Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

dæmpe en digital udgang med en attenuator

dæmpe en digital udgang med en attenuator

Indlægaf gasolin » fre nov 27, 2015 20:07

Kan man bruge en attenuator sammen med en digital udgang nærmere betegnet en coaxial udgang

http://www.rothwellaudioproducts.co.uk/ ... ators.html
gasolin
Seniormedlem
 
Indlæg: 739
Tilmeldt: man feb 09, 2009 18:37
Geografisk sted: Vestfyn

Re: dæmpe en digital udgang med en attenuator

Indlægaf Kaj. » fre nov 27, 2015 22:00

Nej, du kan ikke dæmpe et digitalt signal med en attenuator, hvis det er lydstyrken du vil sænke.
Kaj.
Supermedlem
 
Indlæg: 1238
Tilmeldt: søn okt 26, 2008 14:21

Re: dæmpe en digital udgang med en attenuator

Indlægaf digital_thor » søn nov 29, 2015 12:31

Du skal også lige huske at skille tingene ad. Det du linker til, er sådan set bare en modstand du indsætter i din signalvej - altså en analog signalvej - og derved dæmper signalet - lidt som en statisk volumenkontrol.
Med et digitalsignal kan du, som Kaj er inde på, ikke dæmpe lydstyrken. Den eneste reelle grund til at dæmpe et digitalt signal, skulle være for at undgå at overstyrer den digital indgang. Så hvis din cd-afspiller sender +/- 2V ud og din DAC begynder at klippe ved - lad os sige 1,5+/-V. Ja så kunne en attenuator dæmpe digitalsignalet, så din DAC arbejde inde for sin komfortzone igen.
Nogle DAC's har faktisk en lille diode bag på, der lyser, hvis indgangen bliver overstyret. Men med standard udstyr, som en cd afspiller burde der ikke skabes denne slags problemer. Jeg har selv kun oplevet det med en Hiface 1 og med digital lyd fra eksterne lydkort og pc'ere.
Jeg har dog prøvet en attenuator til Hifacen, men kan ikke huske om det hjalp noget. Den var dog en særlig type, netop designet til at dæmpe digitalsignaler. Den var med BNC stik og kunne f.eks bruges til oscilloskoper, med større båndbredde osv.
digital_thor
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 462
Tilmeldt: tors aug 11, 2011 12:56

Re: dæmpe en digital udgang med en attenuator

Indlægaf gasolin » søn nov 29, 2015 13:21

Aldrig tænkt over det før jeg så denne video https://www.youtube.com/watch?v=_-U8DyiYvrY

høj ved kl 9, max ved ca kl 10, ved kl ca 10.30 forvrængning  det mere behaligt at have en større vandring af volumen før max lydstyrke opnÃ¥s

evt se video på side 2
http://www.harbeth.co.uk/usergroup/showthread.php?2341-How-loud-versus-how-far-you-turn-the-volume-control

Så nu bruger jeg mine Rothwell attenuator (før brugt til en subbwoofer jeg ville have større område at justere volumen med uden at den bliver for høj)


Jeg har en audioquest dragonfly til pcen (købt før jeg købte min nuværende forstærker) og samme forstærker som i første video (marantz PM6005) og en CD5005 (i videoen CD6005)


Der tænkte jeg at skulle jeg bruge den indbygget dac i forstærkeren (mere ens,samme lyd fra pcen/cdafspilleren) kan jeg ikke dæmpe lyden fra min cdafspiller (input gain)


Egentlig lidt dumt spørgsmål da jeg jo bare kan bruge min cdafspiller analogt ud med rothwell attenuatorene og så fra pcen et optisk kabel af samme mærke,serie som det kabel jeg bruger til fra min cdafpiller.

Det vil gøre at lyden  bliver mere ens,den samme fra min pc,cdafspiller og den eneste lydmæssige forskel der er afhænger af hvilken cd jeg lytter til (om det er den samme pÃ¥ tidal hifi og via min cdafspiller)

Dacen og supra kablet (det dyreste minijack til phono) bliver sÃ¥ solgt  og en del af det bliver brugt til udgiften til et qed optisk kabel og mÃ¥ske et record clamp,pladestrammer (har lige købt en ny pladespiller)
gasolin
Seniormedlem
 
Indlæg: 739
Tilmeldt: man feb 09, 2009 18:37
Geografisk sted: Vestfyn


Tilbage til Digitale kilder


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.