Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

cocktailAudio HA500H

Alsidig rørhovedtelefonforstærker fra cocktailAudio

Den koreanske streaming- og multimediespecialist, cocktailAudio, har sendt en alsidig hybrid hovedtelefonforstærker med high-end ambitioner på gaden. Specielt én feature adskiller den fra hovedparten af konkurrenterne. Nu er den i Danmark - til en pris af 17.995 kr. 


Koreanske cocktailAudio har valgt sit navn af én klar grund: Firmaets apparater er rene overflødighedshorn, der tilbyder et væld af muligheder. Altså en vellavet - og vellydende - cocktail. 

Og firmaets nye hovedtelefonforstærker, HA500H er ingen undtagelse. 

Udover sit egentlige formål - som high-end forstærker til et sæt hovedtelefoner - er HA500H nemlig også en forforstærker med eller uden rør, high-end DA konverter med asynkron USB DAC. 

Hvaffor en fisk? 
Og særlig én feature er med til at understrege både HA500H's alsidighed og high-end ambitioner: HA500H har nemlig et såkaldt I2S input. Inden der lyder et rungende 'hvaffor en fisk?', så er her en kort forklaring:
I2S er en branchestandard, der anvendes til overførsel af digital lyd mellem to integrerede kredsløb, for eksempel mellem drevet og konverteren i en CD. 


Mens I2S siden CD'ens barndom fortrinsvist er blevet anvendt _inde_ i CD-maskinerne, er enkelte digitale produkter i dag udstyret med enten I2S input eller output - af den simple årsag, at I2S tilbyder optimal
overførsel af det digitale signal. 

"Da cocktailAudio allerede har to 100% digitale multimediemaskiner, X50 og X50 Pro, på programmet - og da begge de to har I2S _output_ - var det oplagt at give HA500H et I2S _input_. Dermed kan man som bruger få en
optimal overførsel af det digitale signal til high-end konverteren i HA500H," siger Henrik Peulicke fra hi-fi-importøren Medlyd, der står for den danske import af cocktailAudio. 

Frit valg 
cocktailAudio HA500H tilbyder derudover frit valg mellem rør eller 'solid state' forforstærkning. Rørene er i øvrigt de velkendte ECC82-rør, der sidder i mange vellydende forforstærkere verden over. 

Konverteringen af det digitale signal håndteres af to Sabre ES9018K2M-chips, der understøtter MQA og som kan håndtere højkvalitetsformater som både DSD og PCM. Det er i øvrigt de samme chips, som cocktailAudio anvender i den vellydende multimediemaskine X45. Fuldt balanceret 
Indenfor er maskinen fuldt balanceret opbygget med adskilte og afskærmede digitale- og analoge sektioner. Det ydre står i en flot sandblæst finish, og fronten er som på flere andre cocktailAudio-maskiner præget af en stor skærm (5"), hvor der er frit valg mellem tre forskellige grafiske udtryk. 

Udover betjening på fronten - på skærm og knapper - medfølger der naturligvis også fjernbetjening. 

Fakta om I2S 
I²S (udtales eye-squared-ess eller på dansk i-to-s) er en ca. 40 år gammel Philips-opfindelse, der i dag er branchestandard. Det er en elektrisk, seriel busgrænsefladestandard, der bruges til at forbinde digitale lydenheder med hinanden.  


I²S bruges til at kommunikere PCM-lyddata mellem integrerede kredsløb i en elektronisk enhed, som for eksempel mellem CD-drevet og D/A-konverteren i en CD-afspiller. I²S-bussen adskiller clock- og de
serielle datasignaler (lyd-information), hvilket det mere udbredte SPDIF-signal _ikke_ gør. Her er data og clock lagt sammen i én leder. 

Det adskilte lydsignal med separate clock- og datalinjer, er det, der kommer fra et CD-drev, og det er det, en D/A konverter skal bruge. Et SPDIF-signal skal altså først samle de fire signaler i én ledning, og D/A konverteren skal så adskille signalet igen ved at gendanne clocken ud fra datastrømmen. Den proces kan kun forringe lydkvaliteten. 


Der er i øvrigt ingen branchestandard for I2S ind- og udgange, men da der skal anvendes fire ledere til overførslen på grund af det opsplittede signal, anvender de fleste producenter i dag HDMI-stik. Den
løsning har cocktailAudio også valgt. 

Pris 17.995,- 

Yderligere information og forhandling findes på www.medlyd.dk

For yderligere information, kontakt
Medlyd ApS
Leopardvej 26 A
7700 Thisted
Telefon: +45 7025 3009
rega@mail.dk
Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: