Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Fink Team Kim

Borg har fået en lillebror

Kim er Fink Teams tredje model. Kim blev lavet efter feedback fra distributører og forhandlere ikke kunne blive enige om hvad Borgs efterfølger skulle være, så vi designede en højttaler til os selv så at sige.

De grundlæggende principper er de samme, om end der naturligvis har været ændringer for at få højttaleren ned i et andet prisleje end statementhøjttaleren Borg. Det er et tovejs basreflekssystem med en papirenhed og stor magnet, en AMT diskant, gennemtænkt kabinet og et delefilter med komponenter af høj kvalitet. 


Kabinettet er åbenlyst mindre, men dermed også nemmere at integrere, men stadig en fornuftig størrelse for en 8” enhed. Den dedikerede stand sikrer at diskanten trods en væsentligt lavere højde spredes korrekt grundet sin tilbagelænede position. Vinklingen kan dog tilpasses lytterens afstand. Standen er lavet i rustfrit stål, et meget lille overfladeareal der kan resonere, men let nok til ikke at kunne gemme energi.

Terminalerne er i rent kobber, og der kan tilpasses forstærkerens dæmpningsfaktor såvel som en smule diskantjustering. 

Delefilteret er et fjerdeordens Linkwitz-Riley og deler ved 2200 Hz. AMT moduler er som ved Borg passivt forsinket for at fasetilpasse det til bas-mellemtoneenheden. Komponenterne er et miks af Mundorf og FinkTeam tilpassede enheder for at sikrer optimal tonal balance. Kabinettet er lavet i samme høje kvalitet som Borg, og nyder godt at alt det håndværk samt konstruktionsforbedringer vi har lært over årerne. Det betyder naturligvis to lag træ med dæmpningslim imellem, og der er gjort meget for at fjerne stående bølger i kabinettet.

Prissætningen ligger et stykke under Borg, og den danske distributør Sallingboe Audio forventes at gøre sit bedste for at komme med en pris så snart at højttaleren officielt bliver tilgængelige til august.
For yderligere information, kontakt
Sallingboe Audio
http://www.sallingboeaudio.com/Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: