Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Puha

Generel HiFi-debat & til andet, som du ikke kan finde en anden HiFi-kategori til.

Indlægaf syska » man nov 28, 2005 14:57

Ja, og så enkelt er det jo så alligevel heller ikke... jeg siger ikke alle, men nogen flytter jo produkltionen for at kunne følge priserne, da danskere og andre jo vil have tingene til en god pris.....

At vi flytter ting til udlandet er jo selvf ikke godt, men stadig nødvendigt, og alt service forbliver jo i danmark alligevel :-)

Det er en ond cirkel, som der ikke "BARE" er et resultat på...

Men som det har været oppe i TV-Avisen og andre steder er "midt-jylland" danmarks svar på "Silicon-Valley" i USA, bare med møbler :-)

Der er jo ikke nogen der vil starte en virksomhed i danmark og ved at det bliver umuligt at sælge tingene hvis arbejderne også skal have deres løn... brask verden, men uden den 3 verdens arbejdskræft ville intet virke... eller i hvert fald på en meget mærkelig måde.....

* alt står skrevet for min egen regning, da det er "MIN" mening om det"
syska
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 152
Tilmeldt: ons okt 26, 2005 16:42
Geografisk sted: Her

Indlægaf CPH-R » man nov 28, 2005 15:54

Ja du har sikkert ret! Hvis Inder og Kineserne også vil tørre sig i R…. eller bare have vasket deres tøj i en vaskemaskine, så ville vi nok trække gevaldigt på verdens resurser.

Jeg syntes også at der er synd for de små mennesker der må arbejde under de forhold, men vi kan altså ikke sammenline vores leve standart! For derigennem at ville tilpasse dem vores normer for hvad der er menneskeligt ” Er det ikke lidt den holdning ham cowboyen, fra den anden side af dammen mener, er grund nok til at tæve et land.”  ”eller vil han bare have deres olie?”

Jeg husker en gang jeg var på rundvisning på en højttaler fabrik i Kina. Et eks. For enden af et af de bånd der lavede enheder, sad en pige dagen lang og skulle slut kontrollere enhederne! Hun satte stik på holdt den for øret, og der kom en ekstremt hyletone på, dette stod på i 14-16 timer om dagen, og så er det jo så godt at hun har 2 øre! For når det ene ikke virker mere så er der det andet, og til sidst kan hun sidde ved båndet og lime når de begge er for dårlige. Og sikkert med en lim der indeholder nogle opløsnings midler som er helt forbudte i den vestlige verden.
Inde i det andet rum stod der folk og malede kabinetter til PCèr! Her var min kollega ved at drætte om bare ved lugten.
Når disse folk så havde fri, løb de i små lange rækker tilbage til nogle barakker hvor de boede. Dette skete først meget sent om aftenen, da næsten alle vil have overarbejde, for at tjene ekstra ” overarbejde betales i Kina med halvt løn” Det mener de er mere rigtigt. ”de fleste Kinesere laver en 2 års kontrakt, hvorefter de har tjent penge nok til at tage tilbage til landet og starte op selv”

Det er da grimt at se på, men desværre er der nok ikke meget man kan gøre ved det. Og undlade at købe vare der fra, er efter min mening noget af det mest naive jeg har hørt længe! For i dag kommer der også bunker af halvfabrikata der indgår vestlige konstruktioner.

Men vi skal da ikke længere væk end eks. Italien hvor man benytter illegale Afrikaner uden nogen form for rettigheder til eks. at skolde tomater, og komme dem på dåser, så vi kan købe dem på tilbud i Netto for 2 Kr. og disse bor ude på marken og tjener et par kroner og et bøjet søm, mens bonden får EU støtte, både til hans tomater og de andre råvare som han eksportere til fattige lande ”uden gode arbejdes forhold”

eks. er der nok af! Vi vil alle helst have noget med aluminiums fronter på..?? hvor godt har de folk der render og udvinder aluminium i Kaukasus.

En gang skulle jeg lave en udstilling i Dubai, på et hotel. Dette var på 6 sal, der blev brugt Indere til at slæbe det op! De måtte IKKE bruge elevatoren, så alt måtte slæbes op af bagtrappen. Og hvis man har oplevet hvor varmt det kan være i Dubai, så var det helt umenneskeligt. Efter mange timers arbejde bestilte jeg mad og drikke til dem…. Der var mere end lynch stemning! De lever i deres egen verden, og vil selv bestemme, jeg var i den grad gået over deres linje, for selv om de var fattige og ikke havde ret meget, så mente de selv at de havde det godt, og der var da også blevet til en mobil telefon.  

Jeg siger IKKE at jeg syntes det er Ok at nogle landes forhold er kritisable, men vi skal tænke os meget godt om før vi peger fingere af dem. Og måske særligt på et forum hvor vi taler om en hobby, der vist må gå under ”total unødig luksus goder” set fra den lille Kineser piges øjne. For jeg tror faktisk ikke at vi ville ønske os den verden hvor der ikke findes billig arbejdskraft?

Peter
Brugeravatar
CPH-R
Branchemedlem
 
Indlæg: 309
Tilmeldt: tors okt 27, 2005 12:50
Geografisk sted: 3450

Indlægaf syska » man nov 28, 2005 16:31

Rigtig godt skrevet, jeg er fuldstændig enig med dig....  Hvem siger bare fordi vi har mange penge etc. at vi har det så mange gange bedre end dem.... Tror der egentlig er mange i den 3. verden der har det meget bedre end os... se bare på alt mobning, svindel, stress, mavesår etc. og alt det medicin vi tager bare or at blive lykkelige.... vi bliver også skilt som aldrig før.... det er en OND cirkel...

Jeg siger ikke vi har det dårligere... det er en balance gang der altid vil være.... Vi kan ikke alle i verdenen arbejde til 100 kr. i timen, kun 37 timer om ugen....

// ouT
syska
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 152
Tilmeldt: ons okt 26, 2005 16:42
Geografisk sted: Her

Indlægaf sund » man nov 28, 2005 17:27

Jeg har fulgt tråden med interesse siden den blev startet.

For det første fordi jeg ikke kunne se meningen med den, især ikke fra en der handler med produkter der også kan være baseret på dele der er udvundet og produceret under kritisable forhold.

For det andet fordi jeg ikke deler opfattelsen af, at jeg personligt, eller vi i Danmark, er skyld i alle andres lykke eller ulykke. Jeg besidder ikke den arrogance, at tro at der er ret mange i verden der bekymrer sig om hvad jeg mener om hvordan de har det i deres liv , og slet ikke at det er noget jeg skal bestemme.

Jeg har den respekt for andre, at de løser deres problemer på deres måde, mens jeg forsøger at holde fanen højt her hos mig. Hvis de ønsker min hjælp eller min mening spørger de nok om det.

Og hvis jeg ved, at der er noget skummelt ved det ene eller det andet, kan jeg tage det op i den enkelte situation i forhold til min mening, men ikke pådutte dem noget i den anledning.

Betyder det så, at der ikke skal være dialog om tingene i al almindelighed? Nej, selvfølgelig ikke, det ville jo ikke flytte noget nogen steder hen.

Jeg synes vi skal glæde os over at vi har gjort det så godt at vi nu kan eksportere vores måder at gøre tingene på. Et af de største områder for eksport er ved at være human resource området, fordi andre kan se at vi har fået tingene til at fungere i hverdagen, og gerne vil lære hvad det er vi er så gode til.
mvh sund

I'm only in it for the music
sund
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 383
Tilmeldt: man okt 24, 2005 20:45

ulige verden..

Indlægaf miju » man nov 28, 2005 19:19

Det er en ond og ulige verden! og der er meget lidt at gøre ved det!... sådan har det altid været og vil altid være til vi kvæles i vores eget lort eller nogen gør noget så vi alle går under!...  

Det bedste vi kan gøre er at forsøge at gøre tingene lidt bedre, hver især!... hjælpe lidt her og der protestere lidt mod div. urimelige forhold osv...

Dog har vi her vores priviligerede liv, og som ingen af os ønsker at give afkald på eller skære synderligt ned på!.. sådan er det!...

Hvem af jer ønsker at undvære jeres anlæg eller droppe de nye kabler, (de i har og som følger med, fungere jo !??) sælge hele skidtet og give pengene til de fattige??  ej vel???  :roll:

Vi er SÅÅÅ! rige her i DK. siger man!... men alligevel er der de der har alt for lidt i forhold til "normen" eller hvad ret er og burde være i et såkaldt rigt samfund!.. der er også store mangler og meget andet her hjemme!.

( jernbane nettet slidt ned, skoler lukkes, hospitaler skal spare og folk arbejde længere og mere og løbe hurtigere! osv.. osv.. )

Husholdnings kassen er ik så forbandet stor her i landet! ( i forhold til andre rige og støre lande med flere resurser) vi / vores politikere kæmper for at få det hele til at gå op! men alligevel er der mangler og nedskæringer mm. og det er et pudslespil af den anden verden at få landet til at "køre"

For nogen går det fint og andre mindre godt!...  sådan er det!..

Og i bund og grund vil vi vel alle have det endnu bedre!.. hvorfor stræbe baglængs eller ned af! ???  

Men i forhold til de fattige i den 3 verden er selv en bistands klient her hjemme RIG!...  men prøv at spørge en og hør hvor rig en sådan føler sig???  :shock:

Så alt er jo noget relativt!!..

Jobs flytter ud, og der er faktisk arbejdesløshed her i landet i yder områderne! (jeg ved! jeg bor i et = Bornholm, her er man heldig hvis man har et jo  og meget heldig hvis man har et ber betaler godt!)

Så vores lille åh så "rige" land har sine problemer!.. trods en generel temmelig høj levestandard, og absolut rig og velhavende i forhold til den så kaldte 3 verden!..

selv om vi er små, giver DK. og mange af os individuelt da også til velgørenhed og udlandshjælp!... (fat det hvem der kan hvis der vitterligt er steder hvor der er mangler her hjemme internt???? )

Så en udsendelse om rige olie sheiker i Saudiarabien, der var en der havde brugt 100000000 kr. på at indrette sit TOILET!!!  :?

Dette er lande der tjener på OS! og kunde købe DK. 10 gange! de kunne brødføde alle flygtninge i verden uden at deres stats buget ville mærke det overhoved! ... hvorfor gør DE! ikke det??? (de er tros fæller med flertallet af flygtningene alligevel!..  og efter deres tro skal tros "brødre" hjælpe hinanden!!)

Ja fat det hvem der kan??

Sådan er der så meget!..

Jeg gider ikke at have dårlig samvittighed over at have det godt, og købe dyrt udstyr!..  dette uanset om det er fra DK. USA eller Kina og hvor det så end er lavet og af hvem??

Men DET ER! en uretfærdig og ulige fordelt verden! men der er ik meget at gøre ved det uden at vi alle går ned i leve standard! ( hvis alle skal op i niveau går planeten sgu til!!)

Så alt vi kan gøre er nok stort set hvad der gøres allerede!..

Vi er heldige! vær glad for det!! men ingen grund til at gå med dårlig samvittighed eller stille sig tilfreds med det som det er! intet galt i at stræbe fremad og op!...

Og de kinesere der arbejder til ussel løn?? well.. hvad er bedst INGEN løn eller en lille udsel løn?? et skod job eller intet job?? (intet job der betyder sult! ik som her hvor vi tages nogenlunde vel hånd om at staten..)

Selvfølgelig bør der protesteres og gøres noget for arbejdes forholdene og sikkerheden mm...

Men igen! det er op til politikerne!.. (og vi er jo eller burde være de der styre dem eller???  :shock:   )

Hvis vi nu boykottede 3 vedren produkter, betød jo iøvrigt slet INGEN løn til de underbetalte arbejdere!..

MEN! der burde gøres noget seriøst ved de firmaer der har "base" her og udnytter folk i andre lande!.. (og som jeg før nævnte flytede jobs ud af landet for mere profit!)

Dette er nogle af de ting vi ku / kan gøre for at beskytte os selv, og de "der ude"...



mvh.
m.
miju
Seniormedlem
 
Indlæg: 863
Tilmeldt: man okt 24, 2005 19:41

Indlægaf SES. » man nov 28, 2005 19:38

Hvis du ikke forlanger kvalitet, er du med til at afskaffe den.

Hvis du ikke opfører dig ordenligt, er du med til afskaffe orden.

Er du grådig og ikke kan nøjes med rimelighed, er du med til at undertrykke!

Hvis du køber China ware gør du en masse urimeligt rige, og skader verden for altid - specielt kineserne - som jo i dag ikke har nogen til at tage vare på dem.

Penge styrer nu - og så er moralen hvor der er flest penge at tjene.

I dag kan jeg få gratis arbejdskraft i DK - og blive udnævnt til æres arbejdsgiver - en der tager socialt ansvar!!!!! Gratis selvfølgelig :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Yours choice and Mine.

Jeg har valgt min ståsted, og jeg kan nemt leve med at være en ubetydelig minoritet , bare jeg kan se mig selv i øjnene uden at blive flov.

Jeg forstå ikke at nogen kan blive chokeret - jeg kan desværre ikke blive det mere :cry:
mvh. SES.
To listen is an effort, and just to hear is no merit. A duck hears also. Igor Stravinsky
Vi har alle lært at skjule vore fordomme, og vi viser ikke vore forkerte meninger. PO Enquist 1976.
Brugeravatar
SES.
Supermedlem
 
Indlæg: 2578
Tilmeldt: tirs okt 25, 2005 06:58
Geografisk sted: Midtfyn

Indlægaf miju » man nov 28, 2005 19:49

CPH-R skrev:Jeg syntes også at der er synd for de små mennesker der må arbejde under de forhold, men vi kan altså ikke sammenline vores leve standart! For derigennem at ville tilpasse dem vores normer for hvad der er menneskeligt ” Er det ikke lidt den holdning ham cowboyen, fra den anden side af dammen mener, er grund nok til at tæve et land.”  ”eller vil han bare have deres olie?”

Peter


USA og ham "Cowboyen" der over har da gjort det eneste rigtige! fjernet Sadam! (hvad skulle have været gjort af hans far allerede i 90!) samt Taliban i Afganistan!...

Det var og er et "dirty job" der SKULLE! gøres!...

Og selvfølgelig skal Olien sikres!!  USA (og os!) gør ædder banke mig bedst i at sikre den olie med ALLE! midler!..  

VORES! økonomi er DIREKTE afhængi her af!...  og herved inddirekte vorea alles velfærd.. (vil du være arbejdes løs eller forringe DIN leve standard fordi der bliver nye olie kriser eller andet?? NEJ VEL!?)

Ingen gør noget for nogens blå øjnes skyld!!  Sadam og Taliban er væk fordi de var en torn i øjet på "os" (vesten & USA) og potenciel terror trudsler mm.  samt en base for terror.. Sadam for at i 12 år "pisse" all over FN. og os alle sammen, ved at lade hånt om krav og sanktioner mm. og SELVFØLGELIG for olie inetresser!.. ikke fordi den alm. Irakker / Afganer skulle have det så meget bedre, det er bare en lam undskyldning sammen med løgnen om masse ødelæggelsels våben, lavet for at flest muligt af alle ånds tåberne der ik kan se tingene som de er og hvad der er nødvendigt og SKAL gøres af "dirty jobs" for vores egen røv's skyld.... grundet misforstået pladder humanisme der jo er så nemt at have og ævle op om når ens røv er på det tørre! hvad den jo for de flsete her hjemme og i vores del af verden og som ikke selv lige er blevet ramt direkte af terror mm, nemmere skulle "købe" konceptet med at invadere mm. (men bare vent til bomberne begynder at springe her i landet!.. hvad de vil før eller siden uanset om vi er med koalisionen i Irak eller EJ!)

Sanktioner mod div. diktatore her 12års flop overfor sadam vist ikke fungere!...  modstandere mod krigen snakker om at give flere chancer og mere diplomati og FN ind i billedet??  I 12!!! år.. har de forsøgt..  embargo og boykot mm. alt noget der gik ud over ned alm. Irakker men Sadam og hans kumpaner sad lige fedt i det som altid alligevel og til trods!.. (alt imens den alm. Iraller led under sanktionerne samt sadams egen terror mod sit eget folk! som var su kuet at oprør var en utopi!)

Måske havde de ikke masse ødelæggelsels våben??  men de havde interessen for dem, havde HAFT! dem og BRUGT! dem.. samt samlede videm om dem, samt havde kapasitet til at lave dem!..  og så ville det kun være et spørgsmål om tid og vilje...  så bare viljen til at få dem bør være mere end rigeligt for den action / invation foretaget af USA!..

Nu er der terror og oprøre samt gurilla krig! jo vist! men hvad havde man forventet??  selvfølgelig er der det!... vi taler om fanatikere! de giver aldrig op!.. sådan vil det være fra nu af og mange mange mange år frem!..  men det er bedre end en sindsyg farlig diktator!.. (og flertallet af Irakere har det trods alt bedre og mere frit nu!) så dat pis må man tage med, der er en pris for vores sikkerhed og olie = Økonomike sikkerhed..

(uden denne sikkerhed, ingen hifi eller råd til denne for DIG! måske?.. tænk lige over den et øjeblik!!)



mvh.
m.
miju
Seniormedlem
 
Indlæg: 863
Tilmeldt: man okt 24, 2005 19:41

Indlægaf miju » man nov 28, 2005 19:57

SES. skrev:Hvis du ikke forlanger kvalitet, er du med til at afskaffe
den.

Det har du ret i! KØB FORTRINSVIS DANSK!!

Hvis du ikke opfører dig ordenligt, er du med til afskaffe orden.

OPFØR DIG ORDENTLIGT!!!

Er du grådig og ikke kan nøjes med rimelighed, er du med til at undertrykke!

Igen køb Dansk og betal det det koster!.. lad være med at køb billigt produceret kinesisk

Hvis du køber China ware gør du en masse urimeligt rige, og skader verden for altid - specielt kineserne - som jo i dag ikke har nogen til at tage vare på dem.

Det kan der være noget om!men hvis ingen køber, er der ingen jobs til kineserne og så er de endnu fattigere! No win situation!

Penge styrer nu - og så er moralen hvor der er flest penge at tjene.

Penge og moral er som olie & vand!

I dag kan jeg få gratis arbejdskraft i DK - og blive udnævnt til æres arbejdsgiver - en der tager socialt ansvar!!!!! Gratis selvfølgelig :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Kommunerne har i dag masser af underbetalt arbejdes kraft gående i form af aktiverede!!  så slave arbejde findes også her i landet!!!

Yours choice and Mine.

Jeg har valgt min ståsted, og jeg kan nemt leve med at være en ubetydelig minoritet , bare jeg kan se mig selv i øjnene uden at blive flov.

Hvad er det for en??

Jeg forstå ikke at nogen kan blive chokeret - jeg kan desværre ikke blive det mere :cry:


[b]Jeg kan desverre heller ik chokeres mere over noget somhelst der sker i verden!...  (kun over folks dumhed og manglende indsigt om hvordan tingene VITTERLIGT er! og hvad de står i op til livet!! )


[/b]
m.
miju
Seniormedlem
 
Indlæg: 863
Tilmeldt: man okt 24, 2005 19:41

Foregående

Tilbage til Generelt & Andet Hi-Fi


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 3 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.