Hurtig skrev:BC549 har en maksspænding på 30 volt. Jeg har ikke kigget diagrammet igennem, for at se arbejdsspændingerne på disse transistorer, men uanset hvad, er det ikke god latin, at banytte transistorer med væsentlig lavere maksspænding end kredsløbets forsyningsspænding, med mindre de sidder et sted hvor der absolut ikke kan opstå højere spændinger end deres maks tilladte. En ting er at transistorens maks spec under normale driftsbetingelser ikke overstiges, men under opstart og evt fejltilstande, er det svært at forudsige hvordan spændingerne opfører sig.
Det er ikke nødvendigvis noget der får kredsløbet til at brænde af momentant, men over tid vil det formentlig ske.
Hvis du vil øge forsyningsspændingen, bør du derfor kigge på transistorerne.
Men husk også på, at disse småsignaltransistorer har en maks effekt på 500mW. Når du øger spændingen stiger effektafsættelsen, så her skal du ind og beregne.
Ang de påståede 30 watt klasse-AS, så se lige her:
Klasse-A er defineret ved, at tomgangsstrømmen skal være større end den maksimale strøm belastningen kan trække.
Effekten P er givet ved: P = I*I*R, hvor I er strømmen og R er belastningen.
Dertil skal man bemærke, at spidsstrømmen er 1,41 gange større end RMS strømmen. For at regne RMS klasse-A effekt, skal man derfor dividere tomgangsstrømmen med 1,41 for at regne RMS klasse-A effekten. Dermed bliver RMS strømmen man kan trække i klasse-A = 1,41.
I 4 ohm er klasse- A effekten således: P(klasse-A 4ohm) = 1,41*1,41*4 = 8 watt.
Tilsvarende er P(klasse-A 8ohm)= 1,41*1,41*8 = 16 watt.
Jeps, men er der ikke forskel på de forskellige kredsløb ?
Her tænker jeg på push/pull - single - osv.
I Aleph 3eren, sidder der 6 stk. udg transistorer, hvor de 3 egentlig er strømgeneratorer.
http://cygnus.ipal.org/mirror/www.passlabs.com/a3lit.htm
Hurtig skrev:Det ændrer stadig ikke på, at tomgangsstrømmen skal være større end den strøm din belastning trækker, for at det er rigtig klasse-A.
Opbygningen med den ene del af udgangen som strømgeneratorer betyder desuden, at det simpelthen ikke er muligt at trække mere strøm end tomgangsstrømmen selv i spidser.
Det betyder i praksis, at forstærkeren IKKE har strøm nok til at trække højtaleren, hvis dens impedans i nogle områder dykker. Og den har slet ikke strøm til at stoppe højtaleren.
Hvis tomgangsstrømmen er 2 Ampere, vil den klippe signalet momentant hvis højtaleren forsøger at trække mere. Er membranen i bevægelse, som forstærkeren skal stoppe, vil den desuden KUN være i stand til at levere 2 Ampere til at bremse enheden. Det lyder sikkert dejlig blød og musikalsk...(ingen kontrol)
Jeg tror ikke dit problem er at du mangler effekt. Problemet ligger i, at din forstæker klippe grundet manglende strømkapacitet. Om du så hæver forsyningsspændingen til det dobbelte, vil kredsløbet i sig selv begrænse den maksimale strøm du kan trække, og dermed opnår du IKKE mere effekt i praksis.
Hvis du ser på eks Holfi, så har de den opfattelse, at en normal højtaler belaster forstærkeren som en 1 ohms modstand. Det er nok ikke helt ved siden af. I så fald er din forstærker kun i stand til at levere et par watt til en højtaler (Men selvfølgelig mere i en ideel 8 ohms modstand).
Kigger man eks påDOXA som jeg jo er lidt pjattet med, så har han netop gjort et stort stykke arbejde ud af, at den skal kunne lever strøm. Det er prioteret noget højere end effekten. Faktisk er transistorbestykningen i stand til at levere 125 Ampere kontinuert (I en 70 watt forstærker). I praksis kan den vist levere et sted mellem 40 og 50 Ampere, og det kan høres!
Hvis du vil have mere effekt ud af din PASS, skal du derfor nok overveje at skrue tomgangsstrømmen op, så du tillader større strømtræk fra højtaleren. Det er ikke spænding du mangler, men strøm.
Diamagnetic skrev:Du spilder din tid det er en elendig forstærker i modsætning til f.eks. Hiraga.
Dipolisten skrev:Jamen det er egentligt underordnet......... Jeg har fået svar fra Hurtig, det er fint til mig, så for mig er tråden slut
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster