vinylfreak skrev:Jeg beklager hijack af tråden!
Men den ligner altså en total kopi af System Audios XP60
[url]http://system-audio.dk/_da-DK/produkter/gulvhøjttalere/SA_XP60/SA_XP60[/url]
Billederne er godt nok lavet på computer, men eneste forskel ser ud til at være at toppladen er i en kontrastfarve.
http://www.cilea.dk/hoejttaler-materialer.htm
Og Jan har desværre helt ret, det er totalt ulæseligt...
defac3 skrev:@Kunu50
Rør giver lyden et "varmere" anstrøg. Nogen synes endda, at det bliver mere "musikalskt". Men det er først og fremmest ved akustisk musik man oplever denne forskel. Spiller du heavy rock eller elektronisk musik kan en rørforstærker endda virke modsat det du ønsker.
Min personlige teori går ud på, at det har med forvrængnigen at gøre. Når du hører en saxofon spille en tone, er årsagen til, at du kan høre det er en saxofon, overtonerne til den spillede tone. Dem er der mange af, og tilsamen danner de den lyd, du høre som en saxofon. Den samme tone spillet på en trompet lyder helt anderledes, selv om der faktisk er tale om to metalinstrumenter. Men overtonerne gør forskellen. Der er faktisk tale om, at tonen faktisk er forvrænget, men altså forskelligt alt efter instrument. At vi kan holde ud at høre på det skyldes, at der er tale om såkaldte harmoniske forvrængninger.
Rørene giver også harmoniske forvrængninger fra sig. Det er vel så nok derfor, jeg er vild med at høre Ben Webster sidde og flæbe i sin saxofon. Den samme lyd har jeg ikke kunnet få frem i en transistorforstærker (selv om der såmænd nok skal være nogle, der kan gøre det).
Men under alle omstændigheder er det derfor, jeg med udgangspunkt i dit musikvalg har foreslået rør-forstærker. Men ens egne ører tager aldrig fejl, så brug dem, når du vælger på hylderne.
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst