Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Copenhagen HighEnd

Del dine erfaringer og oplevelser med andre.

Re: Copenhagen HighEnd

Indlægaf Witthoff » søn okt 28, 2018 17:31

LASSENCAD skrev:Nogle der har været en tur forbi denne Weekend og vil give sin mening fra sig


Jo da  :D  min første evaluering er, at nogle af de udstillere som fald igennem sidste år, havde forbedret sig denne gang, så det er da positivt. Fx havde buchardt audio, arbejdet med opstillingen så The S400, lød bedre ind sidste år. Talte lidt med Buchardt, og fik bekræftet at det var samme set-up som sidste år. Opstillingen i den store sal, med Quard's panelhøjttalere, var sidste år en skuffelse, men i år havde man gjort en hel del ud af akustikken-og opstillingen og virkeligt fået dem til at lyde rigtigt rimeligt fornuftigt. Tannoy Lagacy Arden, blev jeg godt nok, betaget-og fanget af, dem vil jeg virkelig meget gerne høre hjemme i stuen. AudioNote havde også en en mindre opstilling som umiddelbart lød acceptabelt, men kom der noget andet musik på ind det de selv valgte, manglede der dyb-bas ( det bliver vel bedre til næste år). Og så var der dem som ikke havde lært noget fra sidste år. Der hvor der blev spillet på EAR, sad den lige i skabet, lige som sidste år. Gryphon fandt jeg ikke, ville ellers meget gerne have hørt noget Diablo 120. Grimm LS1S er en spændende højttaler, men fik ikke spurgt om detaljer.
Fik brugt 5 timer på messen  :P
Brugeravatar
Witthoff
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 132
Tilmeldt: ons jul 02, 2014 15:28

Re: Copenhagen HighEnd

Indlægaf krenzler » søn okt 28, 2018 18:35

Bedste lyd var Topsounds setup med JBL K2 9900 drevet af Mark Levinson monoblokke.

Bedste lyd til pengene (og mest "musikalsk") var Lydbutikken med Russell K Red 100 trukket af Parasound amp. En ren fornøjelse.

Living Voice (ikke hornene) trukket af EAR grej og med en dansk pladespiller (husker ikke navnet) med Triplanar arm og Miyajima PU lød ret lækkert.

De små Definitive Technology højttalere gav stor lyd fra små kasser men om de er til at leve med på sigt kunne jeg ikke lige vurdere.

Et kort lyt til de nye Meze Empyrean hovedtelefoner var meget lovende men prisen er vist også £3K.

Havde set frem til de nye Tannoy Legacy men i mine ører skuffede de med en lukket og kedelig gengivelse. Det kan de sikkert gøre bedre.

En del rum nåede man lige ind i før man vendte om på hælene pga anmassende skrigende mellemtone. Sikkert heller ikke nemt at få visse af de kæmpe anlæg til at performe i hotelsuiterne. Der var nogle kæmpe orange horn der måske lød "imponerende" men også trættende. Og nogle kæmpe PMC kasser der skreg i et alt for lille rum.

Audio Note rummet fik jeg ikke lyttet til da det var proppet da jeg kom forbi.

Men altså de der Russell K..
krenzler
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 423
Tilmeldt: tirs aug 01, 2006 11:13
Geografisk sted: KBH Ø

Re: Copenhagen HighEnd

Indlægaf Kim Olsen » søn okt 28, 2018 20:26

Lige et par kommentarer fra en der var der begge dage:

Witthof:
Gryphon har aldrig været på tale eller annonceret som udstiller, Men jeg er helt enig i at det havde været fedt hvis de havde været med.

Krenzler:
Den danske pladespillerproducent der ikke huskes er Hartvig Audio, det er en Hartvig TT  med pladetallerken i halv kobber.

Prisen på Meze's nye topmodel er ganske rigtigt 21.000

Tannoy Arden fra legacy serien var desværre ikke vinklet, man fik derfor ikke megen diskant hvis man ikke nærmest lå i sofaen - gjorde man det var det nu ganske fint, men de skulle klart have været sat op anderledes eller på en stander- til gengæld var der kolde øl og en playliste med noget mere gang i den end andre steder.

Jeg er i øvrigt enig i at JBL S9900 lød virkeligt godt og åbent, perspektivet var dog bedre hos Connaisseur AV og deres Audio Solutions - der endda var til at betale. Både Audio Note og AB Audio havde dog højttalere hvor musikken var "til stede".

Bedste "billige" system, der er jeg meget splittet mellem Russel K, JBL 4306 og Buachardt S400. De kostede nogenlunde det samme, men spillede ikke overraskende meget forskelligt.
Krone siger du? nej den har jeg ikke på hovedet, den står der med skriften "DC300"
Brugeravatar
Kim Olsen
Administrator
 
Indlæg: 2576
Tilmeldt: ons okt 19, 2005 19:17
Geografisk sted: The man cave

Re: Copenhagen HighEnd

Indlægaf Jandk » søn okt 28, 2018 21:08

Kim Olsen skrev:Bedste "billige" system, der er jeg meget splittet mellem Russel K, JBL 4306 og Buachardt S400. De kostede nogenlunde det samme, men spillede ikke overraskende meget forskelligt.


Og så kommer 100.000 kroners spørgsmålet; Hvilke af de forskellige anlæg spillede så det der på alle fora kaldes hifi (Høj troværdighed / ægte)
Alle bakker ud når talen går på blindtest - Årsagen er at så kan hjernen ikke længere manipuleres af det øjnene ser :-D
Jandk
Seniormedlem
 
Indlæg: 709
Tilmeldt: man nov 28, 2016 23:28

Re: Copenhagen HighEnd

Indlægaf Kim Olsen » søn okt 28, 2018 21:54

Jandk skrev:
Kim Olsen skrev:Bedste "billige" system, der er jeg meget splittet mellem Russel K, JBL 4306 og Buachardt S400. De kostede nogenlunde det samme, men spillede ikke overraskende meget forskelligt.


Og så kommer 100.000 kroners spørgsmålet; Hvilke af de forskellige anlæg spillede så det der på alle fora kaldes hifi (Høj troværdighed / ægte)


Hvis man satser sine penge på den rigtige DIN norm, så gjorde alle. Alt andet er subjektivt, også hvad der var bedst. Jeg har selv forskellige favoritter alt efter hvad man tillægger mest betydning.
Krone siger du? nej den har jeg ikke på hovedet, den står der med skriften "DC300"
Brugeravatar
Kim Olsen
Administrator
 
Indlæg: 2576
Tilmeldt: ons okt 19, 2005 19:17
Geografisk sted: The man cave

Re: Copenhagen HighEnd

Indlægaf mcintosh6900 » man okt 29, 2018 00:21

Jeg var også rundt lørdag , var inde og hører de nye sonus faber højtt , hos top Sound små 2 vejs men de spillede som en meget større model fyldte rummet godt, var også hos Black magic cables hvor de spillede på en 2vejs højtt som hed krix esoterix alrum som blev demo første gang i Europa , også dejlig Sound som bare spillede uden anstrengelse ( spillede et blues nr ) gu hvor det svingede,ellers var der flere steder som hvor signalkilden var grammofon en tendens som er stigende fra år til år. Så hørte jeg ,musik hos gato Audio ,små 2 vejrs højtt som også gjorde det fortrinlig ,så var der Audio note altid godt de spillede jo bare musik afslappet og godt, buchard var der med deres model 400 som absolut er et besøg værdig , konk er vel at 2vejs højtt var dem som på sigt klarede sig bedst i de rum der nu var til gode , det er ivertfald min mening . Selv om det var da fedt at høre de store systemet give den gas , men rummene passer dem sjældent ,hotelværelser er sku svære for akustikken .
Anlæg. AVM A 8.3,højtt dynaudio C1 signature, pladespiller Audio note tt2 ,pu ortofon cadenza Black, transformer ortofon verto,kabler Audio note og zenzati,blueray primare BD 32mrk2 , innuios zen mrk 3 streamer/ripper. Samt shunyata hydra model -6 til strøm.[u][/u]
mcintosh6900
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 125
Tilmeldt: tirs dec 25, 2012 17:29
Geografisk sted: københavn

Re: Copenhagen HighEnd

Indlægaf schlager » man okt 29, 2018 07:15

Hotel rum har præcis de samme udfordringer som alle andre rum har, fysikkens love er jo ikke anderledes. Tværtom vil jeg sige at de ofte har fordele. Tæpper på gulvet, mange mennesker i rummet, relativt til rummets størrelse, udstiller har ofte diffusere, absorbere med og andre akustiske tiltag med.
Jeg elsker horn, for man kan drikke mjød af dem.
schlager
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: ons okt 07, 2015 21:00
Geografisk sted: Slagelse

