Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Nyt liv til gammel musik

Alt om musikindspilninger.

Nyt liv til gammel musik

Indlægaf Twist » fre jun 21, 2019 19:54

De fleste herude interesserer sig jo for hifi og vel dermed også musik. Måske hører brugerne herude også mere musik end der gælder for det brede gennemsnit af befolkningen

Musik kan jo gøres lidt op i kvantitet og kvalitet. Men ligesom når man spiser kaviar så kan man jo spise sig mæt  :)

Ej - jeg har flere flyttekasser med CD´er stående i mit køkken. Det kniber med tid til, at få hørt alt igennem i det tempo jeg får det ned på harddisken, så måske skulle man også gå lidt efter kvalitet.

Nu kan selve indspilningen jo gøre en verden til forskel. Og vi har haft det oppe, et vende før, hvor nogle analogfreaks virkelig har kendskab til særudgaver.

I den digitale verden kan gamle indspilninger få nyt liv simpelthen fordi de udkommer i teknisk bedre udgaver

Således har jeg investeret i nogle af Led Zeppelins gamle skiver i 24/96.

Og jeg skal ikke kunne afgøre hvad der gør hele forskellen, for mine CD´er har jeg haft siden 80´erne og de nye udgaver er remastered.

Men bedre er det i alle tilfælde om end min CD afspiller faktisk sådan generelt har et forspring frem for min streamer.

Sjovt som gamle indspilninger kan få nyt liv. Man får jo næsten blod på tanden til mere, selv om kontoen naturligvis sætter begrænsninger.

Har nogle af Jer oplevet det samme (skrevet velvidende at analogfreaks sikkert har lommebogen fuld af ønsker)?
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 404
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: Nyt liv til gammel musik

Indlægaf Analogueman » fre jun 21, 2019 21:09

Hos mig er det lige omvendt: Jeg interesserer mig for musik og kom derved til at interessere mig for hi-fi :D

Resten kan jeg nok ikke tale så meget med om, da eneste kilde er min pladespiller (eller rettere pladespillere).

Enig i, at kvaliteten af indspilningen kan gøre en verden til forskel, men det kan masteringen så sandelig også. En god indspilning kan sagtens ødelægges af en dårlig mastering.
Vivid Audio Giya G4/Reference 3A MM De Capo i/Nottingham Analogue Hyperspace/Pink Triangle PT1/Sota Star Sapphire MKIII/Garrard 401 (projekt)/Alphason Sonata (projekt)/Roksan Xerxes (projekt)/Voyd Valdi (projekt)/Graham Phantom B-44/Oracle/SME 345 Mørch UP-4 og DP-6/Cartridge Man Conductor/BlueNote U-3 (projekt)/Nottingham Analogue Paragon 1 og 3/Roksan Artemiz (projekt)/Alphason HR-100S-MCS (projekt)/Audio Note Io-I/DaVinciAudio Labs Grand Reference Grandezza/Audio Note M5 Phono/Kondo CFz/Rossner & Sohn Canofer S/Sugden Masterclass AA/PurePower 1050/Stax SR-009 + diverse andre Stax-modeller og -drivere/Woo Audio GES/Keith Monks RCM (i dobbeltudgaven)/Nogle tusinde lp’er
Analogueman
Seniormedlem
 
Indlæg: 555
Tilmeldt: ons aug 20, 2014 07:41

Re: Nyt liv til gammel musik

Indlægaf Ritchieblackmore » fre jun 21, 2019 21:16

Tjaah, oplever vel lidt til begge sider. Jeg har helt klart hørt udgaver via streaming hvor de lød bedre, men også den anden vej hvor cd eller vinyl var bedst. F. eks. synes jeg ikke at Led Zeppelin 1 lyder bedre end mit eksemplar på cd indkøbt sidst i 80`erne. Jeg har den på 180 gr. vinyl, remastered og nogle af numrene på Mothership og Remasters samt adgang til den via streaming på Tidal. Jeg foretrækker min gamle cd-udgave med lidt mere støj, men i mine ører bedre lyd. Andre har nok andre erfaringer, men det er jo smag og behag. Whitesnake via Tidal er rigtig godt frem til og med Slide it in. Efter ved jeg ikke. Det interesserer mig ikke hvad der kom efter Coverdale fik dollartegn i øjnene.
Brugeravatar
Ritchieblackmore
Medlem
 
Indlæg: 87
Tilmeldt: tirs jul 30, 2013 20:28
Geografisk sted: Midtjylland

Re: Nyt liv til gammel musik

Indlægaf Klokkeblomst » fre jun 21, 2019 21:33

Min interesse for musik og hifi...eller hifi og musik, startede vel egentlig samtidig...

Jeg husker at jeg som 5 årig lå foran min kæmpe kenwood ghettoblaster og lyttede til radioen og alle deres live indspilninger i 80’erne...
Nogle hits som mark knopfler, dire straits og små “live” sendinger med snapshot mindes med glæde, og med evigt og altid gode Louis Armstrong før radio nyhederne...

Det hele var fedt, gearet samt udsendelserne samt et bånd optaget kun til mig direkte fra pladespiller over til bånd... :D
Se det var da man havde hardware...

Idag hentes alt digitalt og uden sammenhæng... :?
Dynavox TPR3, Vincent sp-331, DBX 131S.
Van den hul hybrid. HT kabel
Heco Direkt Einklang højtt.
Pro-ject VTR-E, AT100E PU.
Spotify via bluetooth, USB cd samling.
Denon W4300H 5.2.4 atmos, Toshiba Blu-r 1250
Dali zensor 1, Dali zensor vokal, CV SL5M.
Diy Subw. 2x8” back2back 280w. 22-150hz.
LOEWE bild1 40”tv
Brugeravatar
Klokkeblomst
Seniormedlem
 
Indlæg: 841
Tilmeldt: fre feb 10, 2017 02:11
Geografisk sted: Herning

Re: Nyt liv til gammel musik

Indlægaf Twist » fre jun 21, 2019 22:37

Jeg har altid synes, at den udgave af Led Zappelin II, som jeg havde på CD har lydt lidt "anstrengt" .

De gamle indspilninger med Led Zeppelin har jo mere end 50 år på bagen og er i en eller anden forstand historiske. Jeg tænker, at der må ligge en eller anden form for analog master, som også har tiden som fjende. Men der er sikkert allerede lavet talløse digitale versioner. Alligevel har det da perspektiver, at man kan peppe en gammel indspilning op så den lyder OK.

Jeg tænker også, at selve masteren er en god del af forklaringen, da jeg husker, at 16 bit kan give udmærket lyd, hvis vi nu skal blive i en digital udtryksform.

Men omvendt så er det vel sådan i hifi og med lyd, at en god opløsning er forudsætningen for, at alt andet kan komme på plads, så i tekniske termer er 24/96 selvfølgelig, at foretrække frem for 16/44.

Mht. vinyl, så kommer der naturligvis en række processer omkring presning af grammofonplader med i overvejelsen

I sidste ende vil vi som slutbrugere gerne have "hul" igennem, hvor det jo desværre langt fra spænder lige godt af hver gang en skive produceres.

