Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Panasonic laver verdens største plasmaskærm

Sidste års nyhed på CES var Samsungs 102 tommer store Plasmaskærm. I år slog Panasonic så rekorden.

Panasonics nye plasma er på 103 tommer, og således marginalt størrere end Samsungs fra sidste år. Der er ingen tvivl om at dette er startskuddet til et kapløb om at være leverandør af den største plasma skærm, da der er prestige og synlig knowhow forbundet med at være verdens ledende på størrelsen. (!!). Skærmen blev vist i prototype form på CES, og de 103 tommer, der svarer til 2,6 meter, må siges at være lidt af en bedrift. Den har 1080 (progressiv) HDTV opløsning, og kan levere vise end 2 millioner pixels (1920x1080). Skærme over 100 tommer er svære at få til at fungere ordentligt, da det er svært at opretholde høj billedkvalitet over hele overfladen. Det er imidlertid lykkes for Panasonic at udvikle en ny "rib and phosphor" for dette store panel. (rib adskiller hver gas celle, og sikrer dermed klart defineret billede).
Billedet viser kontrolboksen til den nye skærm.
Hiroyuki Nagano fra Panasonic udtaler i forbindelse med det nye panel "Efterspørgslen efter store skærme forventes at fortsætte med at stige efterhånden som HD udbredes." og "Indtil nu har markedet for 100 tommer skærme været domineret af front projektion, Panasonic tilbyder nu en anden løsning i dette segment. Vores 103 tommers 1080p PDP tilbyder højkvalitets billede, med høj kontrast, dynamisk kontrast, høj opløsning og excellent farve reproduktion, alt i et niveau et projektions display ikke kan matche."
At skærmen er stor, ses af kvinden der står til venstre for skærmen.
Det nye panel på 103 tommer, er størrelsemæssigt størrere end 4 stk 50 tommer skærme, og sammenligner man f.eks med Panasonics eget TH-50PX500 HD er billedkvaliteten den samme selvom skærmen altså er 4 gange størrere !

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode: