Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Generel DIY-debat & andet, som du ikke kan finde en anden DIY-kategori til.

Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Indlægaf Finlytteren » fre mar 01, 2013 01:04

Jeg faldt lige over denne nye berylliumsdiskant fra Revelator-serien...  :!:  



http://www.scan-speak.dk/datasheet/pdf/d2908-714000.pdf

Da jeg synes illuminator-udgaven spiller helt vildt godt, virker denne Revelator-version yderst spændende!!!

Jeg kunne nemlig godt tænke mig at opgradere diskanter, men illuminator-udgaven er kun 104 mm og min eksisterende frontplade er 135 mm. Den nye Revelator er 120 mm og så nærmer det sig den størrelsesorden af, hvad jeg kan acceptere af filtring, gummiring eller lign. omkring diskanten...

:D

8 ohm, 92 dB, 130/200 W...  8)

Meeeen sikke en pris... PIV!  :evil:
Rigtigt HiFi skal ikke måles i Watt... Det skal måles på Richterskalaen!
Brugeravatar
Finlytteren
Supermedlem
 
Indlæg: 1073
Tilmeldt: tirs nov 27, 2012 16:16
Geografisk sted: Vestjylland

Re: Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Indlægaf Janils » fre mar 01, 2013 08:28

Meget posititv hvis den kan leve op til Illuminartor udgaven. Den har jeg kørt med den nogle år og testede den for HF for nu snart 3 år siden. Iøvrigt sidder den i meget dyre højttalere - f.eks. Magico (dog med andet bagkammer og front).

Her er anmeldelsen fra HF (prisen kan have ændret sig siden da):

ScanSpeak Illuminator – D3004/664000 1” beryllium dome
Ca.  5.300,- kr pr. sæt
http://www.scan-speak.dk


Letvægtsmetal
Som inkarneret højttalerbygger har jeg gennem tiden prøvet mange af de gode diskanter fra Scan-Speaks store program. Det samme gælder andre højkvalitets domer, ringradiatorer, bånd, AMT m.fl.
Inden for de seneste år er der sket en udvikling indenfor membranmateriale. Yamaha, JBL og TAD har anvendt beryllium i mange år (siden midt 70’erne), men flere andre er kommet med. Senest f.eks. fran-ske Focal, amerikanske Revel og nu også danske ScanSpeak.
Fordele og ulemper ved forskellige membranmaterialer er udførligt beskrevet på nettet. Se f.eks. denne meget grundige gennemgang af flere enheder og egenskaberne ved forskelligt membranmateriale: http://www.goodsoundclub.com/Docs/Truth ... hragms.doc

Dog kan det kort nævnes, at højfrekvens opbrydningen, der i tidligere alu og titannium membraner lå inden for det hørbare område, nu er rykket langt uden for. Samtidig er højfrekvensresonansen langt bedre under kontrol. De tidligere skrækeksempler med en +18 dB peak ved 19 kHz hører fortiden til.
ScanSpeaks bud ligger i D3004 serien med den særlige Illuminator konstruktion. Se udførlig beskrivel-se på ScanSpeaks hjemmeside: http://www.scan-speak.dk/datasheet/pdf/d3004_664000.pdf
D3004/664000 (Herefter D3004 BE) anvender en 99% beryllium membran. Dette er værd at bemærke, da der har været udbydere på markedet, som har reklameret med ”ægte” beryllium. Senere har det så vist sig, at der blot var tale om få % beryllium pådampet en mere almindelig metalmembran.
Beryllium er giftigt. Men ikke som en færdig enhed, der spiller i din stue. Membranen er dog beskyttet af et lille metalgitter, så man ikke kan komme til den. På ScanSpeaks hjemmeside kan man også læse om forholdsregler ved brand eller når enheden skal repareres eller kasseres.

D3004 BE leveres kun i en 4 ohms udgave. Det er nok fordi, den er tænkt til brug i en typisk d’Appolito opsætning. Det vil også bedre matche følsomheden omkring de 92 dB. Med f.eks. 2 stk. ScanSpeak Illuminator 12MU/8731T00 4” mellemtoner rammer man lige i plet.
Jeg prøvede D3004 BE i en passiv opsætning med et 1. ordens filter via en god højkvalitets kondensator (Duelund). Den primære vurdering er dog sket via mit Ground Sound digitale filter med signal direkte fra forstærkeren (NLE højttalerkabel kabel) til diskanten. Altså ingen kondensator, spole eller dæmpemodstande i signalvejen. Der blev delt ved 2kHz med et 4 ordens filter.

Ingen silke her!
Scan Speak beskriver selv lyden som ”silky smooth” og her vil jeg gerne tillade mig at være lidt uenig! Altså positivt uenig, for D3004 BE lyder på ingen måde som en typisk soft dome med en coated silke-membran. Men den fraviger heller ikke på nogen måde fra det glatte og naturlige. Den er mere afslø-rende og ærlig i sin måde at gengive på.
Præcis med hensyn til det silkebløde gør den det på sin egen måde – eller som en typisk beryllum diskant gør det. Alle de beryllium domer/drivere jeg har oplevet, har nemlig den fornemme egenskab, at de gengiver med vægt og fornemmelsen af ægte metal. Vel at mærke helt uden at gå over i den anden grøft, hvor alt bliver for meget. Således formår D3004 BE at forene luft og masser af detaljer med en gengivelse, så det bliver fysiske instrumenter i lydbilledet og ikke blot en 2-dimensionel aftegning. Den formår også at give kanter, anslag og ikke mindst udklingning det helt specielle præg, som får det til at risle dejlig ned ad ryggen.
I forhold til bånd har D3004 BE afgjort de samme detaljer. Den spreder dog langt bedre og så har den det fysiske element, som alle de båndhøjttalere jeg har oplevet, mangler noget af. De lyder lidt ”letvægtige” og instrumenter gengives med en overdreven vægtløshed nede omkring den typiske delefrekvens. Dette er absolut ikke tilfældet med Scan-Speak D3004 BE, der ligger i den modsatte grøft. Forskellen skal opleves. Til gengæld er følsomheden så en del lavere end de bedre bånd i samme prisklasse som ScanSpeak domen.
D3004 BE er meget afslørende. Det gælde både den tilkoblede elektronik og kabler, men så sandelig også musik kilderne. Jeg oplevede adskillige optagelser, som pludselig blev pillet fra hinanden og alle fejlene blev blotlagt som med et fingerknips. Nogle optagelse blev nærmest uudholdelige, hvis man er følsom over for den slags. Til gengæld var det en fornøjelse at høre hvor godt det kan gøres med selv gamle LP optagelser fra 60’erne.
D3004 BE hører hjemme sammen med enheder i samme høje klasse. Umiddelbart ligger ScanSpeaks egne Illuminator lige for, men de Ceratech (Thiel) keramiske enheder jeg parrede dem med passede også rigtigt godt. Det er nok ikke de første diskanter man som selvbygger skal kaste sig over, De kræ-ver respekt, erfaring og matchende komponenter, før man kommer frem til de sande kvaliteter. Opfyl-des disse krav er det ifølge min mening, den bedste diskant ScanSpeak nogen sinde har lavet – og det siger ikke så lidt!

Plus
Referenceklasse
Glat og fysisk med masser af detaljer
Stort frekvensområde
Rimelig følsomhed

Minus
Meget kræsen og afslørende
Kun i 4 ohm
Prisen
Mvh.
Jan Nielsen - http://www.pladespilleren.dk
Analog lyd, masser af pickupper, DIY højttalere, dipoler og gerne en god single malt, mens man nyder musikken.
Brugeravatar
Janils
Supermedlem
 
Indlæg: 1953
Tilmeldt: man okt 24, 2005 22:10
Geografisk sted: København

Re: Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Indlægaf Wood » lør mar 02, 2013 09:55

Den ser fin ud, men hvorfor f..... skal såkaldte highend enheder være så absurd in-effektive de skulle faktisk næsten skamme sig til den pris.

Havde der været lidt mere "knald" i den enhed ville jeg være helt vild for at prøve at få den makket ind i mit system.

Som du skriver, Jan, er der mange konkurrenter i det prisleje. Jeg skal lige skynde mig at nævne at jeg har til gode at høre på BE membraner, men set udefra er dens frekvenskurve da ingenlunde hifi "rigtig"?  Ligner nærmest noget af det horn grej jeg har haft på gennemlyt  :D

Jeg trækkes selv med en AMT enhed som har forholdsvis stor membran og jeg hæfter mig ved at du vurdere en bedre "tyngde" lavt i frekvensområdet (omkring delefrekvensen). Det trigger mig lidt da jeg også selv synes at "dome" baseret grej kan have lidt "energi" mangel i "guitar" området.

