vinylfreak skrev:
Sidespørgsmål, hvad er 720p og 1080i for noget, og hvad er forskellen? (jeg så betegnelserne i Harmans DVD 47 nyhed).
vinylfreak skrev:Det er vist så småt blevet på tide med en projektor, og i den
forbindelse købte jeg det nye nummer af Alt Om Data (hvad blev der
egentlig af Privat Computer?).
”Privat Computer” blev udgivet af samme forlag, som udgiver ”Alt Om Data” og bladet blev vel fjernet fra hylder, dersom markedspotentialet ikke længere blev vurderet som tilstrækkeligt stort. Nok er computerrelateret forbrug og ligeledes interessen herfor større end nogensinde, men en afledet konsekvens heraf er også at folks forbrugsmønstre har ændret sig, således at behovsdækkelsen for nyheder, tests m.m. i højere grad sker online.
vinylfreak skrev:De havde en test af en række forskellige maskiner, men det har blot af født en række ekstra spørgsmål..
Her vil jeg blot indføje, at computermagasiner nok ikke er den mest lødige kilde, når man skal finde informationer til at basere kommende projektorkøb på. Undtagelsen er muligvis data-projektorer til Power Point præsentationer og lignende, men snakker vi projektorer til hjemmebiografen, ligger vi et godt stykke uden for disse blades ressort- såvel som kompetenceområde. Hertil vil jeg også gerne sige, at mit indtryk af den danske computer presse, med få undtagelser, er uhyr ringe. Selv almindeligt computerstof behandles ofte så overfladisk, at man kan udlede de samme informationer fra producenternes pressemeddelelser.
Fra tid til anden har jeg, dels for underholdningsværdien skyld og dels af ren nysgerrighed, købt nogle af disse blade, hvor de har valgt at ”teste” projektorer og fladskærme. Efterfølgende har jeg befundet mig i en tilstand, hvor jeg ikke helt vidste om jeg skulle grine eller græde. Jeg kan i hvert fald ikke bebrejde dig noget for at sidde tilbage med en masse ubesvarede spørgsmål. Ofte er disse magasiners oplysninger, om end velmente, forkerte, mangelfulde og værre endnu direkte vildledende.
Man kan ikke undsige sig en vis tilnærmelse og konvergens af computerverdenen og hifi-verdenen – for mit vedkommende hilses den endda velkommen med åbne arme -, men computerjournalister (der for manges vedkommende kun er ansat på freelance basis) er nok ikke de bedste guider hertil. Dels mangler de en basal teknisk forståelse af området og dels har de ikke videofil eller audiofil tilgangsvinkel.
vinylfreak skrev:DLP eller LCD? er der nogle der på oædagogisk dansk kan forklarer foreskellene? Og ikke mindst hvad man bør vælge.
DLP (Digital Light Processing) benytter sig af DMD’er (Digital Mirror Devices) til at kontrollere lysoutputtet. Der er altså tale og tusindvis af mikroskopiske små spejle, der hver repræsenterer en pixel. Single-chip DLP’er har foran DMD’en monteret et roterende farvehjul, som tilføjer farver.
LCD (Liquid Crystal Display) projektorer benytter små transparente paneler, der gennemlyses. For nærmere informationen om LCD-panelopbygning, se min signatur.
Man bør vælge det der bedst passer til ens behov. Spørgsmålet kan ikke besvares entydigt, hvilket markedet jo også vidner om.
De forskellige teknologier har hver deres for- og bagdele.
vinylfreak skrev:Et par bud på mene i prisklassen under 15.000 ville også være rart.
I øjeblikket er den mest spændende del af projektormarkedet, og der hvor man også for mest value pr. kr., lidt over din budgetgrænse - dvs. omkring Kr. 20.000,-. Et fornuftigt bud kunne være Optoma HD72i, som i øjeblikket har en dansk vejledende pris på 20K. Jeg har dog en kraftig formodning om, at en sådan kan erhverves i Tyskland til ca. kr. 16.000,-
vinylfreak skrev:Sidespørgsmål, hvad er 720p og 1080i for noget, og hvad er forskellen? (jeg så betegnelserne i Harmans DVD 47 nyhed).
720p og 1080i henviser til forskellige opløsningsstandarder med 16:9 aspect ratio, samt måden hvorpå billedet tegnes. For 720p er opløsningen således 1280x720 og for 1080i, 1920x1080. ”P’et” står for progressivt, hvilket betyder at hele billedet tegnes på én gang pr. refresh cycle og ”i’et” står for interlaced, som betyder at der tegnes et halvt billede pr. refresh cycle.
For den af dig nævnte H/K DVD er der blot tale om et opskaleret signal, såfremt signalet ikke blev skaleret ved kilden ville denne proces blot finde sted i projektorens scaler. Du bør ligeledes også være opmærksom på, at alle digitale projektorer fungere progressivt.
vinylfreak skrev:Til det lidt mere konkret, hvad skla man kigge efter på
specifikationer, og kan man i det hele taget bruge dem til noget, eller
skal man patout afprøve alting selv?
