Manden må da siges ikke at være helt uden evner. Projektet kom i stand, da han syntes $5.100,00 var en tand for meget for McIntosh's MS-300 music server
Manden må da siges ikke at være helt uden evner. Projektet kom i stand, da han syntes $5.100,00 var en tand for meget for McIntosh's MS-300 music server
HenrikW skrev:Den er da meget pæn, bare synd med al den lys forurening med blåt lys all over.
Helt enig. Han har ganske givet søgt inspiration i McIntosh’s produktportefølje, som alle jo i en eller anden udstrækning bruger betydelige strømressourcer til blå dioder. Hvis han bare havde undladt de lysende akryl-fødder foran, så ville maskinens fremtoning være noget mere civiliseret.
HenrikW skrev:Jo, de er ganske poppede de fødder Men ellers pænt og gennemført mod. På en måde ærgeligt at der ikke er gjort lidt mere ud af indmaden, sådan rent med kabelorden etc.
Det vil jeg give dig helt ret Ã, men sÃ¥ igen... Det er jo ikke noget man bemærker til hverdag og derudover er det jo kun én selv der ved det
Med hensyn til udformningen synes jeg der er vigtigere ting at påtale - hvis man nu endelig skal:
Valget af lydkort kunne helt sikkert være bedre. Soundblaster X-Fi Audio Extreme er nok ikke det værste man kan smide i en dedikeret musik-HTPC, men ville han lave noget som for alvor kunne gi' McIntosh'en baghjul, skulle han nok ha' satset på et beregnet på studiebrug - ex. noget Lynx eller alternativt RME. Gerne i selvstændig kabinet, forbundet via et PCI-extenderkabel, og med egen strømforsyning.
Nvidia GeForce Ti4600'eret burde også udskiftet til fordel for et passivt kølet grafikkort.
Harddisken burde være ophængt i elastikker.
Drevet burde være af slot-in typen, for derved at begrænset indgrebet i fronten til en smal sprække. Kedelig og traditionel grå-sort coputerplastic pynter ikke mod den blanke overflade.
Nu har han godt nok valgt en af de støjsvage Zalman-kølere, men mon ikke resultatet ville have være både bedre og billigere med en langsomt roterende Papst-blæser. Alt andet end lige ville det frækkeste være, at bruge heatpipes og et par store køleprofiler, monteret på hver side af kabinettet.
Jeg har, i efterhånden en god rum tid, faktisk også et spisebords-/hylde-projekt af ligende art. Min tanke har været, ligesom JimmyNeutron, at bruge en lagdelt akryl-front. Troede faktisk jeg var den første, som havde tænkt på det.
Problemerne er bare, at akryl er så pokkers skrøbeligt at bearbejde og så er jeg i underskud af nødvendigt værktøj. Hvis en glaremester skulle påtage sig opgaven, vil han helt sikkert også kræve en halv arm.
HID-løsningen (Human Interface Device) kunne helt sikkert også laves mere elegant, end med den anvendte touchpad.
Her har jeg selv overvejet kabinet-monterede knapper - til navigation, play/pause, forward osv. Til det formål kunne man bare købe et kit fra Matrix Orbital (ex. http://www.matrixorbital.com/product_info.php?pName=blk202agwbk&cName=lcd-pc-bay-inserts), men her er der en indbygget begrænsning på 7 knapper. Alternativt hertil har jeg set flere anvende et joypad og programmet Girder (ex. her og her).
Den letteste vej, og det jeg selv har rodet lidt med, må dog være, at rippe et keyboard og bruge dets controller.
Gode links til formålet her og her.
Endelig er der en problematik vedrørende displayet, som JimmyNeutron ikke rigtig behandler, da han primært bruger HTPC'en til musik og kun i begrænset omfang anvender den til sit ældre CRT-Tv. Det er hele problemet omkring Dual display, idet det er ikke muligt at ha' GUI'en kørende simultant på flere displays, i forskellige opløsninger eller aspect ratioer. Man kan jo ikke få grafikortet(-ene) til at render et klonet display i forskellig opløsning.
For nogen frontends (ikke MCE) er en lappeløsning muligvis hotkey display-swop, med Powerstrip eller grafikkortsdriveren. Det er dog lagt fra ideelt eller overhovedet, i det daglige brug, ønskeligt, hvilket ligeså kan siges om den sidste mulighed jeg lige kan få øje på - at købe Tv, projektor og kabinet-display i samme opløsning og aspect ratio.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst