Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Der vil komme batteridrevne produkter på markedet

Forvent DACs, forforstærkere og små klasse D forstærkere der kører 100% på batteri i slutningen af året

Litium-ion batterier som man kender dem fra eksempelvis B&Os H serie og helt almindelige mobiltelefoner er på ingen måde noget nyt, men de er nu blevet så effektive at flere og flere producenter gør sig seriøse overvejelser om at bruge dem. På redaktionen har vi over de sidste par måneder fået flere ”teasers” på kommende produkter der alle kører på batteri, og vi tog derfor kontakt til Alexander Vitus fra Alluxity der har mere end antydet at de vil lancere forforstærker og DAC der kører på ren batteristrømforsyning.



”Rent batteridrevne produkter er jo den store drøm, men det er først inden for det seneste år at de er produktmodnet nok til at det rent kapacitetsmæssigt er fysisk muligt at bruge dem i vores produkter. Vi har taget inspiration fra den klik-og-erstat metode som man bruger inden for gaming, blandt andet danske Steelseries har et smart system som vi så har opskaleret, ganske voldsomt, men kongstanken og brugervenligheden er stadig den samme”.

Også Gato Audio, Nordic Audio, Hegel og Emotiva bekræfter at de vil lancerer lignende tiltag, men ligesom Alluxity vil de ikke fortælle hvad kapaciteter der er tale om, dog er ”25-30 timers driftstid mellem hvert batteriskift eller opladning” et uofficielt standardsvar. Enkelte arbejder også på systemer der kan oplade samtidigt med at det er i drift, men selv større virksomheder fra Skanderborg vil ikke ud med noget konkret.




Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: