Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Lydportalen - Danmarks gladeste hififorretning

Midt i Lyngby ligger en af landets største forhandlere af Audiovector og godt humør

Midt på Lyngby Hovedgade ligger en af Danmarks mest funky hi-fi-forretninger - også selvom at produktsortimentet afspejler at det ikke er et arbejderkvarter. Ikke alle beboere i området er pensionerede velhavere, der er lidt for enhver smag og pengepung, men der er dog et gennemgående tema i æstetikken og lyden.

Bag disken står Martin og Leon, at kalde dem friske og funky er nok en underdrivelse, men de formår at sprede godt humør, og samtidigt kunne sælge både highendgrej med samme attitude som en trådløs højttaler til 499,-.

Linjen i forretningen er lagt af Leon, for det er hans butik. Det er ikke en kæde eller et franchise, men Leons øjesten, og han bestemmer suverænt, hvem han vil handle med, og hvad der skal stå i forretningen, sådan som vi kender det fra hi-fi’ens spæde ungdom.

Leon har haft butikken siden 2007, og har en fortid hos hos KT Radio, Hifiklubben og Bang & Olufsen. Under snakken med Leon står det klart, at han er af den gamle skole, når det kommer til butiksdrift. “Jeg vil selv bestemme, og jeg vil kunne afvise leverandører” siger han. Butikkens indretning og udvalget af produkter vidner om et sortiment, der skal være pænt uden at blive til Bo Bedre “Det skal være pænt, der skal være lidt design over det, men samtidigt skal det være i høj kvalitet, både lyd- og bygningsmæssigt,” siger Leon.

Om det at drive forretningen siger han: “Man skal gide det”, og siger så lige ud af posen, at det naturligvis kræver hårdt - og meget arbejde at drive sin egen forretning. Især det at kunne tilbyde de smarte løsninger før andre kræver fodarbejde. “Vi gjorde os i streaming inden, at det for alvor blev moderne” siger Leon, inden der bliver lyttet til en Audiovector Discreet model.Og netop Audiovector er meget fremherskende i butikken sammen med Naim, og det er tydeligt, at netop disse to mærker er blandt Leon og Martins favoritter.

Udover et enkelt mainstreammærke i form af TDK, så har Lydportalen også mere designorienterede mærker som TP Tube, mens “gammeldags” hi-fi er repræsenteret med solide mærker som Klipsch, Rega, Dynavox, mens Vincent og Peachtree tager sig af at passe ind i den overordnede design og lydfilosofi i butikken.

Serviceniveauet er der heller ikke noget at udsætte på, for under rekognosceringsturene til forretningen inden artiklen skulle skrives, lagde denne signatur mærke til hvor imødekommende og venlig en betjening, der var af alle kunder, der kom ind, uanset om de skulle have en i-dims til 500 kroner, eller ville smide tre-fire månedslønninger i kasseapparatet for et sæt højttalere.Selve forretningen er i forskudt tre plan. Indgangsarealet er fordelt med halvt hi-fi, og halvt mindre ting og små anlæg perfekt til de mindre rum. I næste ombæring kommer så det tungere og mere seriøse hi-fi, pladespillere og hovedtelefoner, mens kælderen er indrettet til hhv. hjemmebio og highend stereorum.

Det er tydeligt, at man besøger en pæn og ordentlig forretning med en klar linje i produkter og design, en god udnyttelse af arealet skader jo heller ikke og så er det rart med en “rigtig” hi-fi-forretning, hvor ejeren selv bestemmer alt, og personalet behandler dig på samme måde, uanset om du kører Ford eller Ferrari.


Vi på Nerds siger tak for besøget, og det er rart at se at den ægte uafhængige forhandler med en reel passion for hifi stadig findes.

For yderligere information, kontakt
Lydportalen
Lyngby Hovedgade 15G
2800 Lyngby
www.lydportalen.dk
lyngby@lydportalen.dk
https://www.facebook.com/lydportalen


 

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.