Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Luxman L-509X

Ny forstærker fra Luxman

Luxman L-509X er noget af en sværvægter - i mere end en forstand. Med en kampvægt på knapt 30 kg. er man ikke spor i tvivl om at man har noget ganske særligt mellem hænderne fra det øjeblik man løfter L-509X ud af kassen.


Indtrykket understøttes yderligere når øjet møder Luxmans kompromisløse samlekvalitet. Alene toppelade og svøb er et kapitel for sig selv - en tyk poleret aluminiumplade med dybe udfræsninger til ventilation forarbejdet med en beundringsværdig færdighed. 


De store oplyste VU-metre bringer varme tanker til en stolt fortid og betjeningsgrebene på fronten yder den helt rigtige taktile modstand når de betjenes, mens det klikker overbevisende inden fra kabinettet når noget kobles til eller fra. En Luxman L-509X oser af kvalitet og eksklusiv stamtavle.


Luxman L-509X skal ses mere som en for- og effektforstærker samlet i et kabinet end en traditionel integreret forstærker. Effektdelen af Luxman L-509X er således for stor dels vedkomne den yderst anerkendte Luxman M-700u effektforstærker – og forforstærkerdelen deler mange dele og teknologier med den, i denne sammenhænge, eksotiske forforstærker Luxman C-900u.

Her er alle Luxmans dyder samlet på et sted og danner tilsammen en smuk symfoni af vellyd. Her får du musikformidling i SÆRKLASSE, på begrænset plads og til en, ydeevnen taget i betragtning, uhørt lav pris.



En af akilleshælene, i enhver forstærkerkonstruktion, er volumenpotentiometeret (det komponent der regulerer lydstyrken). Vi har, igennem tiderne, set mere eller mindre opfindsomme forsøg på, at omgås potentiometerets negative indvirkning på lydkvaliteten – men kun en løsning virker – en dekade af faste modstande og en omskifter der skifter mellem dem for at opnå det ønskede gain (lydstyrke) – en bekostelig løsning, man normalt kun ser i tilsvarende bekostelige forstærkere.


Luxman har taget denne udfordring til ekstremer og skabt LECUA (Luxman Electric Controlled Ultimate Attenuator) – en computerstyret dekade med 88 trin. Luxman L-509X har sit LECUA kredsløb siddende i et lukket kabinet bagerst i direkte forbindelse med tilslutninger, indgangsvælgere og anden støjfølsom signalbehandling – effektivt afskærmet fra øvrige støjende kredsløb og med en ultrakort signalvej til følge.



Læs mere om teknikken bag Luxman L-509X her.

En af de første ord der dukker op i baghovedet, når man lytter til Luxman L-509X er kontrast. Luxman L-509X er tyst som graven, når den skal være det, med en betagende ro omring alting. Men brillerer samtidigt som en muskuløs musikformidler med en overbevisende evne til at håndtere selv vanskelige højbelastninger med et bemærkelsesværdigt overskud. Luxman L-509X spiller med en autoritet, man ellers kun oplever fra væsentligt større og dyrere forstærkere. 


Luxman L-509X er pertentlig Japansk grundighed i smuk forening med mere end 90 års nidkær stræben efter det fuldendte. Et produkt der oser af ydmyghed over for den musik det skal formidle.

Luxman L-509X leveres med fjernbetjening og har indbygget pladespillerindgang (MM og MC) af særdeles overbevisende kvalitet.
 
Pris: 75.000 kr.

For yderligere information, kontakt
Interceptor Audio Nordic
Rypevang 4
3450  Allerød
www.interceptor.dk
info@interceptor.dk
+45 48 16 12 13


Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: