Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Hi-Fi klubben 30 år

Erfaringer og oplevelser med forhandlere.

Indlægaf dreamz » søn sep 05, 2010 11:12

Strandvaskeren skrev:
fredmarantz skrev:De havde altså nogle fede ting i starten, men det har jeg godtnok svært ved at få øje på nu.


Er det så fordi deres udvalg er blevet dårligere eller fordi dine forventninger er blevet højere? Jeg tænker her på at du måske har udviklet dig til at være udenfor den målgruppe hifiklubben sigter efter?

Jeg får totalt nostalgitrip af billedet fra Tomsgårdsvej, som 16 årig slæbte jeg mit første anlæg hjem derfra med bussen, det var bare hifi-mekka! De havde det vildeste og det største og det fedeste husker jeg. Idag får jeg ikke samme sus af at besøge hifiklubben, men det er ikke ensbetydende med at de har sænket niveauet, jeg er jo ikke længere en 16 årig knægt med hovedet fyldt med tekniske specifikationer og boblende begær.

For 25-30 år siden sigtede hifiklubben efter at levere fornuftig og solid hifi til hæderlige priser til "hr og fru danmark" og krydrede det med nogle enkelte produkter i sværvægtsklassen man kunne drømme om. Hvis nu vi tager hardcore hifinørd brillerne af et øjeblik og glemmer at vi dagligt snakker om eksotisk hifi, er det så ikke stadig det hifiklubben gør - at levere fornuftig hifi til "folket" med nogle enkelte produkter "menigmand" kan drømme om??


Her er jeg helt enig med strandvaskeren. I starten havde hifi-klubben nemlig kun NAD og Cerwin Vega - som vel ikke kan kaldes high-end; NAD har i dag med enkelte produkter også bevæget sig op i det segment, men dengang var det udelukkende de helt billige komponenter - som den legendariske 3020 - der var i sortimentet. Senere kom også JBL og Micro Seiki med i folden og efterhånden en hel masse andre, men hifi-klubben har for mig aldrig været et sted, der solgte high-end, men en butik med fokus på produkter i mellemklassen, hvor alle kan være med. Og jeg vil stadig påstå, at familien Danmark får mere for  10.000 kroner i hifi-klubben end i eksempelvis Fona og så mange andre steder.

Og jeg er også helt enig i, at det mere er mig som hifi-nød, der har udviklet mig end det er hifi-klubben der er gået low-end, selv om butikken efter min smag fokusere lidt rigeligt meget på livsstilsprodukter, men som vi også har diskuteret i en anden tråd, er det jo nok det, folk vil have.
Brugeravatar
dreamz
Supermedlem
 
Indlæg: 1470
Tilmeldt: ons mar 19, 2008 11:25
Geografisk sted: From the far side of the ocean

Indlægaf Kim Olsen » søn sep 05, 2010 11:23

Hifi klubben er "entry level" eller begyndelsesstedet for rigtigt mange der ender med at blive entusiaster.

Som dreamz også påpeger, så udmærker de sig ved at have ting som hr. og fru jensen har råd til, min første highend oplevelse var sjovt nok også hos dem med B&W 801 og TacT Millinium. Jeg var nok mere imponeret af prisen på sidstnævnte end på effekten af rumkorrektionen  :D

Nu vil jeg afsted og få fingrene i et jubilæumskatalog, og så ellers have ondt af de stakkels mennesker der skal på arbejde på en søndag. Jeg har selv prøvet det da jeg studerede, og jeg kan fortælle at det ikke er spor sjovt..
Krone siger du? nej den har jeg ikke på hovedet, den står der med skriften "DC300"
Brugeravatar
Kim Olsen
Administrator
 
Indlæg: 2576
Tilmeldt: ons okt 19, 2005 19:17
Geografisk sted: The man cave

Indlægaf smølf » søn sep 05, 2010 13:37

Kim Olsen skrev:

Nu vil jeg afsted og få fingrene i et jubilæumskatalog, og så ellers have ondt af de stakkels mennesker der skal på arbejde på en søndag. Jeg har selv prøvet det da jeg studerede, og jeg kan fortælle at det ikke er spor sjovt..