Da jeg selv nærmest altid leder efter "det bedste" kunne jeg tænke mig at spørge, da du har erfaring med de der BE enheder, er det generelt du mener at de kan byde ind med forholdsvis mere energi nedefra og op i forhold til traditionelle domes?

Beklager, hvis indlægget afviger fra emnet om ScanSpeak  :o
Rør med følelse og horn i panden.
Brugeravatar
Wood
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 192
Tilmeldt: søn sep 16, 2007 09:03
Geografisk sted: Nordjylland

Re: Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Indlægaf Finlytteren » lør mar 02, 2013 10:58

Hvis jeg skal beskrive mine oplevelser med diverse typer af diskanter, vil jeg vælge at dele performance op i to grene: anslag og udklingning.

Det er mit generelle indtryk at domes kan formidle anslaget bedre og mere kontant end diverse amt- og bånd-diskanter, jeg har hørt.

Til gengæld er det mit indtryk at udklingningen og luftigheden er bedre på mange amt- og bånd-diskanter.

Det som jeg synes gør berylliumdiskanten (3004) rigtig god er, at udover anslaget er godt, som traditionelt på domes så er udklingningen og luftigheden ekstraordinært god af en dome at være. Og så har bækkener bare en meget realistisk klang fra de berylliumdomes.

Jeg vil betegne berylliumudgaven af 3004 som den bedste diskant jeg har hørt. Punktum. Og derfor synes jeg den nye Revelator virker utroligt spændende!
Rigtigt HiFi skal ikke måles i Watt... Det skal måles på Richterskalaen!
Brugeravatar
Finlytteren
Supermedlem
 
Indlæg: 1073
Tilmeldt: tirs nov 27, 2012 16:16
Geografisk sted: Vestjylland

Re: Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Indlægaf Finlytteren » lør mar 02, 2013 11:03

Jeg har iøvrigt lagt mærke til, at 2908 taber mindre off-axis end 3004!
Rigtigt HiFi skal ikke måles i Watt... Det skal måles på Richterskalaen!
Brugeravatar
Finlytteren
Supermedlem
 
Indlæg: 1073
Tilmeldt: tirs nov 27, 2012 16:16
Geografisk sted: Vestjylland

Re: Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Indlægaf lydarne » lør mar 02, 2013 12:24

For mig er en god diskant en som ikke høres men samtidig giver instrumenter den rigtige klang hvis det er på optagelsen. og om det sker vil afhænger mindst ligeså meget af den tilsluttede elektronik som af højtaleren.
.
Den omtalte enhed ser umiddelbart så syg ud i frekvensgangen.og  fasen tør jeg slet ikke tænke på. At jeg ikke er i tvivl om at den kan "høres" på den eller den anden måde som. Lækker. , luftig, skarp.rund, detaljeret, vægtig. metal lyd osv. og det skulle meget gerne være optagelsen som bestemte dette eventuelle lytteindtryk.
Senest rettet af lydarne lør mar 02, 2013 16:43, rettet i alt 1 gang.
lydarne
Udelukket fra forum
 
Indlæg: 922
Tilmeldt: ons mar 24, 2010 10:40
Geografisk sted: Nordsjælland

Re: Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Indlægaf Finlytteren » lør mar 02, 2013 15:42

Det eneste af de ord, som jeg synes er dækkende for 3004 er detaljeret.

Den er imo hverken skarp, rund, vægtig - eller metalagtig i lyden (i modsætning til andre berylliumdiskanter som jeg har hørt).
Rigtigt HiFi skal ikke måles i Watt... Det skal måles på Richterskalaen!
Brugeravatar
Finlytteren
Supermedlem
 
Indlæg: 1073
Tilmeldt: tirs nov 27, 2012 16:16
Geografisk sted: Vestjylland

Re: Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Indlægaf lydarne » lør mar 02, 2013 15:53

Finlytteren skrev:Det eneste af de ord, som jeg synes er dækkende for 3004 er detaljeret.



Hvis du referer til den enhed hvor du har linket til databladet. ja så tror jeg bestemt på at den lyder "detaljeret"
lydarne
Udelukket fra forum
 
Indlæg: 922
Tilmeldt: ons mar 24, 2010 10:40
Geografisk sted: Nordsjælland

Re: Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Indlægaf MortenB » lør mar 02, 2013 16:38

Finlytteren skrev:Hvis jeg skal beskrive mine oplevelser med diverse typer af diskanter, vil jeg vælge at dele performance op i to grene: anslag og udklingning.

