Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

[GUIDE] HTPC med Parabol (DVB-S)

Frontends, operativsystem, hardware, alm. opsætning m.m.

[GUIDE] HTPC med Parabol (DVB-S)

Indlægaf madduke » tirs sep 25, 2007 21:49

Guide: HTPC med Parabol (DVB-S)

Dette indlæg skal fungere som guide for dig der ønsker at få din HTPC til at fungere som parabol-modtager, bemærk dette har INTET med pirateri at gøre, og omhandler KUN brug af original smartcards! (jeg ved intet om det andet, så i kan lige så godt spare jer!)

Jeg vil desuden pointere at indlægget hele vejen igennem gælder for ’skrivende stund’ og jeg naturligvis ikke kan forudse ændringer i diverse kodningssystemer og programpakker!

-INTRO-

I Danmark er der jo som bekendt to store udbydere af parabol-tv (DVB-S);
Viasat (DR1, DR2, TV2, TV2 Sport, TV2 News, TV3, 3+, TV1000 etc.)
Canal Digital (DR1, DR2, TV2 Zulu, TV2 Charlie, TV2 Film, Kanal 4, Kanal 5, Canal+ etc.)

Der er lang række andre kanaler fra de to udbyder, hvor af nogen er ens, og nogen naturligvis er forskellige! I forhold til de ’nationale kanaler’ er det dog værd at bide mærke i at man får DR1 og DR2 med begge udbydere, imidlertid får man pt. kun TV2 med Viasat.

Hvis man har Canal Digital og ønsker at se TV2, skal man derfor også have en DVB-T modtager i HTPC’en, så man kan fange de ’almindelige digitale signaler’. Dette kræver dog også ekstra opsætning, i den forbindelse skal det påpeges at det pt. Ikke har været muligt for mig at få Microsoft Media Center (Vista) til at fungere med både DVB-S og DVB-T på samme tid. (Grundet en begrænsning fra MS)

Tilbage til parabol modtagelsen – jeg antager at du allerede har en HTPC, så hvordan denne skal sættes op vil jeg ikke gå nærmere ind.

-DVB-S Tuner-
For at modtage DVB-S signalet skal du naturligvis have en DVB-S tuner, dette kan både være et PCI kort eller forbindes med USB eller Firewire.

Hvis vil have Canal Digital eller Viasat, og ikke bare vil se de gratis kanaler fra Astra og andre satellitter, SKAL tuneren også have et ’CI’ (Common Interface’). ’CI’ kan enten være direkte på kortet, være et ekstra kort, eller evt. en USB enhed (du bør altid holde dig til det ’CI’ der er beregnet specifikt til det kort du køber, for at undgå ’ekstra udfordringer’)

Den tuner jeg har prøvet med og derfor vil anbefale, er det interne kort ’FloppyDTV’ fra Digital-Everywhere (husk det skal være ’S-udgaven’, da det er parabol signal du skal modtage!) Dette kort har indbygget ’CI’ – kortet forbindes med Firewire så hvis du ikke har det på dit bundkort skal du købe en kontroller (ca. 200kr), det fås i øvrigt også som ekstern kasse, men i kan se mere på:

-CAM-
Det førnævnte ’CI’ er et stik, hvori man kan placere et ’CAM’ (Conditional Access Module), hvilket i kort træk er den enhed man kan stikke sit ’smartcard’ fra Viasat eller Canal Digital ind i, hvorefter det fortolker koderne på kortet for DVB-S tuneren.

