Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Hvilken pladespiller passer til mit behov?

Hvilken pladespiller passer til mit behov?

Indlægaf H Andersen » lør dec 31, 2016 21:53

Hej nerds
Jeg har lige solgt min gamle pladespiller (en Beogram 1700 med MMC 20 CL pu, som jeg købte i 1980). Og nu er jeg gået på jagt efter en ny.
Mit behov er en manuel eller halvautomatisk pladespiller. Den skal spille rigtigt godt, når jeg lytter alene, men også være solid nok til at andre kan (må) betjene den, når vi holder "herre-komsammen" (Vi er en gruppe 50+ som mødes med mellemrum til øl, snak og nostalgisk musik-afspilning).
Musikanlægget er Harman/Kardon AVR-158 / MDT-20 / HKTS-9/16. Dette anlæg har ikke pladespiller-indgang (ingen forforstærker til pladespiller). Så enten skal pladespilleren være med indbygget RIAA, eller også skal købet indbefatte en separat forforstærker.
Jeg har kigget på forskellige, men er i tvivl om hvorvidt de er til manuel start og om de er med RIAA indbygget:
TEAC (TN-300)
Rega (RP-1 eller Planar-1)
Pro-Ject (Essential II)
Lenco (L-3808 eller L-90 eller L-175)
Mit budget ligger på ca. 1800-2.500 kr.
Kan nogle her give mig råd om erfaring og muligheder?
Ikke en nørd - men elsker vinyl-afspilning.
H Andersen
Nyt medlem
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: lør dec 31, 2016 20:44

Re: Hvilken pladespiller passer til mit behov?

Indlægaf Kim Olsen » lør dec 31, 2016 23:52

Det er ikke så underligt at dit anlæg ikke har RIAA, det er en surroundforstærker. I udgangspunktet er det kun meget få der har indbygget RIAA.

Hvis det skal være nyt, så dækker 1800 i udgangspunktet ikke engang en entry-level pladespiller som eks. Essential 2 eller Planar 1.

Hvis du vil udvide budgettet, så kan du få en "komplet" Projekt løsning for 2800 - minus ekstra kabler, mens at en Regaløsning starter på en plovmand mere.

Hvis det skal være billigt, og nyt, så er bedste bud at gå ned i din lokale hififorretning og få et godt tilbud på en samlet pakke - men så bestemmer du ikke selv nødvendigvis hvad mærke det skal være. Hvis du er meget i tvivl - så tænker jeg at det er den helt rigtige løsning.

Brugtmarkedet derimod, der er mange muligheder, især hvis du vil have eks. Lenco.

Vær dog opmærksom på at din egen Beogram - brugt - ligger på en 1200-1500 kroner, du vil derfor næppe opleve et kvalitetsløft hvis du køber en pladespiller i samme prisklasse, medmindre du er heldig at gøre et røverkøb på brugtmarkedet.

Jeg tænker at dit krav mht. at andre skal kunne bruge den giver eks. PLanar-1 løsningen de bedste odds - jo færre dele der er, og er "tilgængelige" jo bedre. Kan du finde en hel- eller halvautomatisk afspiller kan jeg self. godt se at det løser problemet.
Krone siger du? nej den har jeg ikke på hovedet, den står der med skriften "DC300"
Brugeravatar
Kim Olsen
Administrator
 
Indlæg: 2576
Tilmeldt: ons okt 19, 2005 19:17
Geografisk sted: The man cave

Re: Hvilken pladespiller passer til mit behov?

Indlægaf H Andersen » søn jan 01, 2017 01:53

Hej Kim - tak for dit indlæg.

Jeg vil her prøve at svare/kommentere dine spørgsmål/meninger. Men husk lige at jeg ikke er Hifi-nørd, så måske jeg ikke helt er klar over hvad du mener:

Jeg er godt klar over, at mit anlæg er en surroundforstærker, men det kan fint omstilles til almindelig 2 kanals stereo med gulvbas, og så giver den en rigtig god lyd til afspilning af musik.

De pladespillere jeg nævnte i mit indlæg kan alle købes til pris i niveauet 1.499 - 2.499 kr. (men det er excl evt. forforstærker, hvis det er nødvendigt). (Mit budget er op til ca. 2.500).

Jeg solgte min Beogram for 1.200 for 1 uge siden. Det er ikke fordi jeg "kræver" et voldsomt kvalitetsløft, men jeg vil have en manuel / halvautomatisk i stedet for. Og så tænkte jeg, at hvis jeg fordobler "investeringen", kunne jeg måske samtidig få et mindre kvalitetsløft.
Jeg hár overvejet brugtmarkedet, men da jeg ikke aner hvordan jeg skal teste om en brugt er helt i orden, vil jeg hellere købe en ny.

Til sidst skriver du noget af det jeg efterspurgte. Jeg læser det som at du mener, at Regas Planar-1 nok er den pladespiller, som andre brugere (mine gæster) vil have mindst chance for at gøre skade pÃ¥ :-)  Jeg vil jo IKKE have en fuldautomatisk...

Hvis du (eller andre) kan skrive om hvorvidt mine bud opfylder mine ønsker, til at den ikke må være fuldautomatisk, og at den skal indeholde forforstærker (eller at en sådan kan indeholdes i prisen på max ca. 2.500 kr.), må det meget gerne kommenteres.
Ikke en nørd - men elsker vinyl-afspilning.
H Andersen
Nyt medlem
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: lør dec 31, 2016 20:44


Tilbage til Analoge kilder


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.