Det er mit generelle indtryk at domes kan formidle anslaget bedre og mere kontant end diverse amt- og bånd-diskanter, jeg har hørt.

Til gengæld er det mit indtryk at udklingningen og luftigheden er bedre på mange amt- og bånd-diskanter.


Jeg synes det er en rigtig fin og præcis måde at stillet det op, og det matcher fint med mine egne erfaringer. Jeg er helt enig... Tidligere har jeg haft den oplevelse, at ingen af de to grene egentligt har gengivet korrekt, for styrken fra den anden gren har manglet. Dem med det gode anslag, mangler udklingning og luft, hvorimod dem med udklingning og luft mangler anslaget.

Det tænker jeg ikke mere efter jeg selv er begyndt at spille på et instrument (bas) og spiller i band. Som bassist lytter man rigtig meget til sin trommeslager... Og jo mere jeg lytter til trommer, jo mere står det klart for mig, at der ikke findes ''luft'' i gengivelsen fra et bækken. Alt det luft er noget nogle hifi systemer og særligt nogle højttalere skaber... Et bækken har en et kraftigt anslag efterfulgt af en ''tæt'' udklingning, med tæt mener jeg, at der aldrig er en masse luft, men derimod en tydelig metalklang, som varer ved og ikke bliver ''blandet op med en masse luft''. Vi øver 1-2 gange om ugen, så jeg får lyttet rigtig meget til trommer, bækner og andet percussion. Og jeg hører aldrig luft på udklingningen...

Det har helt sikkert gjort noget ved min egen opfattelse af, hvad en god diskant skal kunne, og personligt tror jeg ikke jeg kommer til at bruge bånd-diskanter igen. Til gengæld er jeg ret begejstret for de gode gamle travere i mine højttalere  (Dynaudio Esotar 330D), som har anslag og den der ''tætte'' udklingning...
Hilsen,
Morten
Brugeravatar
MortenB
Supermedlem
 
Indlæg: 2094
Tilmeldt: fre apr 06, 2007 00:21
Geografisk sted: Østjylland

Re: Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Indlægaf Karsten Sømand » lør mar 02, 2013 18:19

Spændende enhed(er) - for sure!

Dog skal man lige have in mente, at man sammenligner en 4 Ohms enhed (den gamle) med en 8 ohms enhed (den nye).

Den nye enhed måler "ikke så slemt", som man skulle tro. Den har dog et blødt "løft"/pukkel på ca. 3 dB mellem 2-5 kHz. Dette foruden havde frekvensgangen været en rigtig fin, blød båndpaslignende frekvensgang.

Enheden spreder også rigtigt fint op til 20 kHz. Ved 30 grader, 20 kHz, er den kun ca. 6 dB nede. Selvinduktionen er meget lav, og hvis jeg fik sådan en enhed at lege med, så tror jeg ikke jeg ville bøvle med at lave et zobel-filter. Så ville det være op til den enkelte at lave et notch-filter (peak ved ca. 520 Hz), hvis man gerne vil have en meget ensartet impedans samtidig med at man får rettet den elektriske fase ud.

Den nye Be-enhed fra Scan-Speak har et utroligt lavt 3. harmonisk forvrængningsniveau. Selv når man spiller lidt højt (95 dB/1meter) når 3. harm først op på 1 % ved ca. 500 Hz. Fra 1 kHz og opad i frekvens er 3. harm. stort set ikke-eksisterende!!!

2. Harmoniske er derimod ikke så flot lav som 3. harmoniske, og 2. harmoniske rammer 1 % ved ca. 800 Hz / 85 dB/1meter. Ved 95 dB er 2. harm. oppe på 1 % ved ca. 1800 Hz og stiger "drastisk" under de nævnte 1800 Hz.

Mao. så udviser den primært den "ørevenlige" (?) 2. harmoniske forvrængning, hvilket måske vil være til glæde for nogen? Det er i hvert fald flot, at 3. harm. holdes så lavt selv ved øget lydstyrke. Det vil forhåbentlig glæde de fleste  :wink: .

Vandfaldsplottet er utroligt flot (målt til - 25 dB) og udviser kun absolut minimal tendens til "resonans"/forlænget udklingning ved ca. 4 kHz. Måske havde det været  lidt tydeligere ved en - 30 dB måling?!

