Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Byg-selv bluetooth højttaler

Generel DIY-debat & andet, som du ikke kan finde en anden DIY-kategori til.

Byg-selv bluetooth højttaler

Indlægaf T.Peytz » søn aug 02, 2015 11:54

Der findes sikkert utallige lignende emner, men jeg er ikke sikker på hvad jeg skal søge efter, for at finde frem til det projekt jeg vil kaste mig ud i.
Jeg spørger derfor Jer, eksperter til råds.

Sagen er at jeg har arvet et gammelt chatol og har pt. en lille hvid bluetooth højttaler af ukendt mærke stående derpå, hvilket ser langt fra godt ud.
Jeg starter grundforløbet på snedkeruddannelsen om en uge, og har tænkt mig at bygge et kabinet af mere klassisk udseende som vil passe sammen med mit antikke chatol.

Jeg besider ikke evnerne til at sammensætte elektronikken fra bunden, men jeg tænker om man kan skille en billig bluetooth højttaler ad, og måske sætte nogle bedre højttaler enheder på, og så komme dette i et smukt kabinet.
Jeg er klar over at der skal foretages nogle udregninger med hensyn til akustik, hjælp hertil vil også være værdsat.

Der er ikke tale om et hifi projekt, blot en lille afspiller som understøtter bluetooth og aux, og som giver et fornuftigt lydbillede.

Er dette projekt muligt for en nybegynder?

Forslag til hvordan dette ellers kunne gøres vil også være meget værdsat :)

Mange tak for hjælpen på forhånd.

Venlig hilsen
Thomas
T.Peytz
Nyt medlem
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: søn aug 02, 2015 11:28

Re: Byg-selv bluetooth højttaler

Indlægaf Gekkofinger » søn aug 02, 2015 13:07

Som dig, har jeg ikke erfaring med elektronik diy. Men for mig at se, vil du være bedere stillet, hvis udgangspunktet var noget bedre. En bluetooth højtaler af bedre standart (evt. fra DBA), som du så laver et retrokabinet til i Cuba marhogni....eller lignende træsort? Hvis kabinetter har samme mål som det gamle er du home safe....ellers skal du til at regne og lodde...en bedre forstærker osv....bare mine tanker...med fedt projekt at starte sin uddannelse med...lad os se!
Brugeravatar
Gekkofinger
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 467
Tilmeldt: fre maj 08, 2015 16:35
Geografisk sted: Vestsjælland

Re: Byg-selv bluetooth højttaler

Indlægaf boholm » tors aug 06, 2015 10:04

Man kan sikkert godt splitte din bluetooth-højttaler ad og sætte en anden højttaler på. Men IMHO er der forskel på en lille bordhøjttaler og en højttaler monteret i et kabinet. Jeg vil tro, at der skal flere "kræfter" til, end bluetoothen kan levere. Der er altså en chance for, at du også skal have fat i noget effektforstærkning, og så begynder det ikke kun at have med snedkeri at gøre: Du skal også i gang med at se på effektforstærkere. Og din ide begynder at "lugte af", at du - eller en ven - skal have bare en lille smule forstand på at svinge en loddekolbe (= forstand på elektronik).

Hvis jeg var dig, ville jeg vente, indtil din uddannelse er startet. Og når den er startet, begynder du at forhøre dig omkring, om der er nogen, der har indsigt i elektronik også - og måske endda hifi. For hvis der er det, så vil du få meget bedre hjælp til projektet.

Men ideen er rigtig god. Men det kunne måske også være en ide at lægge et billede op af chatollet og en tegning af det kabinet, højttaleren skal være i - gerne med mål på. Der skal jo også vælges en højttaler-enhed - en fuldtoneenhed. Så hvor stort - eller småt - skal det hele være? Skal det spille stuen op, eller er det kun lige dér, hvor du sidder?
MVH
Bo
Brugeravatar
boholm
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 209
Tilmeldt: tirs nov 08, 2005 10:55

Re: Byg-selv bluetooth højttaler

Indlægaf T.Peytz » tors aug 06, 2015 17:14

Mange tak for jeres svar.
Den skal bare kunne spille et rum op på 15-20 m2, det skal ikke være HØJT som sådan, som en gennemsnitsradio af god kvalitet.
Jeg tror at jeg, som du forslÃ¥r boholm, vil vente til mine uddannelse starter og jeg fÃ¥r en idé, om nogen kan hjælpe mig med elektronikdelen.  

Jeg vil holde jer opdateret på projektets process, og ligge nogle billeder op når jeg kommer så langt :)
T.Peytz
Nyt medlem
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: søn aug 02, 2015 11:28


Tilbage til Generelt & andet DIY


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.