Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

En højttaler i udstødningen !

Alt om bilstereo.

En højttaler i udstødningen !

Indlægaf Bulgarien » tirs okt 23, 2007 20:59

http://ing.dk/artikel/82554?

Højttaler i udstødningen forvandler diesel-hakkeren til fræk sportvogn !

Hvad skal man sige? Nogen gange overstige virkeligheden fantasien!

Tyske Eberspächer hævder at have fremstillet et sæt solide højttalere, der kan minimere hakken og brummede fra ens rustne motor, sÃ¥ bilen kan være næsten lydløs eller lyde som en  limousine eller en spritnye sportsvogn.

Af Mads Nyvold, Ingeniøren , mandag 22. okt 2007 kl. 16:43

Billede Tryk pÃ¥ billede for stor størrelse
 
Sådan ser en bil ud med et monteret sæt ActiveSilence ud, og inden i...
Billede

En brummende fire-cylinders bil, der lyder som en cruisende limousine? Eller hvad med en dieselbil, hvis hakken og hosten forvandler sig til en sportsbils stille susen med ét enkelt tryk på en knap?

Ingeniørerne fra tyske Eberspächer er kommet op med et stykke teknik til øseejeren, som nok har en plysset terning i forruden, neonlys under karosseriet og kromblanke fælge, men alligevel mangler noget.

Active-silence hedder isenkrammet. Et stykke lyddæmpende teknik, der kan få motoren til at lyde sporty, elegant eller stille - helt ned til 20 decibel er muligt.

Eberspächer er fåmælt om teknikken bag Activesilence i en pressemeddelelse, men oplyser, at systemet er baseret på et anti-støj-princip, som har været velkendt i lang tid.

Det går kort fortalt ud på, at et negativt spejl-billede af uønskede lydbølger bliver skabt over en højtaler. De modsatrettede lydbølger udligner hinanden, når de ligger præcist over hinanden.

Knebet forudsætter en yderst præcis timing og det nøjagtige niveau for anti-støj. Men hidtil har komponenterne til sådan en teknik ikke kunnet monteres på en biludstødnings aggressive miljø med fugt, varme, kondens og rystelser.

Det er altså tilsyneladende lykkedes for Eberspächer med nogle solide højttalere og et lyddæmpende design, der indkapsler dem tilstrækkeligt til, at de stadig kan forvandle støjen fra ens Suzuki Vitara til vellyden fra en Bentley-flyder.

 

B&O Icepower - alt andet er spild af energi...    - lader dig styre................ - fordi friheden er vigtigst...  Information.dk - den mindst ringe avis...
Brugeravatar
Bulgarien
Supermedlem
 
Indlæg: 1102
Tilmeldt: søn okt 15, 2006 20:50

Tilbage til Bilstereo


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.