Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

ElectroDays 2010 del 2

Electrodays 2010

Så blev det tid til KT Radios årlige messe, Electrodays, som står i forlængelse af Expert kædens interne Connect messe. Vi tillader os dog at springe over vaskemaskiner, fladskærme og 3d og gå direkte til det essentielle; hifi.  De 10.000 gæster lørdag og yderligere 7.000 søndag må siges at have givet en ganske velbesøgt messe, men trafikken gled dog rimeligt i rummene og hallerne, med enkelte undtagelser.



Hifirummene var temmeligt velbesøgte, og samtlige rum havde stort set fuldt hus plus det løse til samtlige demonstrationer. Bose’s  2 højttalers surround demo og Matrixmedia’s Jamo THX demo måtte endda konsekvent smide folk ud fra deres demonstrationer, da der var langt flere interesserede end pladser.

En egentlig overskrift som sådan, eller tema er svær at fastslå, men der var usædvanligt mange som kunne præsenterer trådløse sendere/modtagere samt trådløse enheder generelt.

Her følger udstillere i de store haller, såvel som i de små demorum i uprioriteret rækkefølge:

Matrixmedia
Hos Matrixmedia i den ene hal, havde man Danmarkspremiere på Olive musiksystemet.  Olive er en forforstærker og DAC kombineret med streamingløsning, brænder, harddiskafspilning og brænderfunktion, så der er mulighed for at rippe og brænde, således at det er nemt kan tage favoritnumrene med i bilen. Olive modellerne understøtter langt de fleste formater, herunder FLAC. I Olive O4HD ligger der en 2TB harddisk, hvilket rundt regnet betyder 20.000 numre. Priserne for Olive O3HD og O4HD ligger på hhv. 8.000 og 20.000 kr. og de fås i sort og hvid. Olive var sat sammen med et sæt Klipsch RF63 der skulle levere lyd til Plug ´n Play systemet, sammen med tre klipsch RW10D subwoofere. Systemet kan styres fra en Iphone hvis man nu ikke orker at bruge fjernbetjeningen.



MatrixMedia har også agentur på Jamo og Klipsch. Man havde valgt at vise Jamo Custom, som er deres nye indbygningshøjttaler med mulighed for at vinkle diskanterne, indstille impedans samt ændre lidt ved  diskant og bas. Jamos Custom serie skulle iflg. MatrixMedia være designet og udviklet af danske akustikere og designere. Herudover var en samling produkter fra Audioengine, heriblandt et sæt A2 højttalere, sat op med AW1 som er en trådløs løsning til 1000 kroner. Og så var der naturligvis også fremvisning af de seneste minihøjttalere fra Mirage, MD serien.
På første salen havde man lavet en Jamo THX/Onkyo demo: Der var mulighed for at få en THX demo med Jamos nyligt godkendte og nyudviklede højttalerserie. Til dette blev der bl.a. benyttet det gamle Queen nummer, Bohemian Rhapsody, her dog med Pink i spidsen og efterfølgende en scene fra filmen House of Flying Daggers. Systemet (5.1)står til en pris på omkring 16.000 kr.





Audio Pro
Audiopro havde, med et amerikansk udtryk, valgt at gå ”all out”. Stort set alt på standen var trådløst. Audiopro har netop lanceret deres LV serie, der inkluderer trådløse modtagere/sendere, trådløse subwoofere, gulv og standerhøjttalere. Alt sammen meget lækkert udført med læder på fronten.
Den trådløse gulvhøjttaler LV 3 til 12.000 for et sæt synes at have et meget nært designslægtskab med de kubiske Carlsson højttalere, som Audiopro købte rettighederne til i 2004. Det ligner at man har taget Qube konceptet og så ellers udvidet det kraftigt, og bagefter gjort det trådløst. Også disse var beklædt med læder, og skal nok blive et hit hos den mere langhårde del af befolkningen.







SAS Audio
Hos SAS Audio blev der fremvist Rotels  15xx serie på højttalere fra Elacs FS serie i forskellige stuemiljøer. For at sikre det bedst mulige resultat havde de medbragt Nordost kabler, primært fra Norse serien der i tilfældet med reference kabelserien Odin udgjorde noget der kommer tæt på 90% af anlæggets pris. Ingen flaskehalse at spore her... For at sikre strømmen, havde man skjult en hel række af strømskinnerne fra Quantum, der leverede forsyningen til de forskellige anlæg. En Copland 405 integreret rørforstærker og en toploaded Copland CD-afspiller blev også fremvist sammen med et sæt FS 247 højttalere fra Elac som det primære hifi system. Alt dette i hyggelige og ganske hjemlige omgivelser med møbler fra Frislev – der var endda plads til blomster på subwooferen.  Som en af de få med en surround opstilling, bød SAS Audio også på en Elac opsætning med FS 248, 241, 243 og en sub 2060D, hvor højttalerne blev trukket af en Rotel RSX 1560, Rotels bud på en icepower baseret surroundreciever. Der var også medbragt en prøve på en kommende Elac højttaler der ligesom AM 150 er aktiv og hvor blandt andet lydstyrken kan styres via et LED-display indbygget i diskantbaflen.







Audiovector

Hos Audiovector stod Peter Stenberg for begge dage utrætteligt at demonstrere Audiovectors nye Si3 serie, på hvad der nok må siges at være det største Naim setup der længe er set. Der blev taget imod lytterønsker som blev afspillet via en NAC 252 forforstærker, NAP 500 effektforstærker med separat strømforsyning, HDX harddiskafspiller og Naim DAC med separat strømforsyning. Et system til ca. 200.000, plus kabler, som var Audiovectors egen Zero serie. Audiovector stod for messens klart mest blandede musikudvalg.



Den nye Si3 serie løber fra små 15.00 og op til 54.000 for topmodellen, Si3 Avantgarde Arrete. Dette blegner dog mildest talt ved siden af den kommende topmodel og ultimative flagskib for Audiovector,  R11. Peter Stenberg kunne afsløre, at denne nye statement højttaler, der vil blive fremstillet i kun 40 sæt, kommer til at stå i 1,17 millioner kroner for et sæt.





Audiosale

Hos Audiosale kunne man fejre et skævt jubilæum. Bent Schäfer har nemlig været med i alle de 31 år KT Radio har holdt messe, og han stod trofast som altid på gangen med Supra skinner og kabler. Supra har alle dage været kendt for at levere kvalitet i en prisklasse, hvor alle kan være med, men også den dyre og eksklusive Sword serie af kabler var med, hvor man har fået hjælp ”udefra” for at opnå optimal lydkvalitet. Årets tema var dog el-sikkerhed og især udstråling fra kabler samt det fortrinlige i en fleksibel skærm som Bent Schäfer med vanlig stor entusiasme fortalte om. Det meste af tiden havde han og supras LoRad serie tilhørere nok til at kunne fylde et rum for sig selv.





Bose

Bose havde valgt messens absolut mest enkle setup, deres Lifestyle 235, der giver surround med en enkelt boks og to højttalere. Der var tilsluttet et designer Samsung TV og Apple TV boks, og udover en meget enkelt og yderst diskret fremtoning, kan denne løsning også styre alle andre enheder ved hjælp af den medfølgende Bose fjernbetjening. Til en pris på 27.000 er det derfor ikke kvantitet, men enkelthed og brugervenlighed sættet sælges på. Bose kalder deres løsning for Bose Unify, og messen med tilhørende demo var faktisk verdenspremiere på systemet.





Dantax

Dantax havde en stor stand i den ene hal, en ganske kontrastfuld stand. Her fremviste man et sæt af Raidhos C-1, nu med Raidhos egne terminaler, der iflg. Raidho repræsentanten, Rune Skov, skulle være væsentligt bedre end de WBT terminaler man hidtil har brugt. Raidho blev for et år siden opkøbt af Dantax, og det var lidt sjovt at se det ene sæt C-1 der udgjorde noget der ligner 50 % af den samlede værdi af samtlige produkter udstillet på Dantax’ stand. Dantax brugte messen til at fremvise nogle af deres pakkeløsninger, og ikke mindst moderne nye pangfarver i rød og en neonagtig, lettere giftiggrøn. Det var, underligt nok, faktisk både pænt og nydeligt at se på, og både højttalere og subwoofere var flot lakerede, og alle i samme afrundede design. Lakken virkede heller ikke så sart som det normalt ses.







Harman Nordic
Harman havde medbragt nyeste generation af deres AVR surroundrecievere, og endda lavet pakketilbud med både reciever og bluray afspillere. Herudover fremviste man forskellige iPodsystemer, samt 990 og 980 stereo produkter; forstærker, cdafspiller og radio. LS80 højttalere blev ligeledes fremvist, dog i en sort finish i modsætning til sidste år. Den helt store nyhed og storsællert var MAS 110 systemet, et kompakt stereosystem med touchfunktionalitet som det kendes fra Gryphon Diablo, med pladespillerindgang såvel som iPod tilslutning. Der var nogle rimeligt snedige features ved systemet, og Harmans salgsteam var ikke bange for at skrue anlægget op og give lidt lyd til den 500 kvadratmeter store hal.







