Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

HD-ready???

CRT, LCD, Plasma, tuner-løse skærme m.m.

HD-ready???

Indlægaf Bastian » man jan 09, 2006 17:20

Jeg har bemærket dette udtryk blive meget populært i diverse annoncer for tv, det være sig lcd eler plasma. Er det reklamegas? Kan nogen i lægmands sprog forklare, hvornår et apparat er kvalificeret til benævnelsen? Har det noget som helst med de "manglende" digitaltunere i de tv, der sælges nu, at gøre?
 
Enlighten me, please og gerne sÃ¥ jeg kan forklare det videre til ekskonen, der skal have nyt!  og selvf. sÃ¥ jeg stadig er venner med hende efter køb!
Bastian
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: lør okt 29, 2005 09:22
Geografisk sted: Viborg

Re: HD-ready???

Indlægaf Tape Connection » man jan 09, 2006 18:34

Bastian skrev:
Jeg har bemærket dette udtryk blive meget populært i diverse annoncer for tv, det være sig lcd eler plasma. Er det reklamegas? Kan nogen i lægmands sprog forklare, hvornår et apparat er kvalificeret til benævnelsen?
 
Jeg vil ikke kalde det reklamegas i den forstand, men du skal være obs på at det ikke siger noget om billedkvaliteten. HD Ready er en garanti for at du kan bruge tv'et til at vise HDTV, med nogle minimumskrav som man så kan være enig eller uenig i:
 
TV'et skal have en opløsning på mindst 720 vandrette linier. Derudover skal det kunne modtage de to HDTV-opløsninger, 720P og 1080i, via både en analog component-indgang, og en digital indgang, der kan være enten HDMI eller en HDCP-kompatibel DVI-indgang (beklager, mere dansk bliver det ikke...)
 
Jeg vil sige det sådan at stort set alle tv i dag er HD Ready, så generelt er det ikke noget du skal lægge så forfærdeligt meget vægt på. Det der betyder noget er billedkvaliteten i praksis.
 
Bastian skrev: Har det noget som helst med de "manglende" digitaltunere i de tv, der sælges nu, at gøre?
 
Ikke en dyt. De digitaltunere der snakkes så meget om i øjeblikket er beregnet til at modtage tv i standard-opløsningen, digitalt. HDTV vil under alle omstændigheder skulle komme fra en eller anden ekstern box, uanset hvilket tv du køber.
Mvh. Otto
www.tapeconnection.dk
Atoll - Musical Fidelity - DLS - Monitor Audio - Black Rhodium
Man behøver ikke være ekspert for at være entusiast!
Tape Connection
Profil Lukket
 
Indlæg: 313
Tilmeldt: tirs okt 25, 2005 08:46
Geografisk sted: Ã…rhus

Indlægaf Bastian » man jan 09, 2006 18:39

Hej Otto

1000 tak.

Jeg har ikke meget forstand på tv og må indrømme jeg synes, det er en uoverskuelig jungle i øjeblikket med forskellige typer skærme, analog/digital, diverse udtryk (som eks. HDTV) osv osv.

Dit indlæg hjalp dog lidt  :D

MVH
Bastian
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: lør okt 29, 2005 09:22
Geografisk sted: Viborg


Tilbage til TV-apparater


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Forummet

Dit seneste køb!? (1833) Lyngdorf TDAI 2170 og 2200 (18) Hifi freaks under tvangs... (16) DIY Synergy horn (280) Witthoff's stereo. (35) Buchardts vennetråd (139) Genesis gendannet (6) Undersøgelse af pickup (4) Pickup (12) Michael Bundesen (0) TDK højtaler kabel !... (14) Søger god 2w modstand (686) Amphion (12) Inden Pensionen (23) Cat 6, Cat 7, eller Cat 8 ? (16)

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.