Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Strømledning og trafobrum

Rumkorrektion, akustik, jitter, ren strøm m.m.

Strømledning og trafobrum

Indlægaf stoi » søn okt 09, 2016 11:27

Jeg erfarede i går at de simple løsninger nogengange er de bedste, så nu vil jeg forsøge at fortælle historien fra start.

Jeg købte for næsten et år siden en brugt Crown powertech 2.1. Den har monteret lydsvag papst blæser, men til min store skuffelse var der en del trafostøj da jeg sluttede den til og det tog til i takt med at den blev varm. Jeg kontaktede sælger, som afviste at der havde været trafobrum hos ham. Vi havde haft en ret god dialog op til salget og han virkede 100% reel, så jeg gik ud fra at mit trafobrum skyldtes de gamle elinstallationer uden jord i min lejlighed, som jeg netop var flyttet ind i. Jeg monterede nogle gummiskiver mellem pakninger og stel og det sænkede støjen til et lavt og acceptabelt niveau.

...og så alligevel ikke. I de sene aftentimer når støjen fra Amagerbrogade havde lagt sig var der et tydeligt brum fra mit tændte anlæg og det var et irritationsmoment, som gjorde at havde planer om at sælge om købe nyt. En ærgelse, da det er svært at finde noget i samme prisleje der gør det lige så godt.

I gÃ¥r skulle jeg sÃ¥ rykke lidt rundt pÃ¥ mine enheder opdagede jeg at der melle min Impanel strømskinne med 11 udtag og stikkontakten sad en standard plaststikbox med tre udtag. Noget jeg havde gjort og glemt igen, fordi mine stikkontakter ikke kan tage trebenede stik. Jeg brækkede jordbenet af min  Impanel strømskinne satte det hele til igen. ALT trafobrum er forsvundet.

Det skal siges jeg er ret skeptisk dyre strømkabler og alle mulige påstande om hvordan det farver mellemtonen og blablabla. Jeg erkender der kan være en forskel, men det er mest fordi der er noget der er for dårligt. det vil sige at jeg ikke mener at et godt strømkabel forbedrer lyden, men et dårligt kan skade lyden. Det jeg selv tillægger betydning er at kablerne er fornuftigt afskærmet, da der hos mig altid er et voldsomt kabelrod. Jeg har ofte oplevet interferens, som har skyldtes dårligt afskærmede kabler. Både med højttalerkabler og specielt med subwooferkabler. Derfor også en Impanel strømskinne, da den er fornuftigt afskærmet i en metalkassette. Hvis afskæmningen er tilstrækkelig, så vil en yderligere og dyrere afskærming ikke føre til nogen forbedring, men selvfølge have en hvis blingbling effekt.

Jeg var på hospitalet for noget tid og kunne ikke lade været med at lure på deres kabler, da jeg går ud fra at det er kabler der skal benyttes til livsvigtigt og følsom udstyr og derfor er ordentligt skærmet.

Kablerne de benytte på Rigshospitalet er fra Mercodan. På selve stikket er der skrevet "Fletskærmet". Jeg har svært ved at acceptere at der skulle findes løsninger der kan gøre det bedre end det røde fra Mercodan.

Mercodan kan ses her, men vist kun købes med CVR. nummerhttp://coferromercodan.dk/251488673-hospitalskabler
Personligt undrer jeg mig over at der ikke bare er en hififorhandler der sælger dem. Der selvfølge super avance på de mere eksotiske kabler, men der er da helt klart et marked for det. Jeg kan læse i diverse kabeldebatter at der er en del med samme holdning som mig. Det kan selvfølgelig også være at Mercodankablerne er ret dyre, men det tvivler jeg på da de produceres i et enormt antal til landets hospitaler.
stoi
Nyt medlem
 
Indlæg: 39
Tilmeldt: man apr 27, 2009 01:54

Re: Strømledning og trafobrum

Indlægaf Tweaker » søn okt 09, 2016 19:03

Der er ikke noget specielt ved de røde hospitalskabler. Det er ganske almindeligt skærmet ledning, der er rødt for at gøre det mere synligt.
Brugeravatar
Tweaker
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 424
Tilmeldt: fre apr 16, 2010 22:10

Re: Strømledning og trafobrum

Indlægaf stoi » søn okt 09, 2016 19:45

Det er noget meget vigtigt udstyr de skal forsyne med strøm, så det er bare et almindeligt kabel med en ordentlig skærm. umiddelbart har jeg svært ved at forstå hvordan det kan forbedres, når jeg ved at kablet i væggen på den anden side af kontakten er 80 år gammelt.

Min holdning er sådan set bare at der er forskel på kabler. Nogle er ikke tilstrækkeligt skærmet, men hvis de er, så er det for mig svært at forstå hvordan det kan forbedres yderligere. Det behøves ikke at være dyrt få det bedste strømkabel der findes, hvis man har min holdning.
stoi
Nyt medlem
 
Indlæg: 39
Tilmeldt: man apr 27, 2009 01:54


Tilbage til Teknologi, Teknik & Teori


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.