Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

High-end hjemmebio demo der overbeviser selv en stereomand

HTP/ Room AV surround sound demo med skandinavisk præmiere

Selvom at både Room AV og HTP er veletablerede, og har gjort sig i demo-arrangementer før i hobevis, så var det alligevel en overraskelse for arrangøren at så mange mennesker der mødte op en forårsaften i Room AV’s lokaler i Brøndby. Her stod Dennis Sørensen fra Room AV klar til at tage imod, men det var tydeligt at der ikke var forventet så stort et antal gæster - som ægte velforberedt vært havde man dog sørget for rigeligt at spise og drikke til det fremmødte publikum.
Udover selve surround-demoen fik redaktionens udsendte også en hurtig rundvisning i etablissementet, der ikke kun fungerer som fremvisningsenhed for elektronikken, men også for Room AV’s tømrer- og byggetekniske evner.

Det er altid en fornøjelse med en demo fra grundlæggeren af HTP - Claus Glæsner, og hans demoer er altid populære, men selv de meget rummelige lokaler hos Room AV var nu fyldt godt op til randen, faktisk så meget at man endte med en 3-holds løsning, og ikke mindst en tidsplan der skred lidt. Det er sjældent at se det, men også en positiv overraskelse, og måske et tegn på at high-end biografsystemer er på vej tilbage.
Selve biografrummet var forholdsvist stort, med en masse gulvplads, såvel som afstand fra væggene til biografstolene for at sikrer optimal lyd for alle gæster. Herudover var der naturligvis indbygget et dejligt klimaanlæg, og ikke mindst lavet fuld teknikum bag lærredet som man først lagde mærke til når der blev tændt lys derinde, og den meget diskrete dør åbnet. Udover at være demofacilitet for elektronikken, tjener det også som fremvisning af den kunstfærdighed som Room AV besidder når der skal laves hjemmebiograf helt fra bunden.

Arrangementet gav anledning til at tage et nærmere kig på et helt nyt agentur, ikke kun herhjemme, men mere generelt da der var ikke mindre end skandinavisk premiere på det amerikanske highend projektormærke Wolf Cinema. Bag firmaet står en række garvede veteraner fra bl.a. Runco, og DLP-projektoren TXF-700 med 4K opløsning og HDR i et metalkabinet blev brugt. Prisen er i high-end projektor sammenhæng faktisk ikke så gal, nemlig kr. 64.995,-

Lærredet i rummet var et Screen Research med transparent vævet dug for at sikrer en ordentlig lyd gennem lærredet, uden at det går ud over billedet. Det var både THX og ISF godkendt. Priserne starter overraskende lavt for den slags, kr 18.000,- skal man slippe for deres mindste lyd-transparente lærred.


Lyden blev leveret af et 7.2.6 surroundhøjttaler konstellation fra M&K Sound, og processering fra et i dansk sammenhæng ret ny mærke, franske Storm Audio.

Systemet var med Dirac Live room EQ, godt fulgt på vej af et Dual Core DSP system og 16 kanaler. Det findes også i en mere kompakt udgave, men selv den billigste receiver fra Storm Audio koster det samme som en lille bil - et prisniveau der er at forvente ved highend hjemmebiografsystemer. Al konvertering holdes digitalt for at undgå tab.


Der var i øvrigt på fornuftig vis sat akustikplader op fra MSR.

Selve demoen blev forestået på ekstremt overbevisende vis. Claus Glæsner der har drevet high-end hjemmebiograf importfirmaet HTP i 18 år, og selv har massiv erfaring fra sin tid hos M&K Sound og som er kendt for sin store entusiasme og viden omkring film og ikke mindst produktionen og gengivelsen heraf. 

Demoen bestod af en blanding af filmklip, koncerter og andet fra flere kilder, krydret med anekdoter og eksempler. Særligt imponerende var brugen af opskalering fra 1080p til 4K, og ikke mindst DIRAC delen, dens evne til at fjerne forvrængning i en live koncertudsendelse uden at ændre tonalsignaturen i lyden var mildest talt imponerende.


Der er ingen tvivl om at der er forskel, nyere film som Valarian blev gengivet i en eksplosion af farver og et altopslugende lydbillede, men selv “ældre” film i gammeldags 1080p opløsning og uden Dolby Atmos og andre moderniteter var både billed- og lydmæssigt i topklasse.

Det var en særdeles overbevisende demo, omend at det virkede ret voldsomt at sætte en helt almindelig Xbox spillekonsol til som kilde - omvendt viste det potentialet i udstyret, og ikke mindst hvor meget ekstra der kan hentes ud af kildematerialet.


Særligt med Hi-fi øjne var dagens demo særligt interessant, brugen af Dirac Live gjorde det muligt at få nogle fantastiske koncertoplevelser igennem systemet, og det at systemet så elegant og gnidningsfrit kunne fjerne forvrængning fra optagelsen gør det langt mere attraktivt for hi-fi nørder at bruge tid og ikke mindst penge på surround, også selvom at Storm Audios produkter ikke er helt billige. 


Nerds.dk siger tak for en særdeles overbevisende demo - det er dejligt at se og ikke mindst høre hvordan at nye teknikker og produkter kan forbedre kildematerialet uden at ødelægge det.

For yderligere information, kontakt

Distributøren:
HTP
www.htp.dk

Forhandleren:
Room AV
www.roomav.dkBrugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.