Sonic skrev:Men misforstå mig ikke det er en klasse højtaler når synergien er på sin rette jeg.
Som med andre højttalere og andet udstyr drejer det sig om synergi og optimal sammensætning.
Harbeth lyder ikke mere "sovset" end andre højttalere IMO. Tror årsagen til dette indtryk, skyldes at nogle har parret dem med eks. alt for små forstærkere, der ikke har nok effekt til at drive dem til deres fulde potentiale.
Tværtimod er de meget afslørende overfor det tilkoblede udstyr. En forstærker med få watt kan sagtens drive et sæt SHL5, da de har en ret jævn impedans med en ok følsomhed på 86 dB. Eks. 30 watt. Med sådanne arbejdsvilkår, kræver det blot at forstærkeren kan leverer noget strøm. Dette kunne eks. være en klasse A forstærker ala Pass INT 30 A. Ellers syntes jeg også Leben CS-600 er rigtig god til SHL5, når vi taler rør. Ellers vil jeg mene at en forstærker på +50 Watt eller mere, vil være et rigtig godt valg. Personligt vil jeg ikke at gå under de 30 Watt med et sæt SHL5. Det er selvfølgelig min smag (jeg kan godt lide overskud)
Jeg har selv spillet med følgende forstærkere på de SHL5 jeg ejede i tidernes morgen: Audio Research VSi60 (rør), Symphonic Line LaMusica (Solid State) og Acoustic Plan Sitar (hybrid) Alle gode forstærkere til SHL5, med hver deres charme.
Hvordan den nævnte Sugden performer sammen med et sæt SHL5, skal jeg lade være usagt? Men jeg ved, andre Harbeth ejere bruger den sammen med bla. SHL5. Jeg lurede faktisk selv på samme Sugden, dengang jeg selv havde Harbeth. Der er ikke andet for end at prøve det af.
SHL5 stiller altså krav til udstyret. Rammer man den rette kombination får man en fremragende højttaler, med statsautoriseret musikgaranti