Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Lyd og Billede 2006 – med fokus på lyden

Hvad laver man på en grå og kold søndag? Man tager til Lyd og Billede udstillingen afholdt på SAS Radisson i Århus og nyder en dag med god lyd og fantastiske billeder.

I år var udstillingen arrangeret af de århusianske butikker Hi-Fi klubben, Lydspecialisten, Scala Hifi og Tape Connection Det centrale område i midten af udstillingen skabte et fint udgangspunkt, og gav de besøgende et sted at diskutere og slappe lidt af mellem indtrykkene i de forskellige rum. HiFi klubben stillede med det tunge grej i form af B&W’s 800D serie og topmodeller fra Classé i en surround opstilling, der burde kunne gøre de fleste misundelig.
Sådan ser 350kg. højtalere ud. 2 stk. 800D og centeren HTM1D
Den berømte top med mellemtone og diskant
Som baghøjtaler blev der brugt B&W 802D, og det klarede de bestemt fint. Det blev dog pointeret, at mindre også kunne gøre det, men som det blev sagt til demoen: ”Når det nu skal være…”. Centerpositionen blev varetaget af topmodellen hos B&W HTM1D, der vejer lige over 90kg., og er stor som en mindre sofa. Tre 8” enheder er ikke noget man ser ofte i en centerhøjtaler. Elektronikken kom som sagt fra Classé, og forstærkningen bestod a 2 stk. CA-M400 monoblokke (gæt selv, hvor mange watt, de leverer i 8 ohm), der drev fronthøjtalerne, og den 5 kanals CA-5200 der blev brugt til at drive center- og surroundhøjtalerne. Afspilningen skete via den helt nye kombinerede dvd- og cd-afspiller CDP300V, og til at styre det hele blev der brugt en Delta SSP-600 forforstærker.
Kablerne var fra Tara Labs Air serien
Dynamikken i denne opsætning var helt ud over det sædvanlige. Til demoen blev den store skudscene (ligger på 1.42.00 til dem der vil prøve det derhjemme) fra Kevin Costners film Open Range brugt, og sådan har en skudduel aldrig lydt før. Skuddene eksploderede i ansigtet på dig, som stod du selv midt i det hele, og jeg tror de fleste, var mere end bare lidt imponerede heraf. HiFi klubben fremviste også den nye NAD Master Series og havde sat en M55 DVD-afspiller sammen med en M3 integreret forstærker. Sammen fyldte de rummet med musik ved hjælp af et par Dali Helicon 300W. Serien er helt ny, og forventes at kunne leveres omkring april måned i år. Til venstre en M25 effektforstærker der leverer 6 x 170 watt, og til højre en M15 surround forforstærker. Billederne yder ikke designet retfærdighed, for det ser virkeligt velbygget og flot ud. Densen var repræsenteret, og spillede på Audiovector Si6 Avantgarde Arreté i et af de mindre rum. Lydspecialisten spillede i deres store rum på Naim og Audiovector og fremviste også hele Mi3 serien. Fra venstre mod højre er det standard versionen, derefter Super, Signature og til sidste Avantgarde. Det er muligt at opgradere, så man kan starte forholdsvis billigt og ende i den noget dyrere.
Audiovector Si6 Avantgarde med tilhørende center
Langs væggen fandt man den lille Mi1 serie, ligeledes fremviste Lydspecialisten elektronik fra engelske Arcam. I et af Lydspecialistens mindre rum blev der spillet på Primare og System Audio. Det var den nye Explorer model fra System Audio, der blev brugt, og en Exactpower leverede strømmen til Primare udstyret. Scala Hifi spillede selvfølgelig på Linn, og det store setup var i den helt tunge klasse. Der blev spillet på Artikulat 350A højtalerne, der er en fuld aktiv 5-vejs højtaler med indbygget 1750 watt forstærker. Elektronikken var en Linn Unidisk 1.1 og som kontrolenhed en Linn Kisto. Scala Hifi gav i forening med Linn en fin demo, der gjorde meget ud af at forklare deres indgang til musikken og hifi, og hvilke filosofier der ligger bag det skotske mærke. Artikulat er en stor højtaler, og som sagt fuld aktiv. Det betyder, at du blot tilslutter et balanceret signalkabel fra din forforstærker og sætter strøm til højtaleren. Der er indbygget en Linn Chakra effektforstærker i højtaleren, og de 1750 watt får den store sorte køleprofil bagpå til at blive godt lun. Ønsker man ikke at ofre helt så mange penge, tilbød Scala Hifi og Linn også et mindre setup, hvor der blev spiller på Linn Katan højtalere og Unidisk 2.1 samt Kinos forforstærker og C4200 effektforstærker. Tape Connection spillede i et af deres rum på Musical Fidelity og Vienna Acoustics Beethoven Baby Grand. Som det kan ses på billedet, stod højtalerne i piano lak, og dens finish er helt i top. Bemærk de mange refleksioner af lys på bagvæggen, som højtalerne skaber. Der blev spillet på Musical Fidelity A5 for- og effektforstærker sammen med det store KW DM 25 løbeværk og DAC sæt. Tape Connection havde også en Musical Fidelity M1 pladespiller med, og den blev brugt sammen med Musical Fidelitys egen RIAA. I et andet rum spillede Tape Connection på Atoll elektronik og DLS højtalere. Et fint vellydende match med masser af lyd til pengene. Lyden blev frembragt af en Atoll IN 200 integreret forstærker og en Atoll CD 100 samt et par DLS R55 højtalere. Det var et lille indblik i udstillingen med fokus på lyden. Jeg vil gerne sige tak til personalet fra de 4 butikker, da alle var utroligt venlige og hjælpsomme. På gensyn næste år. Link: Lyd og Billede

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.