Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Lav aktivitet på nerds.dk

Alt ikke hifi-relateret.

Hvad er bedst, Audi eller Alfa?

Lav aktivitet på nerds.dk

Indlægaf gasolin » man nov 11, 2019 04:27

Synes godt nok ikke der sker så meget på forummet som f.eks hifi4all

Hvordan kan det være?

Bruger vi de udenlandske sider som audiokarma,diyaudio,whathifi (ja den er genopstået),hifi WigWam og hvad de nu ellers hedder eller er vi dansker begyndt mere at lytte til musik end at snakke om hifi?
Senest rettet af gasolin man nov 11, 2019 11:39, rettet i alt 2 gange.
gasolin
Seniormedlem
 
Indlæg: 739
Tilmeldt: man feb 09, 2009 18:37
Geografisk sted: Vestfyn

Re: Lave aktivitet på nerds.dk

Indlægaf Kim Olsen » man nov 11, 2019 04:33

Vores forum har aldrig været voldsomt aktivt, med ca 1% af sidens visninger/traffik. Meget er flyttet til lukkede grupper på Facebook, og det er næppe uden grund at de fleste andre, nu også lukkede hifisider, har valgt ikke at have et forum.
Krone siger du? nej den har jeg ikke på hovedet, den står der med skriften "DC300"
Brugeravatar
Kim Olsen
Administrator
 
Indlæg: 2576
Tilmeldt: ons okt 19, 2005 19:17
Geografisk sted: The man cave

Re: Lave aktivitet på nerds.dk

Indlægaf Kaj. » man nov 11, 2019 06:13

Der er sikkert mange forklaringer. Jeg oplever debatten derhen at det for nogle få handler om "at finde fem fejl". Enten "fejl" ved emnet, skrivemåden og udtryksformen eller "fejl" ved skribenten. Og hvem gider deltage i det? Det skaber i det mindste ikke noget konstruktivt, visionært og fremsynet. Som jeg godt kunne ønske mig.  

Måske skyldes inaktiviteten, at det meste er fortalt og overgået til evige genfortællinger. På samme måde som DR fylder sendefladen med gamle serier i 4:3 format i VGA opløsning. Resten er fyldt med reklamer og temaer, som gentages hen over dagen og ugen på alle deres platforme.

Set i den store globale sammenhæng kopierer de forskellige platforme hinanden. Kun de mest interessante overlever. Debatfora ligner på deres måde det ovenfor beskrevne, når endelig der er aktivitet.
Kaj.
Supermedlem
 
Indlæg: 1238
Tilmeldt: søn okt 26, 2008 14:21

Re: Lav aktivitet på nerds.dk

Indlægaf i-anden » man nov 11, 2019 11:37

gasolin skrev:Synes godt nok ikke der sker så meget på forummet som f.eks hifi4all

Hvordan kan det være?

Bruger vi de udenlandske sider som audiokarma,diyaudio,whathifi (ja den er genopstpået),hifi WigWam og hvad de nu ellers hedder eller er vi dansker begyndt mere at lytte til musik end at snakke om hifi?


Problemet tror jeg er at der er snakket om alt og det som nogle måske søger svar på kan findes hurtigt på nettet. Tilbage er der kun de ting som ikke kan bevises og som nogle ser som en stor forskel og andre som en ubetydelig forskel, det kan der så diskuteres i flere år om.
Alle nye tiltag i hifi verdenen er noget mange ser som det rene snakeoil og oveni i det er hifi slet ikke til at betale længere. Er nogle utilfredse med en eller anden lyd så vælter det ned med undskyldninger og det der er værre, det gælder især udstillere på hifi messer og så dem der mener at være i besiddelse af toppen af kransekagen.
Læste den anden dag en test af nogle højttalerkabler til den nette sum af en kvart million hvor lyden blev beskrevet som man kom tættere på musikken, men på samme tid også længere væk og nogle ville mene at forskellene på almindelige kabler og de dyre her var meget stor og andre ville mene at den var meget lille. Det kalder jeg en helgardering hvor jeg nok ville have forventet at forskellen var kæmpe stor til den slags penge.
Før i tiden var der gode råd at hente på diverse fora idag er det overdrivelser i voldsom grad og så hedder det, prøv selv og kan du ikke høre det er du et fjols, det er der ikke ret mange der gider og så har mange fået øjnene op for at man snydes ret meget af sine egne øjne og ører. Forskellene på det forskellige hifi og tilbehør er faktisk slet ikke så stor som man førhen bildte sig selv og andre ind og så er der ikke så meget at debattere længere.
i-anden
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 260
Tilmeldt: tirs aug 13, 2019 21:03

Re: Lav aktivitet på nerds.dk

Indlægaf schlager » man nov 11, 2019 12:22

Ingen tvivl om at "problemet" nok mest er, at de fleste emner er debatteret til hudløshed og at der sjældent dukker nye interessante ting/emner op.

Så er der dem der spørger til råds og får 10 forskellige svar på hvad de skal gøre ved et konkret problem og det bunder vel i, at vi har så forskellig tilgang til hifi.

Hvad er hifi?  Mange går til koncerter og holder referencen skarp og vi har alle en (subjektiv) ide om hvad hifi og god lyd er.  Mange af de udtalelser der er om ditte og hint er nemlig bare det, udtalelser og sjældent facts, intet kan erstatte egne erfaringer.  Min subjektive vurdering vil sikkert ikke være i tråd med andres og så er vi tilbage til start. Hifi er en for en og ingen for alle  :D
Jeg elsker horn, for man kan drikke mjød af dem.
schlager
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: ons okt 07, 2015 21:00
Geografisk sted: Slagelse

Re: Lav aktivitet på nerds.dk

Indlægaf Gekkofinger » man nov 11, 2019 12:27

Det er jeg dog ikke helt enig i i-anden. Syntes der er forskel. Det der er interessant for mig her, er dem der brænder for en sag eller et emne. At man viser flaget og sine tanker. Og ikke at diskuterer så meget hvad HiFi er og highend osv...mere hvad ande oplever er i sync i deres anlæg og øre. Syntes især DIY er ret cool, selvom jeg intet ved om teknikken. Måske fordi, jeg intet ved om det. Det er sgu da positivt at opleve folk der roder med noget hel andet end én selv. Det kan udvide horisonten.
Tak til dem der viser dette. Jeg oplevet at det aldrig har været lettere at tilegne sig sin hobby. Eller en af dem. Jeg oplever at det meste er ret seriøst.
Og tak til dem som gider at se os hjemme i stuerne til hygge. Og tak til dem der respekterer forskelligheder og ikke den ultimative sandhed.
men rigtigt....det ligger lidt low her lige nu....
Brugeravatar
Gekkofinger
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 467
Tilmeldt: fre maj 08, 2015 16:35
Geografisk sted: Vestsjælland

Re: Lav aktivitet på nerds.dk

Indlægaf i-anden » man nov 11, 2019 12:40

Gekko der er skam forskel men det er bare gjort til det rene vanvid og det er ikke bare på forum. For eksempel blev der på et tidspunkt testet en Denon DCD 3000 og i testen blev der skrevet at de sidste 500,- var givet godt ud hvis man købte en Denon DCD S10 for den var bedre i diskanten og så fik man balanceret output. Problemet er bare at Denon DCD 3000 & DCD S10 er 100% identiske på nær farven og det gælder også den balancerede udgang.
Nordost kabler fik i en test et minianlæg op i high end klassen og der var tale om strømkabler og intet andet.
I den virkelige verden får man ikke en reol højttaler til at spille som en 4 vejs 250 liters gulv højttaler ved at skifte kabler, men det sker på forum og den slags overdrivelser gider folk ikke høre om.
i-anden
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 260
Tilmeldt: tirs aug 13, 2019 21:03

Re: Lave aktivitet på nerds.dk

Indlægaf Maleren » man nov 11, 2019 12:46

Kaj. skrev:Der er sikkert mange forklaringer. Jeg oplever debatten derhen at det for nogle få handler om "at finde fem fejl". Enten "fejl" ved emnet, skrivemåden og udtryksformen eller "fejl" ved skribenten. Og hvem gider deltage i det? Det skaber i det mindste ikke noget konstruktivt, visionært og fremsynet. Som jeg godt kunne ønske mig.  

Måske skyldes inaktiviteten, at det meste er fortalt og overgået til evige genfortællinger. På samme måde som DR fylder sendefladen med gamle serier i 4:3 format i VGA opløsning. Resten er fyldt med reklamer og temaer, som gentages hen over dagen og ugen på alle deres platforme.