Baseret på ovennævnte betragtninger, så tror jeg at det er en yderst "ørevenlig" diskant. Dette er ikke det samme som at den er "langsom", for det ser ikke sådan ud når man ser på målekurverne. Grundet den stigende 2. harm. forvrængning ved ca. 1800 Hz, så tror jeg personligt ikke, at jeg ville dele den lavere end 2 kHz.

Hvis man kan leve med den "moderate" følsomhed og den ikke helt glatte frekvensgang, så tror jeg at denne diskant er rigtig, rigtig god. Spændende - men prisen  :( .

Ovenstående er baseret på test i K&T 1/2013 s. 59.

Karsten
“I Play the way I do because it allows me to come up with the sickest sounds possible. That´s the point now isn´t it?” Jeff Beck.
Brugeravatar
Karsten Sømand
Seniormedlem
 
Indlæg: 909
Tilmeldt: tors nov 10, 2005 20:28
Geografisk sted: Sjælland

Re: Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Indlægaf lydarne » lør mar 02, 2013 19:19

lydarne skrev:
Finlytteren skrev:Det eneste af de ord, som jeg synes er dækkende for 3004 er detaljeret.



Hvis du referer til den enhed hvor du har linket til databladet. ja så tror jeg bestemt på at den lyder "detaljeret"


Ja ok havde ikke lige set at man var begyndt at tale om en anden enhed end den i startindlægget som var D2908, D3004 ser mere fornuftig ud.
lydarne
Udelukket fra forum
 
Indlæg: 922
Tilmeldt: ons mar 24, 2010 10:40
Geografisk sted: Nordsjælland

Re: Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Indlægaf Finlytteren » lør mar 02, 2013 21:29

lydarne skrev:
lydarne skrev:
Finlytteren skrev:Det eneste af de ord, som jeg synes er dækkende for 3004 er detaljeret.



Hvis du referer til den enhed hvor du har linket til databladet. ja så tror jeg bestemt på at den lyder "detaljeret"


Ja ok havde ikke lige set at man var begyndt at tale om en anden enhed end den i startindlægget som var D2908, D3004 ser mere fornuftig ud.


Nej okay. Det er fordi jeg har hørt 3004 rigtig mange gange og dermed overførte de gode erfaringer med 3004 til store forventninger til 2908, da de har samme membran.

Kigger man off-axis klarer 2908 sig faktisk bedre en 3004. Så jeg vil ikke være helt afvisende for at prøve 2908'eren!

Og nysgerrigheden er da ikke blevet mindre, efter at Karsten lavede sit indlæg!!! Tak for indspil iøvrigt d'herrer!
Rigtigt HiFi skal ikke måles i Watt... Det skal måles på Richterskalaen!
Brugeravatar
Finlytteren
Supermedlem
 
Indlæg: 1073
Tilmeldt: tirs nov 27, 2012 16:16
Geografisk sted: Vestjylland

Re: Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Indlægaf Finlytteren » lør mar 02, 2013 22:10

Ducati skrev:
Finlytteren skrev:Hvis jeg skal beskrive mine oplevelser med diverse typer af diskanter, vil jeg vælge at dele performance op i to grene: anslag og udklingning.

Det er mit generelle indtryk at domes kan formidle anslaget bedre og mere kontant end diverse amt- og bånd-diskanter, jeg har hørt.

Til gengæld er det mit indtryk at udklingningen og luftigheden er bedre på mange amt- og bånd-diskanter.


Jeg synes det er en rigtig fin og præcis måde at stillet det op, og det matcher fint med mine egne erfaringer. Jeg er helt enig... Tidligere har jeg haft den oplevelse, at ingen af de to grene egentligt har gengivet korrekt, for styrken fra den anden gren har manglet. Dem med det gode anslag, mangler udklingning og luft, hvorimod dem med udklingning og luft mangler anslaget.

Det tænker jeg ikke mere efter jeg selv er begyndt at spille på et instrument (bas) og spiller i band. Som bassist lytter man rigtig meget til sin trommeslager... Og jo mere jeg lytter til trommer, jo mere står det klart for mig, at der ikke findes ''luft'' i gengivelsen fra et bækken. Alt det luft er noget nogle hifi systemer og særligt nogle højttalere skaber... Et bækken har en et kraftigt anslag efterfulgt af en ''tæt'' udklingning, med tæt mener jeg, at der aldrig er en masse luft, men derimod en tydelig metalklang, som varer ved og ikke bliver ''blandet op med en masse luft''. Vi øver 1-2 gange om ugen, så jeg får lyttet rigtig meget til trommer, bækner og andet percussion. Og jeg hører aldrig luft på udklingningen...

Det har helt sikkert gjort noget ved min egen opfattelse af, hvad en god diskant skal kunne, og personligt tror jeg ikke jeg kommer til at bruge bånd-diskanter igen. Til gengæld er jeg ret begejstret for de gode gamle travere i mine højttalere  (Dynaudio Esotar 330D), som har anslag og den der ''tætte'' udklingning...

Personligt skal jeg med sikkerhed ikke have bånddiskanter. Der mangler simpelthen for meget smæk i anslaget. Og det er imo essentielt hvis man hører meget rockmusik...

Men jeg kan dog godt følge dem, som gerne vil have en god udklingning på deres jazz-plader...

Jeg har selv et trommesæt stående i kælderen. Der er bestemt heller ikke nogen luftighed på ride-bækkenerne - bl.a. Zildjian K-serie.
Men jeg har dog et 16" thin-crash fra Zildjian, som jeg godt kan få til at lave noget luftighed når der hvirvles på den. Men jeg vil ikke udelukke at det er skabt af rummet, som har hårdt loft.

Det klinger iøvrigt pissefedt det 16" thin-crash!
Rigtigt HiFi skal ikke måles i Watt... Det skal måles på Richterskalaen!
Brugeravatar
Finlytteren
Supermedlem
 
Indlæg: 1073
Tilmeldt: tirs nov 27, 2012 16:16
Geografisk sted: Vestjylland

Re: Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Indlægaf lydarne » søn mar 03, 2013 09:44

Finlytteren skrev:
lydarne skrev:
lydarne skrev:
Finlytteren skrev:Det eneste af de ord, som jeg synes er dækkende for 3004 er detaljeret.



Hvis du referer til den enhed hvor du har linket til databladet. ja så tror jeg bestemt på at den lyder "detaljeret"


Ja ok havde ikke lige set at man var begyndt at tale om en anden enhed end den i startindlægget som var D2908, D3004 ser mere fornuftig ud.


Nej okay. Det er fordi jeg har hørt 3004 rigtig mange gange og dermed overførte de gode erfaringer med 3004 til store forventninger til 2908, da de har samme membran.

Kigger man off-axis klarer 2908 sig faktisk bedre en 3004. Så jeg vil ikke være helt afvisende for at prøve 2908'eren!



At en enhed som opfører sig på samme måde/har samme tendens ved 0, 30 og 60 grader ser jeg som en vigtig indikator for at der er mulighed for at den har begrænset egenlyd og er harmonisk i sin lyd.

Her er 3004 bedre efter min mening og årsagen er nok at 2908 er 3-4 db mere effektiv, "den er spændt mere op" med bl.a kraftigere magnet.

Der er puklen 3-7 KHz som sikkert nemt kan suges på plads, være er det med peak'en resonansen ved 32 KHz som ikke er med i K&T vandfald plot da det kun gå til 20 KHz. og -25 db  er ikke nok til at vise det hele,

Jeg ville gå efter 3004. Men der er sikkert flere "detaljer" i 2908.
lydarne
Udelukket fra forum
 
Indlæg: 922
Tilmeldt: ons mar 24, 2010 10:40
Geografisk sted: Nordsjælland

Re: Ny berylliumsdiskant fra Scan Speak!

Indlægaf Wood » søn mar 03, 2013 10:10

Meget spændende observationer/indtryk fra Jer med trommeslager erfaring :-) Det er alfa omega at min lydprofil kan hamle op med netop slagstøj og det har jeg stort set fundet i horn baseret udstyr.

Men har foraet her erfaring med evt. horn ladning af sådanne lav følsomme enheder?

Hvis der deles lidt længere oppe og jeg giver køb på spredningen (jaee sådan at der er en +/- 15 - 20 grader tilbage) kan et tractrix horn så få "peppet" skidtet op i nærheden af de 100dB SPL/W.

Vil den mon så stadig være ligeså nice som I andre beskriver (det er jo et pokkers dyrt forsøg)? :-)
Rør med følelse og horn i panden.
Brugeravatar
Wood
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 192
Tilmeldt: søn sep 16, 2007 09:03
Geografisk sted: Nordjylland

Næste

Tilbage til Generelt & andet DIY


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.