Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

MÃ¥ske slut med Pink Floyd !

Alt om musikindspilninger.

Indlægaf Groove » søn feb 12, 2006 15:03

Jeg tror egentlig også jeg hellere
vil høre et soloudspil fra en moden Gilmour....og gerne bare ham og en spansk guitar  :)
Glem sælgere og ubetalte anmeldere er de værste sælgere....
Brugeravatar
Groove
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 338
Tilmeldt: lør dec 17, 2005 00:36

Indlægaf zaka » ons feb 15, 2006 11:02

--
Med venlig hilsen
zaka

Talking about music is like dancing about architecture.
~ Thelonious Monk

If you got the technique and I got a good sound, I'll beat you every time. You can play a thousand notes and I can play one note and wipe you out.
~Dewey Redman

Flere røverhistorier fra ZIG, tak!
Brugeravatar
zaka
Supermedlem
 
Indlæg: 1324
Tilmeldt: tirs nov 08, 2005 22:22
Geografisk sted: Roskilde

Indlægaf 3DX » ons feb 15, 2006 11:37

vilmann skrev:
3DX skrev:Jeg syntes nu de holder 200%
de har lavet nogen af historiens mest revolutionerende album. og med en profesinalisme som mange kun lære en del af.
at de så også levere et sten sikkert show hver gang (har set demfra Hanover med 100.000 til "lill" Gentofte og sidste gang i Parken)har jeg svært ved at se er noget negativt.


Jeg siger ikke det er negativt - men det er bare det samme om igen.
Men jeg forstår godt hvorfor Gilmour ikke gider tage hele Cirkus Floyd rundt i verden og samle penge op.

3DX skrev:
gentagelser... hvorfor ændre på en vinder opsætning? musik ændresig måske ikke så meget. men teksterne er altid nye og lyrisk kvantespring foran det mest...lort... love love, heart heart, osv osv.


Jo...   sÃ¥mænd. Ikke at jeg er tekstekspert, men jeg synes nu de lyriske højder er til at overskue, men du har da ret i at de hæver sig væsentligt over den gennemsnitlige boy-meets-girl tekst.


det vil være synd hvis han skrider, måske kan Roger så overtage hans plads Very Happy
om man kan lide dem eller ej, så må man sande at de har flyttetpæle, og har bla. (mange andre musikere mener det også) lavet det"perfekte" album.

men det er jo med så meget andet. smag og behag... f.eks. kan jeg slet ikke se meningen med Beatels :shock: -avanceret børnehave sange :D


Først skal vi sande at Pink Floyd "har flyttet pæle" og "lavet det perfekte album" (hvad det så end er?)
og dernæst udråbes Beatles til en børnehavekvartet.

nej humor er sommetider til at misforstÃ¥r  jeg prøvede med en smily, men det hjalp ikke

Hvis du vil tages seriøst som andet end teknikfreak og nostalgiker med hang til massepsykose ud i suppe-steg-is genren, holder den simplet hen ikke!

Ikke fordi Beatles for mig betyder noget specielt, men jeg synes ikke man kan tillade sig afskrive dem ud fra "smag og behag".
Set fra et musikalsk og harmonisk synspunkt er McCartneys Beatles-kompositioner langt mere specielle end Pink Floyds kompositioner.
Og så er de endda så let genkendelige og iørefaldende at hele den vestlige verden - fra ung til gammel - kender dem. Om du kan lide det eller ej er underordnet. Som musiknyder i den store stil bør du være i stand til at sætte dig ind i hvad der gjorde Beatles til det de blev. Ellers så ved du hvad resten af vinteraftnerne skal gå med .

Jeg mener bliver nødt til at erkende visse musikeres kunnen og deres værker, hvadenten man kan lide dem eller ej.
Bob Dylan, Neil Young, Lou Reed og Tom Waits er et par af dem, men listen er selvfølgelig lang og bliver aldrig komplet.

Hvorvidt Pink Floyd hører til på den liste er jeg lidt i tvivl om. Nu bliver jeg sikkert upopulær, men musikalsk mener jeg ikke de er noget specielt. De spiller (eller spillede) selvfølgelig fint og kunne deres kram.
Fjerner man effekterne og lader musikken stå alene, er der nogle gode men musikalsk temmelig banale pop/rock numre tilbage, men om de er lige så langtidsholdbare som fx Dylan's eller Young's kompositioner er jeg ikke sikker på. Der er ikke de store musikalske uforudsigeligheder hos Pink Floyd. Der er ikke mange skïæve akkorder man lige skal vænne sig til.
 
Men Pink Floyd var vanvittig gode til at styre det dramatiske element i musikken. Selvfølgelig godt hjulpet af noget teknologi (fx Moog's synthezisere på Dark Side eller båndsløjferne på The Wall) som ingen andre mestrede på samme overbevisende måde.

