Karsten Sømand skrev:Jan Eskildsen skrev:Nu anbefaler skotterne selv, at man putter en smule vand i.
En smule ...
:DHelt korrekt!Tidligere betragtede jeg det som direkte blasfemisk at der bare kom den mindste smule vand i nærheden af min whisky. Nu har jeg fra flere forskellige, trænede nørder lært, at man ikke kommer vand i for at fortynde whisky´en. Næh, det åbner bouqueten op (som skrevet i indlæg ovenfor af Jan Eskildsen) og bløder de lidt "kantede" smagsnuancer i whisky´en op.Vi taler kun om dråber - bogstaveligt talt. En af før omtalte nørder beretter om da han gik til seriøse whisky-smagninger. Her brugte hver smager en pipette med vand, så man kun kom 1-2 dråber i (!!!).Har man ikke en pipette i nærheden, så dyp en finger i vand og hold den hen over whisky-glasset. Normalt plejer der at dryppe 1-2 dråber af fingeren lige efter man har hevet den op af vandet.Jeg troede det var en joke indtil jeg selv prøvede det. Kan (skal!) absolut anbefales.Venlig hilsenKarsten
ja men jeg er som sådan enig men det er sådan som jeg ser det ikke al wisky der vinder ved et par dråber vand men for eksempel en balvenie den gør jeg er selv medlem af en lille wisky klub på 10 mand godtnok er det nede i tysland men det bliver det jo ikke nødvendigvis ringere af. vi mødes jevnligt ca en gang om måneden og tager så ud til wisky smagning hvor der også kommer andre kluber det starter som regel med at man høre et forredrag om det område hvor den wisky man skal smage den pågældende dag kommer fra hvorefter man går over til at smage de forskelige wisky som regel 6 forskelige det er uhyre interasant da der også bliver debateret livligt undervejs. afslutende er der mulighed for at købe wisky med hjem til en fornuftig pris det kan varmt anbefales