Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

I skovens stille dybe ro...

Vi besøgte Mindtech, en af de mere stille forhandlere der ikke har de store armbevægelser, men tilgengæld har uhyre interessante produkter

For 40 år siden var Mindtech måle- og vægtudstyr til landbruget, men siden 2007 har fokus været på hifi. Ejeren hedder Bjørn Jensen – en ægte hifi-entusiast. Han har, efter et frasalg af primærdriften, kunnet koncentrere sig om det, der virkelig er hans store passion: Hifi.

Som de fleste andre erfarne hifientusiaster nåede Bjørn et punkt, hvor han ikke var tilfreds med produkterne hos den lokale radio/tv forhandler. Han ville have noget andet og kiggede udover kongerigets grænser. Her faldt han over canadiske Arteluthe og ikke mindst en producent, hvis holdninger han var enig i. "Kinakvalitet holder ikke", mener Robert Gaboury, og da Bjørn også var glad for produkterne fik Mindtech forhandlingen af disse lidt utraditionelle højttalere. De er ikke blot aktive gulvhøjttalere, men adskiller sig primært ved at benytte en teknologi kaldet"Airforce". Forenklet kan det beskrives som en mellemting mellem transmissionslinje og hornladning.

Til højttalersortimentet hører dog også en samling af Tonic højttalere, der i tidernes morgen var Gemme Audios forsøg på at lave prisvenlige højttalere. Desværre gik Gemme Audio konkurs inden at salget af Tonic-serien kom rigtigt i gang hvilket gør, at Mindstechs højttalerudvalg bedst kan beskrives som meget blandet.

Enhver moderne forhandler tilbyder moderne digitale løsninger, og Mindtechs er ingen undtagelse. Der forhandles DAC-løsninger fra både Auralic og de, i Danmark, så populære Calyx. Men dér hvor Mindtechs måske største force ligger, er i forhandlingen af, og et dybtgående kendskab til NOS-DACs fra hollandske Metrum. Herudover forhandles en masse tilbehør, special-CD'er fra STS, Quadraspire racks, kabler fra Nordost og ikke mindst rørforstærkere fra japanske Triode. Sidstnævnte har, trods en begrænset udbredelse, et godt ry i Norden.

Langt de fleste ting bliver solgt direkte til forbrugerne. Som dreven forretningsmand mener Bjørn selv at kunne sige, hvornår (andre) forhandlere kan betale sig, og hvornår det er bedre selv at stå for salget. "Jeg vil helst sælge folk dét de reelt har brug for". "Det rigtige produkt er, på den lange bane, vigtigere end hurtige penge", siger Bjørn.

På spørgsmålet om hvorvidt han er privilegeret mht. det sortiment, der sælges, svarer han: "Jo, jeg sælger jo kun det jeg selv kan lide, og har da også været lidt heldig. Eksempelvis tog jeg Triode hjem for at se om det var noget for mig selv. Det var det - og så fik jeg også lov at sælge det. Metrum fik jeg forhandlingen af på et tidspunkt, hvor ingen kendte dem, og hvor alt om firmaet var ukendt, men jeg kan lide spændingen ved at finde noget, der er anderledes".


Det er tydeligt, at Bjørn er ganske beskeden omkring det faktum, at han ikke skal holde en bestemt salgskvote for at få smør på brødet. Og det skinner også igennem på både hans præsentationer og demo i det specialindrettede lytterum. Her står et anlæg bestående af en Auralys Vega forforstærker, et par Triode TRV-M88SE monoblokke og et sæt Arteluthe i en finurlig hvid og guld farvekombination. Det akustikregulerede, men stadig stramt skandinavisk designede lytterum, er lyst og rart, måske fordi de grønne træer næsten rammer ruden ved de små vindbriser... Der er ro på mere end én måde.

Mindtechs produktportefølje er i høj grad præget af ejerens præferencer, men man fornemmer også, at det er en mand med lige så meget ro i sjælen, som der er i skoven. Og det er nok meget godt, når man beskæftiger sig med produkter for både den studerende og direktøren...


For yderligere information, kontakt
Mindtech
www.mindtech.dk
mail@mindtech.dkBrugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.