Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

CD kontra vinyl

Rumkorrektion, akustik, jitter, ren strøm m.m.

Indlægaf Mogens Kamp » lør dec 24, 2005 16:16

sorthvid skrev:Hva så, AS, er du på provision hos Bent Med-lyde ?

Og kan vi ikke skruer den endnu højere op? En Apollo banker alle CDafspillere i hele verden!!!
:!:
NEJ...slet ikke..Apollo'en har fået den bedømmelse, den ærligt har fortjent
Jo..den slår faktisk dem alle(også ML og accuphase og maestro etc.)
Mogens Kamp
Supermedlem
 
Indlæg: 1831
Tilmeldt: ons nov 02, 2005 01:02

Indlægaf R.P. » søn dec 25, 2005 16:03

må desvære give hr bojer ret, hvis det analoge skal være rigtig godt så skal det sku også være indspillet analogt, har der blot været lidt digitalt indblandet mister det fuldstændigt det der gør det godt, nemlig perspektiv og rumlighed.
 
man hører det tydeligt på de gode plader der blev optaget i 60'erne, hvór jazz'en hvirkelig kommer til at svinge, plader fra firserne blev ødelagt lydmæssigt, som om man prøvede at få det til at lyde som det digitale cd monster
 
vinyl  rør og Jbl, sÃ¥ kan det jo ik blive meget bedre!
Brugeravatar
R.P.
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 469
Tilmeldt: fre nov 11, 2005 21:19
Geografisk sted: sjælland

Indlægaf HES » man dec 26, 2005 00:21

Det behøver ikke at være analogt indspillet, studierne skal vide hvad de har med at gøre, være omhyggelige og sørge for at få det optimale ud af begge medier, se Stockfisch. Ikke kun kolde mammon. Det er også rigtigt at studier med rørgrej lyder godt.
Gert (Gli-)
http://www.highend-sound.com
Acoustic Solid, Amazon, Cardas cables, Herron Audio, Icon Audio, LAMM, Origin Live, Playback Designs, ProAc Speakers, PSB speaker, Rossner & sohn, Theil & Eton HT enheder, Trichord, Tri-planar, Tsakiridis Device, Unison, VDH, Wire World cables, 1000'vis vinyl ting + LP'er, pu-vægt
HES
Branchemedlem
 
Indlæg: 256
Tilmeldt: søn okt 30, 2005 14:55
Geografisk sted: Aalborg, Denmark

Indlægaf Vogue » tirs dec 27, 2005 09:16

Jeg kan bare li at lytte til musik ...  :oops:

Og jeg må med skam indrømme at det foregår både på CD og på LP. Når det er sagt ... så foretrækker jeg da lyden på LP ... hvis musikken altså kan fremskaffes på vinyl!

Jeg har et spørgsmål jeg gerne vil rejse i denne udsøgte kreds af mennesker ... hvis vi nu tager disse "håbløse" digitale indspilninger fra den digitale barndom i 1980'erne ... lyder de så bedst på vinyl eller på CD. Og generelt set ... lyder digitale indspilninger bedst på CD eller på vinyl?

Vogue
Vogue
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 356
Tilmeldt: man nov 14, 2005 15:55

Indlægaf sund » tirs dec 27, 2005 09:24

Jeg mener heller ikke, at det er det digitale mellemspil der er grunden til, at indspilningerne fra bestemt studier, pladeselskaber eller producere lyder dårligt. Jeg er af den opfattelse, at det er dem der bruger digitale medier der ikke kender deres værktøj godt nok.

Jeg har analoge indspilninger med digitalt mellemspil, der lyder bedre end andre der er rent analoge, jeg har endda indspilninger der lyder bedre på cd end på vinyl, fordi vinylen ikke er lavet ordentlig.

Således mener jeg ikke at man kan klandre den ene måde at lave musikken på i forhold til den anden, men man kan klnadre dem der håndterer indspilningerne for ikke at udnytte deres muligheder godt nok i forhold til det potentiale der er.
mvh sund

I'm only in it for the music
sund
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 383
Tilmeldt: man okt 24, 2005 20:45

Indlægaf nhj4 » tirs dec 27, 2005 10:56

Hej der !

De skal bare tage sig sammen og lave tingene ordenligt og det gæller begge medier, og give 160Kr for en cd der lige er til at brække sig over på grund af lyden kan sku ikke være rigtig, der er kun få selskaber der gør det rigtig godt.

I midten af 80´erne kom vinyl i så dårlig tryk at man blev helt flov ver gang man købte en skive, men cd´er lød lidt bedre de var inspildt i AAD/ADD men dem der var inspildt i DDD var ikke gode for de digitale studier den gang var lige kommet i gang så der var noget at lære om den digitale lyd, mange studier prøved at præsse mere dynamik ned en det kunne bære derfor den renge lyd, det var så lidt her fra :lol: 8)
Brugeravatar
nhj4
Seniormedlem
 
Indlæg: 821
Tilmeldt: man nov 14, 2005 19:12

Foregående

Tilbage til Teknologi, Teknik & Teori


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.