Du skal have forskellige CAMs alt efter om du vil se Canal Digital eller Viasat, da de hhv. bruger kodningssystemerne ’Conax’ og ’NDS Video Guard’

Til Canal Digital brugte jeg et ’Conax CAM (Rev. 1.1) - 4.00e’ (ca. 45€)

Til Viasat brugte jeg et ’T-Rex Supermodul 4.6’ (ca. 100€ )
 – dette skal imidlertid ’programeres’ (mere om det nedenfor), her brugte jeg et ’Cas Interface 2 Plus’ (ca. 35€)

-Opsætning Canal Digital-
På trods af at Canal Digital lige som Viasat siger at de parrer deres ’smartcard’ til den Set-Top-Box man få fra dem, så det ikke kan bruges andre steder, har dette ikke være tilfældet for mig, eller andre jeg har hørt om! (mit abonnement der vel og mærke under et år gammel, og burde derfor være ’ramt’ af dette!)

Det eneste det krævede, var derfor at jeg satte Conax-CAM’et ind i FloppyDTV modtageren, satte smartcarded i CAM’et (husk at vend det rigtigt!), forbinde ledningen fra parabolen og endelig installere FloppyDTV i windows.

Så kunne jeg tune kanalerne i diverse software (Vista MCE, Media Portal og DVB-viewer)

-Opsætning Viasat-
Viasat holder i modsætning ord i forhold til at parrer deres kort med Set-Top-Box fra dem! Dette kan dog omgås, så man kan bruge sin egen (bedre!) tuner til at modtage kanalerne med.

Det kræver som sagt, at CAM’et får en specifik firmware. Der er formodentligt flere der fungere, men den jeg har haft held med hedder ’S007_Predasaur201_EXTENDED_BISS.dra’
Nedenfor er et link til et debatforum hvor det er muligt at finde filen – men hver opmærksom på at der er varianter, og jeg måtte prøve et par stykke før jeg havde heldet med mig! Den fil det lykkedes med var i ’S007_Predasaur201_EXTENDED_BISS__1722-0919-090F__0710.zip’
(indlæg dateret 07.10.2006 21:13)

*Installer Duolaps ’Cas Studio 8.2’ på din pc (se link nedenfor)
*Sæt da CAM’et i ’Cas Interface 2 Plus’
*Sæt medfølgende ’dummycard’ ind i CAM’et og forbind dummycard’ets ledning til stikket på ’Cas Interface 2 Plus’
*Forbind ’Cas Interface 2 Plus’ til din PC med USB
*Start ’Cas Studio 8.2’
* Vælg ’CAM Module’
*Vælg ’Dragon CAM’
*Vælg det T-Rex der ligner dit CAM mest (i mit tilfælde den til højre!)
*Peg på den før nævnte fil og lad dit CAM blive ’programeret’

Når processen er slut kan skal du tilgå CAM’ets menu – dette kan enten ske gennem ’Cas Studio 8.2’  (Utilities-> Common Interface Host), vha. CI-menuen på FireDTV, eller for den sags skyld i en alm. parabol modtager!

I CI-menuen vil CAM’et nu i øvrigt fremstå som ’SAUR 2.1-0610’
Her skal du vælge ’settings’ –> ’NDS Box Serial’, her kan du så indtaste dit boxnummer! Den kan vel og mærke kun tage 10 cifre – brug de 10 første fra din box! (disse sifre står i dine papirer fra Viasat!)

Træk USB stikket ud, tag CAM’et ud, og sæt det i din HTPC! – nu skulle det virke! (hvis i da har fået aktiveret jeres kort/box)

Det skal lige nævnes at, jeg i Media Portal har bemærket at, at det at skifte viasat-kanal, til tider ikke sker ’straks’ men at den hænger 2-3 sek (ud over den normale ’skifte-tid’), men dette skulle vist være et Problem i Media Portal!

N.B.
Løsningen er desuden blevet testet i Canal Digital boxen ’Digiality CX-CI 422 Combo PVR’ – her kunne man også se TV3, TV1000 osv…

-Hvor køber jeg udstyret?-
Jeg vil stærkt anbefale den tyske side ’DVBshop’, her har de stort set alt hvad jeg har omtalt – et alternativ som jeg også har benyttet er ’Satport 24’ - ligeledes i tyskland! Jeg fandt i øvrigt en pakke-løsning, med netop de ting jeg skulle bruge til Viasat, og sparede nogle € på den måde!

-Links-
Generel info om digitalt tv - www.digitalt.tv

Viasat - www.viasat.dk
Canal Digital - www.canaldigital.dk

Digital-Everywhere - www.digital-everywhere.com

DVBshop - www.dvbshop.net
Satport 24 - www.satport24.de

Software til cas programmeren: www.duolabs.com/down-cas3.htm
Tråd med firmware til T-Rex: http://dream-pirates.gmc.to/wbb2/thread.php?threadid=2626

-Slut-
På trods af at dette som sagt har intet med pirateri at gøre, skal det siges at de fleste Sat-sælgere (læs Expert, 2Tal, Fona etc.), nok vil mene at denne løsning slet ikke er mulig (det siger Viasat og Canal Digital jo!) På samme måde som Viasat og Canal Digital formodentligt afviser anden brug end med deres box, og i hvert fald helt sikkert ikke supportere den!
Hvis I har problemer skal I derfor ikke komme til dem! – Jeg vil i det omfang som det er muligt, naturligvis gerne hjælpe, men der kan gå længe mellem mine besøg her på forummet!

Der er dog også andre her på forumet der har ekspertise på området! Mange af dem har jeg gennem processen fået hjælp af og vil derfor gerne takke, men som en af dem sagde ”ingen nævnt – ingen glemt!” – Derimod vil jeg bare opfordre andre til at nedfælde den viden de må gøre sig hen ad vejen – evt. i en guide som, men ellers bare som svare på de mange spørgsmål der konstant er herinde – og lade det være jeres tak for den hjælp i her har fået!

Mvh MadDuke

madduke
Nyt medlem
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: tirs sep 25, 2007 21:43

Indlægaf Patriarken » ons sep 26, 2007 05:10

Hejsa

Først: Kanon arbejde Madduke!

Kunne være at jeg skulle skrive en guide til DVB-C når jeg får tid. Fremgangsmåden er ca den samme, med undtagelse af Viasat og parring.

mvh Anders
Don't be to proud of this technological terror you've constructed, the abillity to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
Brugeravatar
Patriarken
Seniormedlem
 
Indlæg: 594
Tilmeldt: tors mar 22, 2007 21:14
Geografisk sted: Aalborg

Indlægaf Mullits » lør apr 12, 2008 15:12

Det lader til at siden med Firmware til Dragon CAM er nede. En der har et alternativt link?
Mullits
Nyt medlem
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: lør apr 12, 2008 15:09

Indlægaf madduke » søn sep 28, 2008 14:19

For generel info:

Det er pt ikke muligt at se Viasats HD kanaler via Parabol med andet end deres egne boxe! Det skyldes at de har ændret måden kanaler kodes på, og der endnu ikke er kommet en løsning på dette!

- Alle 'alm.' Viasat kanaler virker stadig, og så vidt vides viker Canal Digital også, vel og og mærke også HD!

Bemærk at dette gør sig gældene i skrivende stund, og der meget vel kan være en løsning når du læser dette!
madduke
Nyt medlem
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: tirs sep 25, 2007 21:43

Mulighed for vand over hovedet :-)

Indlægaf Top-1 » man mar 23, 2009 10:25

Hej Madduke tak for en fed guide.

Jeg har altid ønsket mig at lave det ultimate medie center og da jeg fik penge tilbage i skat så gik jeg ellers i gang.
Vi har Viasat via parabol med ekstra kort osv.
Jeg har talt med Viasat og de siger (idag) at med et CI modul i sit TV med DVB-s skulle det kører, altså sætte sit Smart card i et CAM modul kort og in i fjersynet.
Jeg vil nu bruge det i mit medie center.

Jeg har købt FloppyDTV-S men er gået lidt kold, kan man ikke købe et CAM module kort til sit smart card preconfigureret et sted til Viasat.