Re: Copenhagen HighEnd

Indlægaf schlager » man okt 29, 2018 07:24

Avantgarde Trio Horn er et glimrende eksempel på hvorfor mange ikke bryder sig om horn. Mægtigt ser det ud og lyden er da også mægtig, men også med en del unoder. For det første er bas hornet decideret fejl konstrueret, hvilket en simulering i Hornresponse bevidner. Selve hornet er for kort (140 cm) til at loade de laveste frekvenser. 1 horn loader til ca. 80 hz, 6 stk. stablet til ca 45-50 hz. I København var der 4 stk, så 60 hz er sikkert realistisk. Selv om man via EQ prøver at få mere output under 50 hz, bliver bas responsen bare ikke særlig jævn. Området 80-100 hz, som simuleringen også indikerer, er for fremtræden og giver en irriterende rungende bas. Dette skyldes ikke lytterummet, som i København var ca. 8 x 12 meter. Jeg har hørt samme problem på andre messer også i væsentligt større rum.
Et andet potentielt problem er, at de runde horn er for spredt, hvilket gør at man skal min. 5-6 meter fra dem, før de begynder at sumerer i lyden. Diskant hornet er ikke sat lodret under mellemtone hornet, hvilket giver problemer med kamfilter effekter i det horisontale plan. Det værste er dog, at de har en tendens til at ”skrige”, specielt hvis musikken ikke er en top indspilning. Jeg havde flere gange lyst til at holde mig for ørerne, ikke fordi det var for højt, men simpelthen fordi de kommer til at lyde aggressivt, i det følsomme 1500-4000 hz område. Med lidt klogt brug af DSP, vil man sikkert kunne tæmme denne uhæmmede ”vildskab” og gøre dem mere musikalske, men det er sikkert fy fy ord, for den målgruppe de er rettet imod. Jeg ved at horn kan lyde meget mere afslappet og musikalsk, uden at gå på kompromis horns fordele, jeg har hørt det ved flere lejligheder, oftest hos private horn elskere.  :)
Jeg elsker horn, for man kan drikke mjød af dem.
schlager
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: ons okt 07, 2015 21:00
Geografisk sted: Slagelse

Re: Copenhagen HighEnd

Indlægaf High-Performance Audio » man okt 29, 2018 07:48

Sebastian Schlager tak for din evaluering, som jeg dog undrer mig en del over!
Du har selvfølgelig hørt hvad du har hørt, det respekterer jeg, men det er ganske langt fra hvad mange andre har hørt.
Hvis man ved noget om akustik, så ved man også at der ikke kan være perfekt akustik i hele rummet, ergo hvis man opholdte sig langs siderne og bagest, så vil rummet tillægge ganske meget og da vi med sådan et setup sprøjter mere energi ud end resten af udstillingen, vil der være boosts her og der.
Igen har det meget med musikken at gøre, visse numre passede knapt så godt som andre, sådan er det, musikvalg og musiksmag er individuelt og subjektivt.
Jeg kan i alt fald, med mine nu 13 år på hifiudstillinger, fortælle at vi aldrig har fået så mange tilkendegivelser, kæmpesmil, thumbs ups og fødder stampende i gulvet!
Faktuelt kan jeg fortælle følgende:
- rummet blev korrigeret for 3-4 notes, med fokus på de tre forreste stolerækker.
- din beregning omkring output er helt gal, vi har intet boostet, faktisk kun begrænset nogle peaks. Vi leverer afgjort output under 20 hz uden brug af EQ.
- vi mangler absolut ikke kræfter, vi spillede på intet tidspunkt over én watt og vi havde masser af strøm.
Vores målsætning var at lave en ‘livekoncert’ og ikke en typisk, hårkæmmet, hifi pling-plong set-up. Vi spillede Led Zeppelin, Ramstein, Jeff Beck, Rage against the Machine og meget andet for fuldt drej.
Vi spillede big band musik og klassisk værker med vrælende hornsektioner, netop for at reproducere live-musik og det fik vi meget ros for - vi er ekstremt glade for resultatet. Tak for et fantastisk show
Absolare - Aqvox - Audeze - Audiovector - Avantgarde - AVM - Bassocontinuo - Chord - Clearaudio - dCS - Devialet - Dynaudio - GoldenEar - Hegel - Innuos - IsoAcoustics - KEF - M2Tech - Magico - Nordost - PS Audio - Roon - Rosso Fiorentino - Soulution - Stenheim - TechDAS - Tellurium Q - Trafomatic - Vicoustic - Vivid

http://www.high-performance.dk
High-Performance Audio
Branchemedlem
 
Indlæg: 96
Tilmeldt: fre nov 18, 2005 16:39
Geografisk sted: København

Re: Copenhagen HighEnd

Indlægaf nilsvalla » man okt 29, 2018 15:02

Har ikke været til nogen af den art udstillinger før.
Havde ikke på forhånd nogen forventninger om lyd bedre end den, man kunne opleve i butikkerne back-then 90érne.
Min generelle dom:
Det hele lød meget ens kedeligt. Især når det var digi.
Som om ht ikke mere kan gengive alle disse lag af perspektiv og nuancer. :( .

Syntes messens bedste lyd var nogle "gamle" JBL l-100.
Et kæmpe horn-system var også interessant og langt bedre i perspektivet end jeg på forhånd ville havde troet.
Og så var der disse der små støbte ht, Kaj sikkert kan huske navnet på, de præsterede i og for sig også godt, men havde deres grænse.
Konstruktøren af dem postulerede piano gerne er ulden på Beatles-optagelser, efter piano fremstod sådan med "Let it be", og det kan jeg med stor sikkerhed afvise.
Bortset fra de ovenfor nævnte, syntes jeg resten fremstod kedeligt og ens.