Billigt sluppet vil jeg sige ! Jeg arbejdede 2 ud af 3 weekender i 8 måneder sidste år og bliver 55. 4 ud af 5 her i sommerferien. 23 dage i træk.
Holyspeakers
smølf
Seniormedlem
 
Indlæg: 599
Tilmeldt: tirs jan 05, 2010 21:16

Indlægaf Tact&Tone » søn sep 05, 2010 22:29

Kim Olsen skrev:

Som dreamz også påpeger, så udmærker de sig ved at have ting som hr. og fru jensen har råd til, min første highend oplevelse var sjovt nok også hos dem med B&W 801 og TacT Millinium. Jeg var nok mere imponeret af prisen på sidstnævnte end på effekten af rumkorrektionen :D

 
Der er ikke rumkorrektion i en millennium, så kan godt forstå du ikke synes effekten heraf var så stor :-)
Tact&Tone
Nyt medlem
 
Indlæg: 27
Tilmeldt: man nov 14, 2005 15:39
Geografisk sted: København

Indlægaf Kim Olsen » søn sep 05, 2010 23:03

nej, det var også dårligt og mangelfuldt formuleret, der var korrigeret med deres RCS system, således at man fik lov at høre en ren millenium og så en korrigeret version (kan det passe det har heddet rcs 2.0 ?).

Godt nok var der ikke samme niveau af stående bølger, til gengæld manglede hele mellemtonen og den øvre bas  :D

Det skal så siges at jeg senere hen har fået demo'et de senere (lyngdorf) udgaver som virker noget bedre
Krone siger du? nej den har jeg ikke på hovedet, den står der med skriften "DC300"
Brugeravatar
Kim Olsen
Administrator
 
Indlæg: 2576
Tilmeldt: ons okt 19, 2005 19:17
Geografisk sted: The man cave

Indlægaf Karsten Sømand » man sep 06, 2010 05:59

Jeg synes faktisk altid at HiFi-Klubben har haft et sobert udvalg. På et tidspunkt synes jeg da i høj grad at der var tale om High-End, men her kan vi jo godt være uenige.
 
Kan huske at de havde Threshold-forstærkere. Især de voldsomme 100 W Kl. A monoblokke var spændende. Hvis jeg husker rigtigt var det også i den periode hvor de havde Accuphase. Husker en sprit-ny Accuphase CD-spille hvor fjernbetjeningen kunne lægges i en kileformet "klods" som var fræset ud i ædeltræ. Syret og lækkert var det, men desværre langt udenfor en fattig studerendes økonomiske rækkevidde.
 
I ovennævnte periode var der en del nørder ansat i HiFi-Klubben, og det var folk som virkelig brændte for denne spændende hobby. De havde alle en masse forskellige meninger, men fælles var, at deres meninger tog udgangspunkt i deres egne erfaringer osv., og ikke så meget fordi de havde været på smarte sælgerkurser.
 
Man kan nok godt sige at der ikke rigtigt er så meget såkaldt "High-End" i HiFi-Klubben for nuværende, men jeg synes stadig det er hyggeligt lige at kigge forbi.
 
Karsten
“I Play the way I do because it allows me to come up with the sickest sounds possible. That´s the point now isn´t it?” Jeff Beck.
Brugeravatar
Karsten Sømand
Seniormedlem
 
Indlæg: 909
Tilmeldt: tors nov 10, 2005 20:28
Geografisk sted: Sjælland

Indlægaf dreamz » man sep 06, 2010 07:03

Jeg er overbevist om, at det er helt bevidst, at hifi-klubben altid har haft et par high-end produkter, som den studerende kan skele længselsfuldt efter, når han er inde og købe sin NAD/Denon forstærker. Hifi-klubben har jo indset, at de ikke kun sælger lyd, men også drømme.
Brugeravatar
dreamz
Supermedlem
 
Indlæg: 1470
Tilmeldt: ons mar 19, 2008 11:25
Geografisk sted: From the far side of the ocean

Foregående

Tilbage til Forhandlere


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.