Set i den store globale sammenhæng kopierer de forskellige platforme hinanden. Kun de mest interessante overlever. Debatfora ligner på deres måde det ovenfor beskrevne, når endelig der er aktivitet.

Med vores historik lagt lidt til side :lol:
Ja du har så evigt ret..! Find fem fejl og så fem fejl igen. En af de grunde der gør at jeg personligt er stærkt tøvende med at poste noget som helst. Desværre..

Hyggen ved hifi er døende, og gentagelser er hvad der er tilbage..

EDIT: jeg syntes at, "i gamle dage" (for et par år siden!! :lol: ) at folk var bedre til at melde ind med deres lidt mystiske opdagelser og påfund, ja de kunne risikere lidt bank, men ikke destruktiv som idag.. Disse var for mit vedkommende ganske spændende læsning, omend snakeoil o.l., men ofte næsten gratis at afprøve selv. Den debat der føres idag, hvor alt skal være regel-ret og helt igennem dokumenteret har i nogen omfang kvalt denne form for fri og opfindsomme debat. Det er 100% at hvis jeg smider et musiknummer op der har haft afgørende betydning mens jeg ledte efter komponentfejl og stelførring (et elektronisk produceret nummer!! Uhaa), så ville der være bank fra en kant, kun få vil prøve selv at lytte efter.. :!: Derfor er det nemmere ofte ikke at poste, end at dele glæden ved opdagelsen...

Mvh
Maleren
Seniormedlem
 
Indlæg: 684
Tilmeldt: fre aug 23, 2013 10:13

Re: Lav aktivitet på nerds.dk

Indlægaf gasolin » man nov 11, 2019 15:40

Find fem fejl

Et anlæg kan også lyde så analytisk at man fokusere mere på de fejl optagelsen her,anlægget gengiver frem for at lytte til musikken.

Der er det en balance gang imellem at finde noget der gengiver alle detaljer samtidig med at man lytter til musikken og ikke de fejl man høre.
gasolin
Seniormedlem
 
Indlæg: 739
Tilmeldt: man feb 09, 2009 18:37
Geografisk sted: Vestfyn

Re: Lav aktivitet på nerds.dk

Indlægaf Merz » man nov 11, 2019 16:18

Ærgeligt hvis dette forum ikke kan overleve og gerne blive mere aktivt.
I modsætning til Hifi4all synes jeg rent faktisk at indlæg her er ganske kompentente og giver værdi for me. Jeg behøves ikke at læse om Hifi klubbens suverænt bedste produkter og andre kultdrevet ligegyldigheder.
Merz
Medlem
 
Indlæg: 99
Tilmeldt: ons aug 27, 2014 21:16

Re: Lav aktivitet på nerds.dk

Indlægaf Maleren » man nov 11, 2019 16:24

Det bedste er da at ens indlæg ikke bliver redigeret af admin her på Nerds :D  :lol:

Vh og god aften
Maleren
Seniormedlem
 
Indlæg: 684
Tilmeldt: fre aug 23, 2013 10:13

Re: Lav aktivitet på nerds.dk

Indlægaf gasolin » man nov 11, 2019 16:34

Det jo svært at bruge de danske forummer hvis der ikke sker noget, hifi4all selv om der er rimelig aktivitet, kan være en udfordring at bruge og så tyder man til de udenlandske sider og glemmer lidt de danske sider,speciel butikker.

jeg benytter mig f.eks kun af hififreaks,hifiklubben,av connection,tape connection,audiocompagniet og så av cable hvis jeg skal have speciel kabler samt thomann.

Der er jo mange andre sider som kt radio,vassagohifi(out of my price range og kun på fb),lydspecialisten,hififorum og mange andre som jeg kun sjældent besøger på nettet og som er synd da der er andet en hifiklubben og hififreaks, selv om 30 dages returrret og 3års garanti er lækkert (hififreaks)

hifi4all kigger jeg kun, hifi2you,nerds,recordere og hifigalleri,sjældent der sker nok til at jeg skriver mere end 1-2 svar i nogen af de tråde der bliver lavet på de sider.
gasolin
Seniormedlem
 
Indlæg: 739
Tilmeldt: man feb 09, 2009 18:37
Geografisk sted: Vestfyn

Re: Lav aktivitet på nerds.dk

Indlægaf Kaj. » tirs nov 12, 2019 01:54

Hvad hjælper det
at skrive om en oplevelse når læserne vil have bevis for oplevelsen? Bevis .....?

Laaaang pause .......

Det får man jo kun ved selv at være til stede. Jeg blev inviteret til at lytte til et musikanlæg hos en lokal hi-fi entusiast. Her blev jeg præsenteret for en oplevelse, som beskrevet i ord vil få de fleste - undertegnet inklusive - til at kalde løgn. Snakeoil, you name it.
“Prøv at lytte”, sagde entusiasten, uden at fortælle mig hvad han gjorde. Jeg kendte ikke hans anlæg overhovedet. Ej heller musikken. Men forskellen var umulig at overhøre. Vi kunne alle have konstateret forskellen. Så tydelig var den. “Jeg skiftede USB kablet”, forklarede han. Det var li’godt sat..s. Det er jo bare nuller og ettaller, tænkte jeg.

Så er spørgsmålet hvem der kan have glæde af den oplevelse, hvis man  - som jeg for eksempel indtil da - var fuldt og helt overbevist om at det kan ikke være sandt? Nuller og ettaller. Skift mellem spænding og nul. Nej, så stor forskel må skyldes noget andet. Skift til en bedre DAC for eksempel. Men nej det var kun kablet .....!?

Her er beskrivelsen - fortalt på et forum - totalt uden værdi når et lille udpluk af læsere bruger alt deres krudt på at modbevise oplevelsen. Eller nedgøre personen eller personerne bag oplevelsen. I stedet for selv at opsøge den. For så er det debatten bliver træls.

Der er ingen oplevelse i at læse om en oplevelse andre har haft. Det kan højest være inspiration til at søge videre. Heri ligger værdien i et forum! Inspiration.
Kaj.
Supermedlem
 
Indlæg: 1238
Tilmeldt: søn okt 26, 2008 14:21

Re: Lav aktivitet på nerds.dk

Indlægaf i-anden » tirs nov 12, 2019 05:44

Problemet er slet ikke at du eller en anden hører forskel på et kabel nej problemet ligger i at nogle hører forskel på kabler der bliver skiftet på en indgang som slet ikke bruges, at nogle står meget fast på at det har enorm betydning om sn forholdet er 130 db eller 150 db, at nogle mener det betyder en hel del hvilke skruer enheder er skruet fast med.
Branchen gør så oven i det det hele meget værre ved at reklamere med stel kabler til flere tusinde kroner og andre kabler til flere 100 tusind.
Mange af de ting der skrives om på forum er ting som egentlig er af så lille betydning at det helt forsvinder i forhold til forskellene mellem de forskellige indspilninger. Hører man meget blandet musik i forskellig kvalitet så er mange af de fif der skrives om som nærmest livsvigtige, helt lige gyldige, men hører man kun på superduper indspilninger med den korrekte mikrofon opsætning osv så er noget af det måske reelt nok.
Et kabel eller andet der giver en lille smule mere luft i lige præcis èn indspilning ser jeg som lidt ligegyldig, for så begynder man at begrænse sit musikudvalg.
Når det går ud på at sidde med hovedet i en skruestik og lytte efter forskelle i stedet for at lytte til musikken så bliver det mere uinteressant. Musikken skal flyde og lyde naturligt selv i rummet ved siden af og det kan den sagtens komme til uden mange af de ting der bliver kaldt for snakeoil.
Har man fået balance mellem anlæg og rum og musikken flyder så vil ingen lægge mærke til et kabelskift, et skift af stik eller lign. med mindre man sætter sig med hovedet i skruestikken og lytter efter noget som egentligt burde være ligegyldigt.
i-anden
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 260
Tilmeldt: tirs aug 13, 2019 21:03

Re: Lav aktivitet på nerds.dk

Indlægaf Kaj. » tirs nov 12, 2019 06:38

I-anden.
Hvorfor er det et problem at mennesker har en anden oplevelse - forskellig fra din?
Kaj.
Supermedlem
 
Indlæg: 1238
Tilmeldt: søn okt 26, 2008 14:21

Næste

Tilbage til Off-Topic


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.