Men alligevel alt i alt en god oplevelse.
nilsvalla
Seniormedlem
 
Indlæg: 892
Tilmeldt: ons feb 13, 2013 09:32
Geografisk sted: vestSjælland

Re: Copenhagen HighEnd

Indlægaf nilsvalla » man okt 29, 2018 15:11

Jandk skrev:
Kim Olsen skrev:Bedste "billige" system, der er jeg meget splittet mellem Russel K, JBL 4306 og Buachardt S400. De kostede nogenlunde det samme, men spillede ikke overraskende meget forskelligt.


Og så kommer 100.000 kroners spørgsmålet; Hvilke af de forskellige anlæg spillede så det der på alle fora kaldes hifi (Høj troværdighed / ægte)


Ingen. :(
nilsvalla
Seniormedlem
 
Indlæg: 892
Tilmeldt: ons feb 13, 2013 09:32
Geografisk sted: vestSjælland

Re: Copenhagen HighEnd

Indlægaf Kim Olsen » man okt 29, 2018 15:19

Nu skal man også være realistisk, en messe er fyldt med andre mennesker der larmer og støjer, for ikke at tale om hotellets gæster, og rum der er skabt til konferencer og ophold - ikke hifi. Hvis man vil have mere optimale oplevelser, så skal man til en seriøs forhandler, eller endnu bedre, sit eget lytterum. Hvis ens eget lytterum ikke har bedre akkustik end et hotelværelse, så bør man så i øvrigt også starte med det punkt frem for at købe nye kabler.

Jeg tror at alle forhandlere gerne vil give en god oplevelse, men jeg har endnu ikke mødt en der betragter det som andet end en smagsprøve på potentiale, forholdene er ganske enkelt rent fysisk ikke til at det kan gøres bedre - medmindre at vi snakker lukkede hovedtelefoner etc.
Krone siger du? nej den har jeg ikke på hovedet, den står der med skriften "DC300"
Brugeravatar
Kim Olsen
Administrator
 
Indlæg: 2576
Tilmeldt: ons okt 19, 2005 19:17
Geografisk sted: The man cave

Re: Copenhagen HighEnd

Indlægaf Jandk » man okt 29, 2018 15:26

Til det kan man så spørge sig selv; Hvorfor er et hotelværelse så meget dårligere at spille musik i end alle andre rum ?
Jeg har hørt højttalere i helt almindelige rum som spillede ganske fortræffeligt og til brøkdele af prisen på meget af det på udstillinger.

Er de hotelrum ikke snart ved at være en lidt for stor undskyldning for dårlig hifi ?
Alle bakker ud når talen går på blindtest - Årsagen er at så kan hjernen ikke længere manipuleres af det øjnene ser :-D
Jandk
Seniormedlem
 
Indlæg: 709
Tilmeldt: man nov 28, 2016 23:28

Re: Copenhagen HighEnd

Indlægaf schlager » man okt 29, 2018 15:48

Fuldstændig enig i Jandk's betragtning. Hvorfor skulle et hotel værelse være haunted med speciel ringe lyd. Tvært om, gulvtæpper på, ofte store rum min. 50 m2, mange mennesker i rummet, relativt til rummets størrelse. Det er og bliver en dårlig undskyldning for den middelmådige lyd. Mange af problemerne kunne løses ved brug af DSP i bassen.
Jeg elsker horn, for man kan drikke mjød af dem.
schlager
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: ons okt 07, 2015 21:00
Geografisk sted: Slagelse

Re: Copenhagen HighEnd

Indlægaf Tweaker » man okt 29, 2018 16:33

Udstillerne har altså ikke den tid som man selv har derhjemme, til at gå og optimere. Iøvrigt har hoteller typisk nogle tynde vægge, som uvægerligt vil stå og svinge med. Det kan man ikke gøre ret meget ved.

Langtfra alle har mulighed for at bruge DSP, og det er alligevel ikke altid den gyldne løsning på alle problemer.
Pass Labs INT-30a - Verity Audio Rienzi - Pro-Ject DAC Box RS/Power Box RS - Pro-Ject CD Box RS (Sonic Mode)(drev)- Aune X5s - Elac Miracord 90 Anniversary/Hana EL - Pro-Ject Phono Box RS/Power Box RS Phono. Signalkabler: VDH First Metalscreen, Real Cable Cheverny II-EBU digital XLR, Atlas Equator Mk.3 (Phono). Højttalerkabler: Audience Ohno III.
Brugeravatar
Tweaker
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 424
Tilmeldt: fre apr 16, 2010 22:10

Næste

Tilbage til Brugeranmeldelser


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.