Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Wharfedale Diamond 225

Alt om højttalere.

Wharfedale Diamond 225

Indlægaf gasolin » tors okt 11, 2018 06:17

Skal da lige love for jeg har fået nye højtaler.

Ville ellers have haft en kraftigere forstærker, men valgte højtaler med bedre balance, wharfedale Diamond 225, vidste diamond 220 havde for mørk lyd, ikke nok bas samtidig med at jeg synes mellemtonen lød mærlig, diamond 225 er en helt anderledes højtaler.

Mindre mørk lyd, mere bas uden på noget at være bas tung og en god mellemtone, en rigtig god balance.

Den har en fin klar lyd men lyden er mindre lys, ananalytisk, den er fri for den typiske påtrængenhed mange højtaler, især dali har i de høje frekvenser, men har stadig den energi der skal være. Og den har balancen når der spilles højt og det er altså lækkert.

Pga de test jeg linker til har jeg altid gerne ville lytte til dem og det viste sig de var på tilbud til 799kr pr stk hos hififreaks, selvfølgelig med fri fragt begge veje og 30 dages returret, da jeg ville gøre det optimalt (har isoacoustics standere) skulle de bi wires, kimber kwik 16 var på tilbud også hos hififreaks til 35kr meteren (under halv pris) og de kan bruges til bi wiring, jeg spurgte lige på live chatten om nogen forskellige ting og hvis jeg bestilte kwik 16 fik jeg altså kwik 12 (også selv om det ikke står nogen steder de sælger kwik 12) 2x 4 meter blev bestilt.

Fik Wharfedale diamond 225 i hvid for det var den der var mindst glossy,spejl effekt, imens jeg lyttede til dem med metal bøjlerne afísolerede jeg kwik 12 kablet og lagde mærk til toppen var lidt spids,markant, troede det var burn in, de skulle spilles til, men der tog jeg fejl, havde læst det gav noget at bi wire dem og det gjorde det, så snart jeg fik fjernet bøjlerne og monteret det lidt stive kabel forvandlede toppen sig til det mere behalige, den spidse markante top var som om højtalerne havde spillet i mange time og havde forvandlede toppen til det mere behalige.

Selv om bassen ikke er hverken super dyb eller punchy er det hvad der skal være og det bedste ved højtalerne er at de ikke ændre karakter når jeg spiller højt. Moby dick live trommesoloen fra How The West Was Won med mit focusrite lydkort på kl 13-14, min cambridge audio cxa 60 på kl 12 og højtalerne vinklet ind af på min isoacoustics standere, for jeg den vildeste trommesolo, høj ren og masser af stram tør bund i den utrolig hurtige solo, lige før højtalerne og forstærkeren ikke kan følge med, så hurtigt bliver der spillet på trommerne, super lækkert og så til kun 799kr pr stk og 8x35 kr pr meter for højtalerkablet.

https://www.tharbamar.com/single-post/2 ... ker-Review

https://www.stereophile.com/content/wha ... oudspeaker
gasolin
Seniormedlem
 
Indlæg: 739
Tilmeldt: man feb 09, 2009 18:37
Geografisk sted: Vestfyn

Tilbage til Højttalere


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.