Lyder mega bøvlet med programering osv, men hvis ikke man kan på andre måder må man vel bare give sig i kast med det og købe de ting du taler om.

Men tror lige jeg ringer til Viasat igen, hvis de siger det virke på TV DVB-S tuner må de nok sælge et passende CAM modul kort syntes man.

Keep you posted.
-----------------------
Top-1
-----------------------
Top-1
Nyt medlem
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: man mar 23, 2009 10:16

Indlægaf madduke » man mar 23, 2009 10:46

Selve programeringen er faktisk ikke så bøvlet som så meget andet med en HTPC!

Ift Viasat er jeg dog meget overasket over at de har givet dig den udmelding. Sidst jeg talte med dem om det (2-3 måneder siden) fik jeg den 'officielle' udmelding; at det er umuligt at bruge '3-parts HW'.
Men hvis de planlægger at frigive et CAM ville glæde RIGTIGT mange.
(Jeg tror dog der ville have været flere rygter om det, hvis det var sandt!)

Derudover mener jeg Viasat anser det for 'ulovlig brug' hvis man ikke bruger deres møj-box - noget jeg dog har det meget afslappet med, da jeg jo betaler mit abn.

/MadDuke
madduke
Nyt medlem
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: tirs sep 25, 2007 21:43

Ack ja.

Indlægaf Top-1 » man mar 23, 2009 11:33

Manner du har ret, hende jeg talte med var lyn hurtig med at skrige og råbe op om Ulovligheder hist og pist, efter en lille time i røret ved jeg ikke om jeg nåede igennem til hende.
Jeg ønsker ikke at gøre noget "ulovligt" og jeg vil bare udnøtte DVB-S modtageren i mit fjernsyn/medieboks (Pas på med at sige Tuner, Tuner er forbudt ord hos Viasat) selv deres lorte/langsomme boks selv indeholder samme tuner og man sagtens kan "parre" sit fjernsyn, computer, eller andet udstyr til deres kort og derved låse den device fast til Viasats Smartcard.

Jeg blev lidt irreteret på hende til sidst da jeg ikke kan li folk der siger man gør noget ulovligt og da deres salgs afd sagde man kan bruge DVB-S modtageren i sit fjernsyn så er det under all kritik.

Jeg kanikke se hvordan det er ulovligt, og tror ikke en meter på at hvilke som helst anden person med lidt kenskab til TV modtagere vil mene.

Jeg betaler for at stykke brød, men de vil å bestemme hvilken brødrister jeg bruger før jeg kan spise brødet.

Kort såørgsmål til dig, den parring man laver mellem kort og boks (har ikke gjort det endnu) skal man foretage den med deres boks før man bruger en anden "Modtager"

Har bestillt et smart card af dem mere akurat for det andet TV eller er der noget opsættning ihenhold til dette.?

Tak.
-----------------------
Top-1
-----------------------
Top-1
Nyt medlem
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: man mar 23, 2009 10:16

Indlægaf zutcorp » fre maj 01, 2009 20:36

Noget nyt om det her?
 
Nu har viasat opsagt samarbejdet med dbntes IPtv så jeg skal til at komme igang med noget parabol igen.
 
Det her virker som lidt af et gamble - at bruge 2000,- uden at vide 100% om det virker..
 
/Z 
zutcorp
Nyt medlem
 
Indlæg: 27
Tilmeldt: søn feb 17, 2008 11:21

Indlægaf madduke » fre maj 01, 2009 20:41

FYI Jeg vil desværre ikke kunne give 'ny' info i det min kone for noget tid siden vandt - hvilket vil sige at jeg hat et helt standard set-up.

- Det havde ikke så meget med DVB-S problemer at gøre, som hele HTPC udfordringen generelt!

/MadDuke
madduke
Nyt medlem
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: tirs sep 25, 2007 21:43

Indlægaf zutcorp » fre maj 01, 2009 20:55

hehe WAF er den største udfordring!

Jeg har nu vundet min over, men orker næsten ikke at skulle have ny satboks til at sende signalet til TV-kort via s-video mere. Kunne være kanon at have det kørende internt med medfølgende bedre billede...

På den anden side kunne man jo også tage PC helt ud af TV delen og købe en af de der viasat plus kasser med HD...

Du skulle vel ikke have lyst at sælge dit legetøj? eller det har du måske allerede gjort...
zutcorp
Nyt medlem
 
Indlæg: 27
Tilmeldt: søn feb 17, 2008 11:21

Weee

Indlægaf lunapark » lør nov 14, 2009 22:30

Hey gutter
Meget spændende læsning, en sådan løsning har jeg søgt efter i årevis...
desværre blev jeg allerede mødt med skræk af en meddelelse på firedtv's hjemmeside, at al produktion er stoppet pga. juridiske problemer.
Nogen der kender noget til det ?? Håber bare de stadig findes på lagrene rundt omkring.
 
Men ellers...
Nogen som stadig har det kørrende, som kan gi sidste nye
hints for indkøb af software/hardware??
Tænker herpå hvor Firedtv købes, hvilken cam der foretrækkes,
læste nemlig at både dragon og t-rex er blevet brugt.
Kan man iøvrigt loope firewire signalet i firedtv, kan se der er 2 stik,
og mange PCer har kun en firewire.
Det ville være fedt hvis man kunne, så jeg både kunne køre med
Viasat og Canal Digital på samme Mediacenter...
Jeg har jo hørt noget om at Windows7 understøtter 2 tunerer, nogen der kan be- eller afkræfte det ??
 
Der udover, nogen der så har nogle fede links til hvor man køber et støjsvagt mediacenter... Måske Amitechs er blevet støjsvage, men de gamle larmede sgu.
Og dem fra "Vision Mediacenter" er måske også lige en tand for meget..
Måse man selv skulle bygge en støjsvag...

Så en fed fra Dell ( http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/inspiron-zino-hd?c=uk&l=en&s=dhs&cs=ukdhs1 )
Desværre uden firewire...
Men ideer til evt. små og støjsvage hører jeg gerne... 
 
Puu sikke mange spørgsmål, håber en eller flere kan være behjælpelige..
lunapark
Nyt medlem
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: lør nov 14, 2009 22:13

Indlægaf icecool_denmark » ons nov 18, 2009 19:38

Hej jeg skal ha parrer mit kort fra viasat så jeg kan bruge den i min force  1133
jeg har købt et T-REX SuperModule 4.6 + et CAS interface 3 plus + USB Kabel
fra parabolspecialist.dk han snakke noget om jeg ikke skulle bruge et dummy card men den ver interface 3 plus så jeg er lidt lost lige pt  
når men jeg har så fået download ’Cas Studio 8.2’ så ser jeg at jeg skal bruge en
’S007_Predasaur201_EXTENDED_BISS__1722-0919-090F__0710.zip’ er der en der kan hjælpe mig med den fil eller noget andet der virker er ved at blive tosset i mit hovdet har søgt på  en masse sidder ok kunne ikke finde noget please help
tak
icecool_denmark
Nyt medlem
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: ons nov 18, 2009 08:30

Indlægaf madduke » ons nov 18, 2009 20:28

Da jeg modtager en del personlige beskeder om dette, så vil jeg gerne lige (igen) slå fast at jeg ikke længere er HTPC burger og ikke har været det længe.
 
Jeg har derfor ingen ny info at tilbyde ud over hvad der kan læses ovenfor.
(ej heller hvor man evt. kan finde diverse firmware etc.)
 
/MadDuke
madduke
Nyt medlem
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: tirs sep 25, 2007 21:43


Tilbage til HTPC


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.