Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Det digitale mareridt er slut!!

Indlægaf R.P. » søn feb 05, 2006 15:14

du kan jo se pladespilleren i galleriet.
men det har jeg hørt faktisk alle de steder jeg har været, og hørt på pladespillere og cd.

på mit eget anlæg har cd'en klart mere dynamik i bassen, men så taber den til gengæld også på næsten alle andre disipliner.

Min cd er en denon s10 mrk 2, min forforstærker er en diy, min effekt til toppen er en audio 60, effekt til bassen er en gammel accuphase, drevet af et elektronisk filter.
Højtalerne er som sagt diy, det er kablerne også, solidcore kobber.

undtaget til vinylen her er det flether og smekabel omsat efter riaa's normer af en tiny tybe.
vinyl  rør og Jbl, så kan det jo ik blive meget bedre!
Brugeravatar
R.P.
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 469
Tilmeldt: fre nov 11, 2005 21:19
Geografisk sted: sjælland

Indlægaf Nilau » tirs feb 07, 2006 20:37

 
 
Nuvel...
 
 
N.
 
 
Nilau
Seniormedlem
 
Indlæg: 738
Tilmeldt: fre nov 11, 2005 14:52
Geografisk sted: København

Indlægaf Peter - AR » tirs feb 07, 2006 20:55

Mr. antisilver,

Du vil også snart finde ud af musikgengivelse fra et optisk CD drev er komplet ubrugelig, altså den dag du hører hvilken lydkvalitet det er muligt at opnå fra en vel-implementeret audiofil computer (PC) løsning, hvor CD-erne er rippet til harddisk.

Med en PC kan du undgå clock-jitter, du kan lege du er mastering engineer og give indspilningerne rør-lyd med f.eks. et software tube preamp plugin, du kan bruge digitale delefiltre, som ikke kan implementeres i hardware, du kan altså få bedre lyd end da musikken blev indspillet, du kan lave playlists, du kan ....

Alt dette med en vel-implementeret PC for audio, som har det rigtige audio interface.

Der er mere at lære..., god jagt...
Med venlig hilsen,
Peter - AR
____________________________________

Powered by Linux:

www.ARhifi.com & www.Acoustic-Reality.com
Brugeravatar
Peter - AR
Branchemedlem
 
Indlæg: 490
Tilmeldt: lør okt 29, 2005 19:02
Geografisk sted: Holstebro

Indlægaf Mogens Kamp » tirs feb 07, 2006 21:29

Peter - AR skrev:Mr. antisilver,

Du vil også snart finde ud af musikgengivelse fra et optisk CD drev er komplet ubrugelig, altså den dag du hører hvilken lydkvalitet det er muligt at opnå fra en vel-implementeret audiofil computer (PC) løsning, hvor CD-erne er rippet til harddisk.

Med en PC kan du undgå clock-jitter, du kan lege du er mastering engineer og give indspilningerne rør-lyd med f.eks. et software tube preamp plugin, du kan bruge digitale delefiltre, som ikke kan implementeres i hardware, du kan altså få bedre lyd end da musikken blev indspillet, du kan lave playlists, du kan ....

Alt dette med en vel-implementeret PC for audio, som har det rigtige audio interface.

Der er mere at lære..., god jagt...

Du er utrætelig i dette spørgsmål om Pc baseret musikgengivelse. Det kan betyde en af 2 ting: enten kan du ikke høre og er mere interesseret i teknik eller også har du en pointe, jeg endnu har til gode at høre.Håber på det sidste.Da du på et tidspunkt inviterede mig til et lyt...vil jeg egentlig overveje et sådan og måske skrive en artikel om mit besøg hos dig.Vender tilbage til dig.

Mogens Kamp
Supermedlem
 
Indlæg: 1831
Tilmeldt: ons nov 02, 2005 01:02

Indlægaf miju » man feb 13, 2006 02:16

Teknisk er der ikke i dag noget til hinder for at lave noget med samme opløsning, dynamik område og frekvens udstrækning og alt andet som ”vinyl” har, og herved mindst matche eller endda lang langt overgå vinyl, men det var der da cd. blev opfundet først i 80'ne... og denne teknik hænger vi stadig på!...

16/44 formatet matcher ikke ”vinyl” når ”vinyl” er mest optimalt/optimeret!... (det behøver man ikke at diskutere det er FACT!)

Og det er UANSET! hvad div. producenter af cd. maskiner nu ellers gør teknologisk! der er ikke mere at hente på de skiver, end de begrænsninger der er lagt, det er og bliver en afklippet version af det ”hele” frekvens og dynamik mæssig amputeret, grundet disse begrænsninger, dette kan ingen teknologi rette op på.

Disse begrænsninger har vinyl ikke! ( men så her det dog nogle andre.)

At opnå helt optimale forhold / gengivelse med ”vinyl” er en videnskab i sig selv, og en som kun sande nørder mestre og nogensinde har mestret! der i cd. mediets store force, succes og udbredelse bland den almene forbruger, trods dets begrænsninger, det er ganske enkelt nemmere at opnå en bedre gengivelse fra cd. end fra vinyl, for mere alm. økonomiske investeringer, viden og indsats.

Der er ganske enkelt ingen pladespiller / arm & pickup samt riia kombinationer til eks. 4 -5000 kr. (som nok er det største marked) der matcher en cd. til omkring samme pris, ja endda laver, medmindre der gøres en ekstra indsats ud over plug & play. (og plug & play er hvad den alm. forbruger altid har ville.. alt besvær tvunget frem ved brugen af vinyl har været et uundgåligt onde)

Man kan som regel heller ikke sammenligne en pladespiller til eks. 10 – 15000 kr. for det hele, det vil sige værk, arm og pickup samt en ordentlig riia samt eventuel stepup, (og her skal man op før pladespiller / vinyl begynder at give noget seriøst brugbart ) med en cd. til 4 – 5000 kr. og så stå der og sige se bare! ”vinyl” ER! bedre.. især ikke hvis køber ikke er villig til at ofre det dobbelte for at få denne bedre lyd, samt ikke mindst gider besværet med vinylen (ikke alle har den der glæde ved vinyl håndteringen) og besværet med opsætning, indstilling, justering mm.

For flertallet er cd. derfor "godt" nok... trods begrænsninger mm. de bemærker stort set ikke de begrænsninger, og langt de fleste har ikke udstyr der lader forskellene komme så meget frem at det gør så meget.

OG! cd. spiller da også INDENFOR dets begrænsninger, mest "korrekt" uforvrængende, ustøjende, rent, velopløst, detaljeret mm. men begrenset ER det, og derfor ikke optimalt og teknisk set korrekt, man får en "amputeret" gengivelse..(dog som sagt en de fleste kan eller har lært at leve med..)


Af den simple grund har cd. ”vundet” over vinylen og der det dominerende medie i dag, nørderne tæller ikke i det store regnskab! og især ikke når de alligevel med tiden har hoppet med på cd. ”vognen” og gerne ofre flere hundrede tusinde for cd. maskiner med alle dette medies begrænsninger.

Det hjælper også gevaldigt når udbudet af musik er fokuseret i stor stil på cd. og er blevet begrænset på vinyl siden. (der for det meste er henvist til specielforretninger) så skal cd. mediet jo vinde!?...

Men sikkert er det at man kan få mere ubegrænset frekvensmæssig og dynamisk gengivelse udaf vinyl, set i forhold til cd.

Problemet er så bare også at vinyl, slides fra første afspilning og forringes frem efter, der er mere støj og forvrængning og andre ulemper. (der dog er så minimale at det ikke gør det store når vi er oppe i rigtig super highend pladespiller setup..) dog er der altid den der forringelse af mediet for hver eneste afspilning, her har cd. endnu en ”force”

Det hele bliver heller ikke bedre af at meget af musikken der bliver indspillet og mastret til cd. komprimeres som beskrevet i HighFidelity og nærmest voldtaget på det skammeligste..

Så med sådant udgangspunkt og 16/44’s begrænsninger, så kan ingen cd. uanset pris, udkonkurrere en jomfru afspilning af en god vinyl presning over et optimeret setup i den mere seriøse ende af hi-fi skalaen.

Dette kan hverken Rega, eller Linn eller Accuphase, eller Denon eller Sony eller Densen eller Bladelius eller eller eller!???? rette op på eller ændre på!....

De kan lave gode velspillende cd. maskiner der får det bedste og meste ud af de cd. skiver der er i dag og med de begrænsninger der ligger inden for 16/44.. og det har man så gjort lige siden det blev opfundet..

MEN! nogen revolution er ikke mulig! for den info denne revolution skulle give, afsløre mm. forefindes ikke på medet!...

Her skal et helt nyt medie til!...

Her kommer så SACD og DVD-Audio ind i billedet, her er en mulighed…

Pt. ser det ud som om SACD har vundet indpas..

Jeg vil så sige at SACD også er begrænset, men dette inden for rammer så store at jeg ikke har kunne høre eller bemærke dem, (SACD overgår langt hvad mine øre kan høre og fornemme på nogen måder) og må sige at her er der reelt noget der kan, om ikke slå vinyl, så gøre det så godt at man reelt ikke kan høre nogen kvalitative begrænsninger og derfor faktisk vil vinyl tabe grundet dets andre oplagte svagheder.

Jeg vil dog lige bemærke at jeg selv lever lykkelig med 16/44 mediet, og abstrahere 100% fra dettes mangler, og har derfor ikke engang endnu selv ofret penge på at anskaffe en SACD afspiller, jeg er fuldt ud tilfreds med en 15 år gammel letter modeficeret Denon DCD3560.

Men jeg har hørt en del fine nye SACD maskiner og de sparker i den grad røv på hvad jeg selv har og alt andet 16/44 baseret uanset pris.. en 10000kr. SACD maskine vil kvalitativt når en SACD skive afspilles. tæske en 16/44 baseret maskine til 100000 kr. der afspiller en alm. 16/44 skive… any time!.. der er bare mere hul igennem og mere dynamik mm.

Den slår også enhver pladespiller / vinyl kombi jeg nogensinde har hørt.

Så hvis Rega laver en SACD afspillende vers. af deres modeller!?? Ja så kan man måske sige at vinylen er slået af DEM!...

Men med 16/44..??? newer!!...

Mvh.

m.
miju
Seniormedlem
 
Indlæg: 863
Tilmeldt: man okt 24, 2005 19:41

Foregående

Tilbage til Digitale kilder


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.