Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Sonus faber GP Domus - En beretning fra det virkelige liv

Alt om højttalere.

Indlægaf Dr-Tricket » tirs jan 10, 2006 11:59

Resistans: På opfordring fra shras vil jeg så spørge dig, om hvor lang tid der gik før dine sonusfaber højtalere begyndte at åbne sig
Dr-Tricket
Medlem
 
Indlæg: 93
Tilmeldt: lør dec 17, 2005 16:08
Geografisk sted: Nordjylland

Indlægaf Rees » tirs jan 10, 2006 16:30

Det er sjovt i nævner det med placeringen er følsom, jeg var inde hos Lydspecialisten og høre Concertino og Concerto Domus, og der var der altså så lidt forskel på om de stod klods op af væggen eller ej.
Det med at de er gode til at spille gamle indspilninger kan jeg heller ikke være enig i, jeg havde en cd fra 1993 med og den blev tør og kedelig. Jeg skal ikke kunne svare på om de var spillet til, men sælger var enig med mig i at de man kunne høre at det var gamle indspilninger, ellers er det en meget god højtaler, den er også med på min overvejnings liste (skal have nye højtalere om ca. 2 måneder)
Rees
Nyt medlem
 
Indlæg: 41
Tilmeldt: lør dec 17, 2005 16:46

Indlægaf Resistans » tirs jan 10, 2006 17:56

Dr-Tricket >>> Jeg mener, at højttalerne først rigtigt ”åbnede sig op” efter ca. 300 timer.
Resistans
Nyt medlem
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: man jan 09, 2006 19:35

Indlægaf shras » tirs jan 10, 2006 21:28

Hej Rees

Det lyder da som en rigtig lækker situation at stå i. Håber du får lyttet til en masse forskelligt inden du tager din endelige beslutning. Angående dine erfaringer har jeg et par kommentarer som eventuelt kunne uddybe disse lidt:

Rees skrev:Det er sjovt i nævner det med placeringen er følsom, jeg var inde hos Lydspecialisten og høre Concertino og Concerto Domus, og der var der altså så lidt forskel på om de stod klods op af væggen eller ej.

Sagt rent ud af posen, så siger ovenstående mere om lytterummet end om højtaleren. Jeg kender butikken (og stereo-lytterummet) ganske godt, og uden at fornærme nogen så er det ikke verdens bedste af slagsen. -Blandt andet fordi der spilles på tværs af et forholdsvis smalt rum, samt at der er en stor viduesfacade som den ene sidevæg. Brug lytterummet til at få en fornemmelse af produktet, og prøv så om du kan låne det med hjem.

Det er for øvrigt ellers en fremragende butik!

Rees skrev:Det med at de er gode til at spille gamle indspilninger kan jeg heller ikke være enig i, jeg havde en cd fra 1993 med og den blev tør og kedelig. Jeg skal ikke kunne svare på om de var spillet til, men sælger var enig med mig i at de man kunne høre at det var gamle indspilninger, ellers er det en meget god højtaler, den er også med på min overvejnings liste (skal have nye højtalere om ca. 2 måneder)

At der kan høres forskel på nye, gamle, gode og dårlige indspilninger er langt fra nogen fejl. -Det betyder egentlig bare at højtaleren gengiver hvad der er på kildematerialet, frem for at sovse dette ind i et tykt lag "farvelade".

Pointen i det jeg skriver er at lydbilledet -på trods af mindre gode indspilninger- ikke på noget tidspunkt faldt fra hinanden. Det skinnede klart igennem at kildematerialet ikke var til UG med kryds og slange, men anlægget spillede stadig musik som kunne nydes.

At du oplede en ældre indspilning som tør og kedelig kan afhænge af mange parametre, herunder udstyr, opstilling, samt rummet. Opstillingen vi lyttede til var akustisk rigtigt fint afballanceret (ihvertfald i forhold til min smag), resulterende i en lyd der hældte en smule til den varme side. Det er som sagt noget der kan arbejdes rigtigt meget med, og ofte med ganske simple midler.

Held og lykke med jagten!

shras
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 299
Tilmeldt: tirs okt 25, 2005 08:17

Foregående

Tilbage til Højttalere


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.