Bang & Olufsen

Bang & Olufsen havde fået halvdelen af førstesalen, og det udnyttede de godt. Her fremviste man firmaets produkter i det miljø den slags hører til i, så der var både B&O computer og Wegner møbler til priser på den forkerte side af kr. 150.000. Hovedattraktionen var et surroundsetup med Beovision 7-55 og som højttalere havde man topmodellen Beolab 5 som både fornt og baghøjttaler, bare fordi at det er minimalistisk kan man jo godt hygge sig med hvad der må betegnes som ”overkill”. Herudover fremviste man Beolab 8000, der netop er kommet i en revideret udgave med modelbetegnelsen 8002. Mest opmærksomhed var der på Beosound 5, der mest af alt ligner en futuristisk fjernbetjening. Sammen med et sæt Beolab 3 i hvid udgjorde den et hvad der må siges at være både ekstremt minimalistisk og ekstremt diskret stereo. Beolab 9 i hvid blev fremvist hvor det gik i et med det øvrige stuemiljø, der reelt kun bestod af en hvid sofa og et Beovision 8, og så var der ellers pyntet med Beovision 10 med forskellige farver højttalergitre. En udgave helt i orange må siges at være både iøjnefaldende og, ja, speciel.







Earthquake

Earthquake havde valgt at medbringe deres berygtede jordskælvsmaskine med en taktil enhed monteret på en plade, der kørte synkront med en Supernova mk VI subwoofer med to 15” enheder. Pladen tiltrak sig stor opmærksomhed og en kø der mindede om noget man ser i en forlystelsespark. Drønene og trykket kunne mærkes helt nede ved hallerne der ellers er placeret et betragteligt stykke væk. Firmaet havde fokus på sine indbygningshøjttalere til væg såvel som loft, inklusiv den store vægmonterede Thor subwoofer der med sine to 10” enheder lover at gå ned til 20 hz. Også her havde man en trådløs stereoløsning, SWAT, på programmet. Hertil kom en fremvisning af den meget æstetikorienterede højttaler, Telesto, der havde fået et helt hjørne for sig selv. Vanen tro var der et komplet lineup af firmaets subwoofere og minimonitoren Iquake, der som navnet antyder, kan bruges med Apples IPhone/iPod produkter. 







Pioneer

Pioneer havde valgt at medbringe alt hvad der kunne kravle og gå fra deres sortiment til den lamindelige forbruger. Der var både fremvisning af firmaets mange surround- og blurayprodukter, og endda med mulighed for en grundig demo. Herudover havde man også valgt at medbringe sine bilenheder, og i et hjørne havde man ombygget noget, der vist nok engang var en Skoda Fabia, til en Pioneerbil, naturligvis med masser af Carfi, dog ganske diskret udført alt taget i betragtning. Man havde også valgt at medbringe nogle nyheder fra DJ sortimentet, den nye 2000 serie af mixere og afspillere, og det var de færreste der kunne holde fingrene væk, når Pioneer nu direkte opfordrede til at man kunne lege lidt med det.







Exotic Audio

Exotic Audio har til hverdag deres helt eget rum hos KT Radio, så hvorfor gøre det anderledes på messen? Man fremviste Messens eneste analogsetup, hvor en Platine Verdier pladespiller med Transfiguration Phoenix PU stod og spillede messen igennem, på trods af at man faktisk havde medbragt en EAR Acute CD. Her udover havde man EAR 509 rørmonoblokke, der fik signalet fra en 312 forforstærker. Højttalerne var et sæt Mira II fra Rockport. Herudover havde man et sekundært setup, med Avid Volvere pladespiller som Exotic Audio er dansk og svensk distributør på, EAR 912 forforstærker, Tim de Paravicinis ”egne” højttalere og så var der premiere på EAR V20, der mest af alt ligner noget fra 30’erne i stildesign, men må siges at være en direkte smuk forstærker.







Interceptor Audio
Interceptor må siges at have haft travlt. De havde en hel del nyheder de skulle nå igennem. Først og fremmest er den nye Bladelius Ask kommet på gaden, en effektforstærker der både har et almindeligt klasse AB kredsløb såvel som en klasse D forstærker indbygget. Den blev sat sammen med en Embla forforstærker med indbygget solid state hukommelse. Martin Logan er kommet med en del nye modeller; Ethos i det klassiske Martin Logan design og ikke mindst den lillenye, Motion 4 til 4500kr med et lidt mere utraditionelt design. Den stod  udenfor lokalet og fik lov til at spille alskens forskelligt fra en Cayin MM2 USB Power DAC, der med 2x15 watt, rør og usb indgang må siges at være attraktiv med en pris på 3000 kroner. Motion 4 findes også i en slags gulvudgave, Motion 10 til 8000 kr. Motion 12 blev også fremvist og udgjorde sammen med Ethos demoanlægget. Demoanlægget bestod udover Ask og Embla af mere Bladelius i form af den seneste udgave af den integrerede Thor forstærker. Som rosinen i pølseenden fremviste Interceptor også Paradigm højttalere, som firmaet har overtaget importen af.









  Link til nyhedskommentar:  http://nerds.dk/?page=viewtopic&mode=reply&t=5575

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.