Endnu en tour med Pink Floyd kun kan blive endnu et opvisningsstykke i hvor meget teknik man kan slæbe med rundt i verden.
Folk kommer for at høre de gamle numre, se noget laserlys og drikke fadøl.
David Gilmour har åbenbart vedtaget at resten af hans liv er for kort til den leg - jeg forstår ham godt.

/vilmann

 
er musik nu heller ikke samg og behag?
vi kan jo efterhånde lave en hel list fra teknik til musik over hvad der er rigtigt.
 
jeg benægter ikke de fire fra Liverpool, eller deres impact i musik historien. jeg syntes bare ikke deres tekster er finurlige nok til mig. der tiltaler PF mig langt mere.
og den med at alle kender dem... ja jo. Baberea Cartland er den mest solgte forfatter, er hun bedre af den grund end Oscar?
 
jeg syntes PF levere et stensikkert total show, og det er nok for mig. hvis man mere er til jazz med ældre sagen er det fint med mig. men det må altså være hvad man er til, der bestemmer og ikke en musik kanon der skal bestemme det.
 
jeg mener bare at de som band har haft en meget stor indflydeles på musik of meget andet og det skal de vel også ha' kredit for.
 
det med det perfekt album, kommer fra en udsendelse om DSOTM, hvor bla. Pete Townshend sagde at det var den slags album alle drømte om at skrive. og det var ikke kun fordi det lå på album top100 i usa i mange mange år.
 
men ellers syntes jeg det er lidt spild af tid at diskutere musik smag. teknikken, deres kunde osv kan man selvfølgelig godt diskutere. men X frem for Y baseret på hvad man syntes er bedst, er da en dræber for hele hobbyen.
 
 
 
3DX
Branchemedlem
 
Indlæg: 2441
Tilmeldt: tors nov 03, 2005 11:37
Geografisk sted: ht ing. :-)

Indlægaf Happy » ons feb 15, 2006 21:50

PÃ¥ www.cd-wow.dk kan David Gilmour's nye CD bestilles. Den udgives den 6. marts 2006 og har titlen "On An Island".

Koster forøvrigt kun kr. 99,- på cd-wow

Happy :D
Happy
Nyt medlem
 
Indlæg: 36
Tilmeldt: ons nov 16, 2005 10:18
Geografisk sted: Smørum

Indlægaf vilmann » ons feb 15, 2006 22:35

3DX skrev: 
er musik nu heller ikke samg og behag?

Jo. Medmindre man bliver bedt om at sande at de har flyttetpæle, og har bla. (mange andre musikere mener det også) lavet det"perfekte" album.

Så er niveauet hævet så højt at begrebet avancerede børnehave sange falder noget udenfor.

Forøvrigt synes jeg ikke det er særlig interessant hvad andre musikere siger - det er ikke kvalitetsstempel for noget som helst.
(Jeg ville da fx gerne have skrevet Hotel California. Og ikke kun fordi den bliver spillet i radioen i tide og utide. Men det gør det jo ikke til et godt nummer, at jeg gerne ville ha' skrevet det )

Og nu vi er ved det: Nej, jeg har heller ikke høje tanker om Roger Waters og hans Dark Side trip i Roskilde. Det sælger billetter, men som det ser ud lige nu er det også det mest fremadrettede man kan sige om det show

/vilmann

vilmann
 

Indlægaf 3DX » ons feb 15, 2006 22:44

vilmann skrev:
3DX skrev: 
er musik nu heller ikke samg og behag?

Jo. Medmindre man bliver bedt om at sande at de har flyttetpæle, og har bla. (mange andre musikere mener det også) lavet det"perfekte" album.

Så er niveauet hævet så højt at begrebet avancerede børnehave sange falder noget udenfor.
 
du tager det rimelig tungt.
jeg mente blot at jeg ikke er det den type sange. de flere lag i en ligefren tekst
jeg er langt mere til de finurlig tekster som PF skriver (nogen gange skal man jo ha' ordbogen frem... (ja bruge det bare i mod mig). derfor min bemærking om at det er meget lige fremme tekster.


Forøvrigt synes jeg ikke det er særlig interessant hvad andre musikere siger - det er ikke kvalitetsstempel for noget som helst.
(Jeg ville da fx gerne have skrevet Hotel California. Og ikke kun fordi den bliver spillet i radioen i tide og utide. Men det gør det jo ikke til et godt nummer, at jeg gerne ville ha' skrevet det )
 
læste du den del med Cartland.
jeg har det som Kirkegaard. "popularitet er den dårligste anbefaling"

Og nu vi er ved det: Nej, jeg har heller ikke høje tanker Roger Waters og hans Dark Side trip i Roskilde. Det sælger billetter, men som det ser ud lige nu er det også det mest fremadrettede man kan sige om det show
 
så skal du altså ikke på Roskilde i år

/vilmann

 
skal vi ikke stoppe den her nej/jo diskution.
 
jeg tror ikke der kommer meget ud af det.
 
så her kommer et spørgsmål, som du nok kan svare på...
Tom Waits.
jeg har et par skiver. men det fanger ikke. jeg bliver sådan lidt iriteret over manden.
der kommer aldrig i gang... en træt alkoholiker der heller ikke i nat fik F.
hvad er det lige jeg ikke kan "hører"
det er positivt ment, han er jo dygtigt (også skuespiller) men jeg har bare ikke lige nøglen til at se hvad der er fedt ved ham.
jeg har
 
3DX
Branchemedlem
 
Indlæg: 2441
Tilmeldt: tors nov 03, 2005 11:37
Geografisk sted: ht ing. :-)

Indlægaf 3DX » ons feb 15, 2006 22:58

men indrømmet jeg er en luder overfor sådan en gang PF total show.
laser lys, flyvende grise, 1 mil. watt anlæg osv osv.
jeg syntes det er for fedt når Gilmor levere en sten sikker solo i comfortably numb, og parken indhyldes i "sne" fra verdens største spejkugle.

men det betyder ikke at jeg heller ikke kan se kvaliteten i en den modsatte stil. uden forstærkning og en helt basale opsætning.

jeg skælner ikke så meget mellem typerne, i musik eller anlæg. men mellem om det er kavlitet eller ej. er det ordentligt håndværk eller noget klam hug.
3DX
Branchemedlem
 
Indlæg: 2441
Tilmeldt: tors nov 03, 2005 11:37
Geografisk sted: ht ing. :-)

Indlægaf vilmann » ons feb 15, 2006 23:34

Vi laver en tom waits tråd
vilmann
 

Indlægaf vilmann » ons feb 15, 2006 23:41

3DX skrev:
vilmann skrev:
3DX skrev: 
er musik nu heller ikke samg og behag?

Jo. Medmindre man bliver bedt om at sande at de har flyttetpæle, og har bla. (mange andre musikere mener det også) lavet det"perfekte" album.

Så er niveauet hævet så højt at begrebet avancerede børnehave sange falder noget udenfor.
 
du tager det rimelig tungt.
jeg mente blot at jeg ikke er det den type sange. de flere lag i en ligefren tekst
jeg er langt mere til de finurlig tekster som PF skriver (nogen gange skal man jo ha' ordbogen frem... (ja bruge det bare i mod mig). derfor min bemærking om at det er meget lige fremme tekster.


Forøvrigt synes jeg ikke det er særlig interessant hvad andre musikere siger - det er ikke kvalitetsstempel for noget som helst.
(Jeg ville da fx gerne have skrevet Hotel California. Og ikke kun fordi den bliver spillet i radioen i tide og utide. Men det gør det jo ikke til et godt nummer, at jeg gerne ville ha' skrevet det )
 
læste du den del med Cartland.
jeg har det som Kirkegaard. "popularitet er den dårligste anbefaling"

Det er jo de underligste ting der bliver populære. Fx  er Beck jo i høj grad populær, og han er da en sær snegl.

Og nu vi er ved det: Nej, jeg har heller ikke høje tanker Roger Waters og hans Dark Side trip i Roskilde. Det sælger billetter, men som det ser ud lige nu er det også det mest fremadrettede man kan sige om det show
 
så skal du altså ikke på Roskilde i år

Jo - selvfølgelig. Men ikke på grund af Roger Waters. Hvis jeg når ud at se og høre ham, bliver det lige så meget for at se og høre teknik.

/vilmann

 
skal vi ikke stoppe den her nej/jo diskution.

jeg tror ikke der kommer meget ud af det.



God ide. For smag kan jo ikke diskuteres. Og slet ikke musiksmag. Man skal bare huske at hvis  et stykke musik ophøjes til kanon-niveau, bliver man nødt til at behandle anden musik ligesÃ¥dan.

Tom Waits tager vi i en dertil indrettet tråd

/vilmann
vilmann
 

Foregående

Tilbage til Musik


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 2 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Forummet

Dit seneste køb!? (1833) Lyngdorf TDAI 2170 og 2200 (18) Hifi freaks under tvangs... (16) DIY Synergy horn (280) Witthoff's stereo. (35) Buchardts vennetråd (139) Genesis gendannet (6) Undersøgelse af pickup (4) Pickup (12) Michael Bundesen (0) TDK højtaler kabel !... (14) Søger god 2w modstand (686) Amphion (12) Inden Pensionen (23) Cat 6, Cat 7, eller Cat 8 ? (16)

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.