble. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg synes denne udgivelse er helt utrolig og sindsygt uundværlig. Gennemført ned til mindste detalje, som det altid er tilfældet med en ny udgivelse fra Ken Vandermark. Den består udover de vidunderlige cd'er, af interviews med alle de medvirkende samt masser af baggrundsviden om projektet - alt pakket i en flot boks. Hvis du står og mangler en julegave til jazzelskeren, behøver du simpelthen ikke lede længere - den er her!!!!!
Beppe Crovella : What’s Rattlin’ on the moon – A personal vision of the music of
Mike Ratledge (Moonjune Records MJR030).
Beppe Crovella er en italiensk musiker, der er kendt fra det fantastiske progressive band Arti & Mestieri, som han er en af hovedkræfterne bag, samtidig med at han driver sit eget meget spændende progressive selskab Electromantic records. På denne udgivelse fra det fantastiske selskab Moonjune Records, giver han sig i kast med egne fortolkninger baseret på 10 numre fra det legendariske band Soft Machine og kompositionerne af deres keyboardist Mike Ratledge, samt 6 af hans egne kompositioner. Instrumenterne som Crovella spiller på er en imponerede række af keyboards, orgler og pianoer - både akustiske og elektriske. Undertegnede er selv stor fan af Soft Machine, og det var derfor med stor interesse jeg lagde denne cd i afspilleren. Og hvad så…. Holder den ??? Ja det synes jeg faktisk den gør. Det er altid spændende om én enkelt kunstner kan holde en hel plade igennem med sit solospil. Crovella formår at holde det interessant hele pladen igennem, med sit overbevisende arsenal af diverse keyboards mm. hvilket gør at denne udgivelse ikke lyder som en soloplade, men for det meste som et helt band. Det er noget ret så bemærkelsesværdigt, den kære Mr. Crovella her har gjort. At gå ombord i så banebrydende og visionære numre, som dem fra Soft Machine kræver sin musiker og Beppe Crovella er i den grad mand for opgaven. De 16 numre der udgør denne cd, er alle interessant lytning som du bør tjekke ud.
Henrik Kaldahl
http://jazznet-dk.blogspot.com
Link itl nyhedskommentar: http://nerds.dk/?page=visartikel&id=280