Nu har jeg ikke så meget erfaring med, at remastered lyder ringere end et oprindelige oplæg. Men det kan sikkert også forekomme.
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 404
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: Nyt liv til gammel musik

Indlægaf Ritchieblackmore » lør jun 22, 2019 06:33

Led Zeppelin 3 har jeg også i flere udgaver. Den lyder til gengæld absolut bedst her i huset på 180 gr. vinyl. Led Zeppelin 2 hører jeg også primært på vinyl, men også tit via Tidal. Jeg giver dig ret i, at den godt kan lyde lidt klemt i nogle udgaver. Her har Mr. Page haft succes med støvsugningen og den fremstår for mig i dag, som en af de bedste rent lydmæssigt fra Zeppelins katalog. Musikalsk ved jeg ikke. Holder uendeligt meget af 1,2,3,5 og 6.
Brugeravatar
Ritchieblackmore
Medlem
 
Indlæg: 87
Tilmeldt: tirs jul 30, 2013 20:28
Geografisk sted: Midtjylland

Re: Nyt liv til gammel musik

Indlægaf Twist » lør jun 22, 2019 15:52

Jamen - jeg tror, at jeg stort set alt materiale der er udgivet af Led Zeppelin. Men CD´erne har jeg nu haft i mange år - vel siden 80´erne de fleste af dem.

Et eller andet sted er det jo lidt sjovere, at købe musik, som man ikke har i forvejen. Det har også lidt, at gøre med nærighed at gøre. Men som skrevet så har jeg flere flyttekasser med CD´er stående, som jeg har købt antikvarisk. De venter kun på, at blive rippet.

Og det var ren nysgerrighed der gjorde, at jeg købte nogle gamle albums som jeg havde i forvejen ude på HDtracks.

Den slags kan man jo godt gøre lidt ind i mellem for, at afprøve, også selv om man har albummene i forvejen.

Jeg abonnerer ikke på Tidal, og streamer i det hele taget sjældent fra nettet

Nu er det jo sikkert ikke ualmindeligt, at discofile har flere udgaver af det samme album

I mit tilfælde gjorde det i alle tilfælde en stor forskel. Og det er jo en sand glæde, at høre et gammelt album i en bedre kvalitet end tilvant.
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 404
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54

Re: Nyt liv til gammel musik

Indlægaf allanowich » lør jul 13, 2019 20:13

Man kan fx tage Eagles dobbelt lp'en Hell Freezes Over. Den har jeg på det oprindelige pres og lyder lidt skarp og presset ind i mellem. For nyligt, købte jeg så en vellykket remasteret udgave i tung vinyl hos phono.dk og hvilken forskel. Ok, den oprindelige overstyring visse steder, er der endnu, men mere ørevendlig. Ellers er lyden rolig og bassen er herlig, resten er fint opløst. Congassen på nummeret Hotel California er ikke fremhævet, som på den gl lp, men mere tilbage i lydbilledet. Tror den er lidt overdrevet lavet den gang, den udkom første gang.
*Snell A/ll- Acurus A150/RL11/P10/ Danish audio Design DAC10/ Argon HA1/AKG 280 Parabolic/ Thorens TD321/Helius Aurum/Benz micro Gold/ PolyPush sug /Vincent CD 400/ Sony DVP-NS718H/ Panasonic TX-37C10Y plasma/ Onkyo T404/ Peter Körner El filter*
Brugeravatar
allanowich
Seniormedlem
 
Indlæg: 666
Tilmeldt: søn jan 02, 2011 13:44

Re: Nyt liv til gammel musik

Indlægaf Twist » tirs jul 16, 2019 13:01

Allanowich: Vinyl har jeg ikke haft i mange år, men jeg husker også, at der kunne være store forskelle på presninger.

Eagles Hell Freezes over har jeg på CD som K2 HD24, og det er en af disse optagelser der fra tid til anden bliver trukket frem af støvet til demo. Ud over at være en god live optagelse er der jo også mange gode numre på Hell Freezes over.

Nu har jeg her over de seneste uger købt nogle 24 bit optagelser på HD tracks.

Og det varierer hvor meget der er, at hente fra optagelse til optagelse.

Men i alle tilfælde Led Zeppelin er væsentligt bedre end mine gamle CD´er. Men en god del af forklaringen kan selvfølgelig ligge i en lidt "heldig" remaster.
Twist
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 404
Tilmeldt: man maj 09, 2016 18:54


Tilbage til Musik


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 2 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.