Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Mini test af Chord og Supra Strømkabler

Del dine erfaringer og oplevelser med andre.

Mini test af Chord og Supra Strømkabler

Indlægaf Raskolnikov » man aug 20, 2007 11:08

Jeg og Azinck legede igår lidt med netkabler. De to kort-testede kabler var Supra Lorad 2.5 til 600; kr. og Chord Power Chord til 1.799; kr. Begge venligst udlånt af Lydspecialisten i Aarhus.
Denne test er helt subjektiv, så andre vil måske opleve kabler helt anderledes.

Der blev testet på et anlæg bestående af PS DIY 2 vejs højttaler, Electrocompaniet ECI-1, Classic No. 1.B cd-afspiller. Mellem Cd og forst. sidder der et Chord Silver Siren og højttalerkabler er de velkendte Van De Hul Clearwater i dobbelt konfiguration.
Vi vendte begge kabler frem og tilbage for at finde ud af hvad der lød bedst og derefter kørte vi med den "vinkel" der lød bedst, sådan at fasen ikke spillede ind på det resultatet.

Der blev spillet tre stykker musik. Vi lagde ud med Nine Inch Nails "Hereshy" fra "The Downward Spiral, Herfter "Go with the flow" med Queens of the stone age og til sidst for mere at teste stemmer, Tom Waits med  "Christmas card from Hooker in Minneaplis" fra albumet  "Blue Valentine".

Supraen lagde ud. Der var en lidt større ro og stemmer stod lidt mere frit. Bassen var også mere artikuleret og detaljeret synes jeg. En lidt speciel ting ved dette kabel er at det fik anlægget til at lyde mere lyst, sådan at stemmer måske manglede lidt krop. Men da anlægget i forvejen er ret mørkt i lyden, tilføjer dette lige lidt top som klæder netop dette set-up.

Billede filnavn: 2k8f5a165d25.jpg

Bagefter kom det noget dyrer Chord på. Med dette kabel var der endnu mere ro i lydbilledet og stemmer lød endnu mere naturlige. Den "lyshed" som vi fornemede ved Supra'en var ikke til stede og dette må være fordi at dette kabel er mere "neutralt". Desuden var bassen en lille smule mere naturlig.
Med alt repsekt tror jeg, det sikkert ville kunne gøre mere i dyrer high-end anlæg.
Det var hvad vi fik ud af et par timer med hjemme-test af strømkabler. Vi var begge overrasket over hvor meget forskel der egentlig var, da vi var lidt skeptiske til at starte med.
Hands off the compression button music industry!
Sådan poster man billeder:
http://nerds.dk/?page=viewtopic&mode=reply&t=4420
Bourne trilogien
http://www.hifi-musik.dk/?page=visartikel&id=208
Brugeravatar
Raskolnikov
Supermedlem
 
Indlæg: 6734
Tilmeldt: tirs jan 03, 2006 15:19
Geografisk sted: Nope

Indlægaf a2zinck » man aug 20, 2007 15:52

en god beskrivelse af vore indtryk, kammerat  :wink:

skulle det ikke fremgå tydeligt nok af ovenstående, så var supra nok at foretrække på netop mit setup. waits' sprøde røst må dog siges at komme til sin ret med chord. forskellen var markant.

/zinck out
Brugeravatar
a2zinck
Moderator
 
Indlæg: 890
Tilmeldt: tors feb 08, 2007 00:53
Geografisk sted: Aarhus

Re: Mini test af Chord og Supra Strømkabler

Indlægaf kenobi » lør apr 18, 2015 20:05

Det er fedt, når brugere fortæller deres oplevelser med forskellige komponenter. Og jeg tror, at kabler og i særdeleshed strømkabler er meget overset hos mange.

Jeg har selv været skeptiker i mange år, men fik en gevaldig øreåbner for år tilbage, hvor jeg sammen med en kammerat var hos Aktiv Hifi i Esbjerg hos Carsten, hvor vi hørte Synergistic Research Tesla kabler i 3 forskellige prislejer.

Det endte med, at min kammerat lånte 2 forskellige kabler med hjem, og købte 2 af den ene model.

Vi A/B testede også med 3 forskellige sange over 2 aftner, og hver gang var resultatet entydig..

Jeg kørte derefter med Supra i rigtig lang tid, (Det var dertil mit budget rakte dengang), som jeg egentlig har været ok tilfreds med. Det er jo alt andet meget bedre end standard "lakridser" Og man skal jo også have budget'et til at opgradere.

Men efter jeg lånte nogle Cardas Twinlink hos Vassago Hifi fik jeg et gevaldigt løft. Det er godt nok de billigste fra Cardas ældre serie, men de tilføjer mit setup den "Cardas" lyd, som jeg holder meget af.. Lidt varmt, men utrolig musikalsk! Desuden virker de bedst med små strømme, og det er ret tydeligt, at de virker aller bedst på min DAC.
Så jeg har et på min DAC og et på mit drev.

Desuden har jeg købt det mindste GigaWatt kabel til min effektforstærker, da det kabel er velegnet til mere strømkrævende komponenter.
Hvis mit budget var højere, ville jeg ikke tøve med, at købe de større modeller til hele linjen, da jeg faktisk synes, at man får utrolig meget lyd for pengene.
Men derfor skal man ikke tro, at dette kabel er dårligt, for det er det virkelig ikke. Til 1350 kr. er det nærmest et røverkøb i forhold til meget andet jeg har hørt!!

GigaWatt'en lyder noget som mine Cardas, Ro i lydbilledet (Sort baggrund), mere luft omkring de udøvende, mere indlevelse og så fremhæver de den der spilleglæde (fodtramp befordrende) spillestil, som både min forstærker og DAC virkelig giver!
Men GigaWatt'en er lige et mulehår foran Cardas'en på flere punkter, så som opløsning og snappyness. Og længder foran, hvis jeg tester dem mod hinanden på effektforstækeren.

I forhold til de gamle Supra kabler, så gav Supra'en et noget mere mudret lydbillede end jeg har nu, og de skjulte også en masse dybde perspektiv. Nok pga. at det hele mudrede lidt mere sammen, bassen var mere blød og alt var mere "blødt" og ukorrekt.

Det er ihvertfald mine oplevelser med lige disse kabler.

Konklusionen må være, at det nogen gange måske kan være lige så stort et løft, at investere i bedre kabler, både strøm, signal og højttalere, frem for evt. at købe ny DAC, forforstærker ect.
Det kan ihvertfald være en idé at låne noget med hjem og prøve selv!

Men det kan selvfølgelig også give én blod på tanden til, at opgradere mange flere ting.  :wink: Det tror jeg at de fleste har prøvet..

Jeg håber, at det her kan inspirere nogen til, at komme ud og prøve noget kabel lytning af. Det har ihvertfald givet mig mange fantastiske oplevelser.

Mvh. Kenobi
Analog: Rega P2 - RB 250 - Dynavector DV10X - 5 Rega fono MM

Da jeg pt ingen pre har, bruger jeg en Sirius Control Unit mellem Rega fono og Effekt!

Digital kilde: Teac VRDS 25X ( kun som drev. DAC er blevet slukket)

DAC: Wadia 521 virker som pre-amp når jeg hører digitalt!

Effektforstærke: ModWright KWA 150 SE

Højttaler: Hjemmebyggede Speak højttalere med Audiotechnology bas/mellemtone og scanspeak diskanter!

Kabler: Alt er koblet sammen med NLE Kabler helt fra drev og ud til enhederne I højttalerne!

Netkabler: Hjemmelavet fra stik til fordelerdåse. Cardas TwinLink til DAC og drev og GigaWatt LC1 MKIII til effektforstærker
Brugeravatar
kenobi
Nyt medlem
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: tors nov 28, 2013 21:18
Geografisk sted: Vestjylland


Tilbage til Brugeranmeldelser


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.