Groft sagt bruger jeg ikke selv specifikationer fra markedsføringsmateriale til noget. Det skulle kun være, hvis jeg var i tvivl om det var en data- eller hjemmebio-projektor.
Sådanne specifikationer holder, så godt som, aldrig vand ved realitetsmålinger og ofte undlades vigtige ting, så som eksempelvis scalerens, deinterlancerens og optikkens kvalitet. Derudover kan man sjældent læse noget om billedets kvalitet i f.eks. dybdemæssigt henseende, om end det til dels kan afledes af kontrastniveau, gråtone-håndtering m.m.
Jeg kunne blive ved, men vil blot understrege min pointe.
Jeg tror vi alle har prøvet at købe nyt til setuppet udelukkende baseret på gode foraomtaler, anbefalinger fra bekendte osv. Nogen gange går det godt, andre gange ikke. Man slipper dog nok ikke uden om, at det sikreste vel selv er at få afprøvet lidt forskelligt
Zorglub skrev:Er det virkeligt nødvendigt at gå op i 20k? z3 kan jo fås til under 10k nu og den er jo rost så meget at det gør helt ondt. Overvejer selv at gå ind i hjemmebif genren, men hvor meget får man for de ekstra 10k smidt i en projektor? os gamle rotter i hifi ved jo at der er tale om hurtigt aftagne fordele i forhold til antallet af penge der sprøjtes ind. Så er det 20k der er den gode grænse? må indrømme jeg overvejer z3 til den pris den ligger i nu.
Kvalitet er jo en relativ ting inden for vores interessesfære. Noget der specielt gør sig gældende for projektorer, hvor udviklingen bevæger sig med syvmilestøvler. Det der er godt i dag, kan være gennemsnitlig eller en da håbløst forældet om et år.
Bevares, projektormarkedet på mellem 8-15K er på ingen måde nogen homogen masse uden egentlige forskel i karakteregenskaber. Man får bare så meget mere i 20K-klassen, at jeg synes det er merinvesteringen værd.
Kim Olsen skrev:jeg har fået læst den test i alt om data, (og som gammel privat computer mand bander jeg stadigt), undre mig sog lidt over at Computer city har en pana 900 til under 10k, når den stpr til en 18,5 i testen? det må da ændre en del når de også kigger på pris..
De har formentlig bare trykt de vejledende priser fra leverandørerne
P.H. skrev:Skulle jeg købe en projektor i den "fornuftige" prisklasse ville jeg helt klart afsøge brugtmarkedet. Jeg tror nemlig der en del nørder der skiller sig af med deres iøvrigt glimrende projektor for at få det sidste nye. Så her kan man virkeligt score noget guf til en fornuftig pris. Må jeg i den forbindelse henvise til min brugtannonce på Yamaha DPX1000 ? (nej, det må jeg nok ikke) He, he
MVH
lorx skrev:<DIV> </DIV><DIV>Hæhæh. </DIV><DIV> </DIV><DIV>Well, der må jeg så stille mig måske lidt uenig - jeg syntes priserne på projektorer på det brugtemarked er kustigt høje i forhold til hvor hurtigt udviklingen går på det markedet. </DIV>P.H. skrev:Skulle jeg købe en projektor i den "fornuftige" prisklasse ville jeg helt klart afsøge brugtmarkedet. Jeg tror nemlig der en del nørder der skiller sig af med deres iøvrigt glimrende projektor for at få det sidste nye. Så her kan man virkeligt score noget guf til en fornuftig pris. Må jeg i den forbindelse henvise til min brugtannonce på Yamaha DPX1000 ? (nej, det må jeg nok ikke) He, he
MVH
vinylfreak skrev:Det er vist så småt blevet på tide med en projektor, og i den
forbindelse købte jeg det nye nummer af Alt Om DataDLP eller LCD? er der nogle der på pædagogisk dansk kan forklarer foreskellene? Og ikke mindst hvad man bør vælge.
Hvis du skal leve op til dit brugernavn bør du vel anskaffe dig en CRT projektor (som er analog).
De leverer også et MEEEEGET flottere billede hvor sort er sort og alle lysnuancer er bevaret og kan ses. Nåja, og så har folk ikke orange hudtoner.....De får mere sådan en hudfarve agtig farve hvis du forstår... og så skal man heller ikke ud og købe pærer hvert andet øjeblik og slipper også for LCD'ens skred i farverne over tid, og regnbue effekter på DLP. og hvis farverne ikke falder helt overens kan konvergensen rent faktisk justeres. Screendoor effekt er der heller ike noget af overhovedet.
Kun størrelsen og det at det tager lidt tid at sætte sig ind i opsætningen, taler imod.
Bevares digitalerne er da blevet meget bedre end for nogle år siden, meeen der er nu ikke noget der slår et -blended dual CRT- opsæt.....ikke engang til sokkeholderne.
Henrik
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst