Finlytteren skrev:Jamen Robert kunne man ikke bare skrue lidt mere på "Loudness-knappen", så vi får et mere kontinuerligt output, så nærmer vi os en crestfaktor på 3 dB og så er problemet vel løst?
Robert GS skrev:Et sidste lidt off topic indlæg fra min side.
Kontinuerlig effekt har noget at gøre f.eks. en lyspærer når den får en konstant spænding.
Musik er dynamisk og har en crest-faktor – på de gode optagelser er crest-faktoren på mere 12dB som regel endnu mere. På det meste loudness-war materiale er crest-faktoren helt nede på omkring 9dB. For at ”opnå” at blive hørt og trænge igennem den ”dejlige” moderne afspille kæde, drejer diverse folk i musikbranchen lidt mere på kompressorknappen og opnår at blive hørt i lokalradioen, via iPhone etc. Jeg synes ar det er sindssygt ulideligt at høre på den stærkt reducerede dynamik.
Nå hvad vil det så sige at musikken har en crest-faktor på f.eks. 12dB? Crest-faktoren er jo forholdet mellem peak niveauet og det gennemsnitlige niveau i musikken. Hvis man lytter med et gennemsnits niveau på 50W udgangseffekt fra forstærkeren og musikken har en crest-faktor på 12dB får man peak niveauer i omegnen af 800W – det er lidt tankevækkende for mange forstærkere kan absolut ikke nå op på 800W selvom de er opgivet til 200W ”kontinuerligt”. Hvad kan en 200W forstærker egentligt præsterer i gennemsnitligt niveau, HVIS man skal undgå at musikken bliver afspillet uden klip? 200W peak – 12dB crest = ~13W.
Hvilke spændinger skal forstærkeren så afgive?
13W / 8 Ω = 14,4Vpeak -> 200W / 8 Ω = 56,6Vpeak
50W / 8 Ω = 28,3Vpeak -> 800W / 8 Ω = 113Vpeak
En 200 watts (8 Ω) forstærker har som regel en railspænding på lige godt 60V, da der er lidt spændingstab i elektronikken. Selv med de noget kraftigere forstærkere på markedet har man sjældent railspændinger på over 100V fordi man benytter 100V lytter i strømforsyningen - det bliver lige som en magisk grænse. Derfor er disse kraftige forstærkere ofte opgivet til ca. 350W i 8 Ω og dermed vil de også klippe ved gennemsintsniveauer på bare 50W.
Når der spilles “højt” hjemme i stuerne sker der ofte det at man lytter på en forstærker der klipper og det er her at nogle gør det mere pænt end andre og det er i virkeligheden det, som der ofte bedømmes ud fra. F.eks. lyder rørforstærkere jo ofte mere musikalsk selv når de overstyres voldsomt.
Mvh. Robert GS
Jakobsen skrev:Pierre du er nok nød til at omdøbe tråden til
"Diskussions/pladder tråd om højtalere"
Men fortsæt bare det er god underholdning
Selvom det er "lidt" off topic hvilket er ok med mig
Men tilbage på sporet
Min drømme HT er TAD Reference One
Den er nok for stor til dit rum.... så lille bror:
http://tad-labs.com/en/consumer/evoluti ... ncept.html
Jeg tror faktisk endda du kan leve med deres standermodeller
Jeg har jo været i dit rum engang
Du skal være velkommen til at komme og lytte på deres lidt mere dødelige pioneer ht.
Ellers kan du tage på messen i München og høre TAD hvor de mere eller mindre præsenterer messens bedste lyd hver gang ....
http://www.highendsociety.de/index.php/ ... d_moc.html
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster