Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Electrocompaniet demo

Medlyd inviterede til demo med Electrocompaniets nyeste HD film og musik streamer samt highendhøjttaleren Nordic Tone - vi var på pletten

Electrocompaniet fik for nogen tid siden ny dansk distributør. Og det kan mærkes, at der er kommet øget fokus på mærket og dets nyeste tiltag.

Demoarrangementet var denne gang orkestreret af Medlyd, der havde sørget for fine faciliteter midt i en af oaserne af grøn beplantning og arkitektur, der ikke normalt hører en storby til.

Nok var mange kommet for at høre Nordic Tone, Electrocompaniets store højttalersatsning, men for Electrcompaniet handlede dagen lige så meget om Electrocompaniets spring ind i det næste årtusinde, hvor man surfer med på bølgerne af highend digitallyd og musikstreamere, da de valgte dagen til en dansk præsentation af deres EMC-2 musikstreamer.

Electrocompaniet havde taget deres egen mand med; Geir Frode Skjæveland, en ikke bare passioneret, men også særdeles underholdende skikkelse, der på lystig og elegant vis viste, hvad produkterne kunne, hvilket er ret vigtigt, når man er salgs- og marketingschef hos Electrocompaniet.

Under det meget grundige foredrag kunne man lære, at Electrocompaniet bruger næsten alle sine ressourcer på udvikling, og at der er sket et regimeskifte fra hard- til software, hvilket har gjort, at Electrocompaniet har købt et softwarehus og har dermed ekspertisen hos sig selv. Derved slipper de for at købe den ude i byen eller at nøjes med standardiserede hyldevarer. Dette har resulteret i, at EMC-2 er en Linuxbaseret, men ellers fuldt ud egenudviklet maskine, hvor alt kan reguleres og ændres efter Electrocompaniets ønske, og hvor al software kan ændres og forbedres efter ønske.

“Det der tager længst tid er, at pakke maskinen ud”, forklarede Geir Frode Skjæveland, da der bliver spurgt ind til brugervenligheden i så avanceret et apparat. “Der er naturligvis fuld understøttelse af Wimp, Spotify og lignende”. Derefter der blev redegjort for, hvor hurtigt og enkelt det er for dem at opdatere softwaren, når man nu selv har lavet den fra bunden. Selv DAC delen. “Det er en streamer, der nemt kan betjenes af hele familien”. Herefter fulgte en mere teknisk gennemgang, hvor man har taget hensyn til udvidelser, inklusive udskiftning af harddisken.

Men ud over at streame musik, så kan EMC-2 naturligvis også streame film fra harddisken, og hér tog demoen en uforudset og mere praktisk drejning.

For salgstalen omkring en nem brugerflade og hurtig skift, hvor “man kan spole i BluRay, som var det en FLAC musik fil” viste sig ikke at være grebet ud af luften. Lidt alternativt fik publikum nemlig lov til at betjene og lege med prototypen. Dette inkluderede, efter ti sekunder instruktion, at kunne skifte mellem en Adele Cd og den dertilhørende BluRay. Og der spoles med samme lethed i både BluRay såvel som musikfilen, og EMC-2 formår endda at huske positionen, således at man kan skifte frem og tilbage mellem de steder, man har afspillet eller spolet til uden besvær.
Ud over den meget levende del løftedes sløret for, at der snart kommer en opdatering, der tillader streameren at streame begge veje, og det forbedre organiseringen af pladesamlingen, der allerede findes i den nuværende version.

“Der er sket et regimeskifte, og det er highend-streaming. Det er en kombination af de bedste ting.” Med den moderne teknologi kan man ifølge Geir Fride Skjæveland rent faktisk lave en databuffer og effektiv afspilning af de store mængder data, der er nødvendige for at man kan få en superhurtig respons. Og eftersom at han har brugt 8 millioner kroner på softwaren i dagens prototype, må man antage, at han ved, hvad han taler om.

Højttaleren, der spilles på og var fokus omkring, var Electrocompaniets "Nordic Tone". Det er et udviklingsprojekt, hvor det lokale universitet blev inddraget, og hvor der er brugt speciallim med dæmpende egenskaber. En strøtanke om man vil, og en dyr en, for udviklingen af Nordic Tone Model 1 endte med at koste 7 millioner kroner, men det er naturligvis et greb i lommen for et Norsk firma, der bruger endnu mere på software udvikling på trods af at være et forstærkerfirma.

Priserne på de produkter der var i fokus var dog i hver sin ende af skalaen; ECM-2 koster “kun” 35.000,- for en highend musik- og filmstreamer med indbygget DAC, mens Nordic Tone Model 1 ender på 190.000,- for et sæt og dermed, med en stor margen, er Electrocompaniets dyreste produkt hidtil.

Med dagens demo ønskede Electrocompaniet og Medlyd at sætte fokus på hhv. et statement flagskib af en højttaler, og hvad der må betegnes som en highend-streamer, som kan betjenes af hele familien uden at koste en bondegård. Begge dele lykkedes til fulde.

For yderligere information, kontakt
Medlyd ApS
Leopardvej 26 A
7700 Thisted
Danmark
Telefon: +45 7025 3009
E-mail: rega@mail.dkBrugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.