Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Sonore MicroRendu

Kompakt high Performance netværksafspiller

Selvom navnet Network Audio Adapter (NAA) lyder som en adapter eller kort, der skal sættes I en PC, er dette slet ikke tilfældet. Heldigvis.

Produktet er nemlig velegnet til de hifi-entusiaster, som kan lide at streame musik fra sin egen lokale server eller via fx Tida HiFi, men som ikke kan få en PC til blot at levere noget, der blot bare nogenlunde minder om high-end lyd.

Jeg har selv rodet meget med PC’ere som lydkilde, men selv med Regen adapteren har jeg aldrig fået den lyd frem, som jeg har opnået med dedikerede streame som den længe savnede Squeezebox Touch eller Sonos bokse kunne levere. Årsagen er klar, en PC giver alt for meget støj fra sig, så selvom det digitale signal bliver taget ud fra USB, er det stadig temmelig støjfyldt.

Men Sonore MicroRendu kan faktisk sammenlignes med en moderne udgave af SBT, blot barberet ned til det absolutte minimum. På MicroRendu finder du ikke wi-fi tilslutning, Bluetooth eller forskellige digitale udgange. Og ønsker du analoge signaler ud, må du lede andetsteds. Kun absolut funktionalitet findes, for derved at have fuld focus på hvad der betyder noget for lyd og hvad som kan ødelægge god lyd.

Opsætning er nem: Man sætter den på sin lokalnet opkobling via Ethernet ( 1GB net understøttes naturligvis) og CAT 6 kabel tilslutter 6 v og sætter et USB kabel i god kvalitet i den anden ende direkte ind i DAC USB indgang. Ja, USB er den eneste udgang fra denne boks og det er godt. USB interfacet giver mulighed for maksimal lydkvalitet i alle opløsninger af lydformater.

MicroRendu har med ca. 9x6x2 cm yderst beskedne dimensioner. Da den ikke har trykknapper eller andet, kan den ligge bag de øvrige apparater. Et lille micro SD kort indeholder al styresoftware til afspilleren. Afspiller opdateres med indsættelse af ny micro SD kort fra Sonore.

 

Boksen fylder ikke meget mere end et kreditkort. Den utydelige tekst på boksen ”microRendu” er kun på anmelder eksemplaret.

Lydformater og serversupport

Listen over hvad MicroRendu kan gengive er lang. Den understøtter PCM op til 768 kHz, DSD sample rates op til DSD 512. Endvidere understøttes Roon, (er Roon Ready), Logitech Media Server (som også med en indbygget version af LMS og benytter Squeezeelite), DNLA/MDP og HQPlayer. Sonore MicroRendu understøtter ikke direkte MQA, men må håndteres via server software. For MQA’s fremtid på MicroRendu afhænger således til dels af, hvis og hvornår Roon implementerer support for MQA. For mig er dette imidlertid ikke noget, der holder mig søvnløs.

Hele opsætningen af MikroRendu  tager højst 2 minutter. Det er uden sammenligning det hurtigste jeg nogensinde har kunnet sætte en LAN audio device op! I hele den lange test periode kørte MicroRendu uden den mindst antydning af problemer.



Gennemsigtig lyd og fremragende præcision

At gå fra en top-tunet opsætning med SBT inklusiv hollandske sBooster strømforsyning, Regen med tilhørende optimeret strømforsyning og så over til MicroRendu er nærmest en revolution i forøgelse af lydkvalitet.  Det giver her ikke rigtigt mening at fortælle, hvad der er bedre, men i alt er det en betydeligt forbedring og ikke bare en ”anden” lyd, MicroRendu præsterer.

Sonore MicroRendu spiller med en ganske overbevisende, flydende og let lyd, uden den mindste aggressivitet. Netværksafspilleren leverer et gennemsigtigt lydbillede, som nogle har kommmenteret som værende for lyst, men for mig lyder klangen fra MicroRendu absolut helt neutral.

Ingen tvivl om, at den overlegne spillestil, den store dynamik og den lethed, som MicroRendu lader bitstrømmene passerer fra server til konverter via USB er en af de store årsager til at lydkvalitet er på så højt niveau.

Det er især på vokalmusik, hvor der er så meget kød og blod i lyden samtidigt med en dynamik, der er skræmmende. Men også solo-violin får en fylde og klarhed, der er rystende. Rytmiske genrer spilles med det pace og drive, der er essentiel for denne musik. Et ganske fornemt resultat, der gør det svært at lukke ned for musikken. Men det kan blive bedre endnu….

 

Bedre strømforsyning

Mange hævder, at strømforsyningens kvalitet ikke har megen betydning, så længe den leverer et stabilt og rent spænding. Og desuden kan det næppe påvirke et digitalt signal – digitalt er jo digitalt, lyder det tilbagevende refræin. Men intet er mere forkert.

Det med den medfølgende strømforsyning, IFI, jeg her og nu oplevede den klart forbedrede lydkvalitet i kraft af mere præcist stereoperspektiv, dybde og mere naturlige transienter.

Jeg satte min hollandske sBooster strømforsyning, som jeg tidligere har brugt til Squeezebox Touch, til 6 v og tilsluttede MicroRendu, fandt noget velkendt musik, lyttede som sædvanligt med helt åbent sind – og ja, det er ganske tydeligt at lydkvaliteten fra MicroRendu i høj grad afhænger af strømforsyningens kvalitet. Nærmest alt i lydbilledet bliver så forbedret så det virkeligt virker tydeligt at MicroRendu ikke på nogen måde er den komponent, der begrænser lydkvaliteten.

Sonore leverer selv en strømforsyning, der estimeret koster ca. 14.000,- i Danmark. Et andet bud er Uptone LPS-1 til omkring 4.000,-. Jeg har desværre ikke haft mulighed for at prøve nogen af dem. Men ingen tvivl om at de også vil give en forbedring, selvom det måske nok i mindre målestok i forhold til sBooster.

 

Klar til det store chok: Gåsehudseffekten

Det er ganske vist, at MicroRendu med sin nøgle arkitektur, hvor kun den mest nødvendige funktionalitet er tilstede, giver Red Book – lyd i CD format et ganske stort løft i forhold til den næsten endeløse række af streamere, jeg tidligere har eksperimenteret med.

Men det er i forbindelse med Roon server software, at den helt store effekt opstår. Jeg er ikke helt oppe og køre med hensyn til Roon, jeg synes stadig af brugerinterface mangler en finpudsning her og der, men lydmæssigt er der skelsættende muligheder sammen med MicroRendu.

Sætter man Roon til at upsample til DSD bliver det ganske tydeligt de basale kvaliteter ved MicroRendu bliver så tydelige, at det at høre kendt musik nu virkeligt for alvor forbinde mig direkte til musikken. Jeg må sige, at jeg som anmelder blev lamslået over hvor mange gange jeg på en formiddag blev konfronteret med gåsehud på armene efter gennemspilning af kendt materiale. At få gåsehud fortæller mig at musikken kommunikerer til mig – så teknik kun bliver en lille biting.

Desværre understøtter min DAC ”kun” DSD64 men jeg tør kun gætte på effekten ved at upsample til de fulde DSD512. Jeg kan ikke forklare, hvorfor det giver så dramatisk en forbedring at ændre PCM 16bit/41,1 kHz til DSD, men resultatet er så overbevisende, at ingen der kom forbi lytterummet, kunne overhøre forbedringen.  Dette fornemme resultat skyldes naturligvis ikke MicroRendu alene, men det fortæller, hvilken lydkvalitet afspilleren er i stand til at levere.

 

Konklusion

Sonore MicroRendu er ikke helt billig. Men når man for den pris får en afspiller, der så let som ingenting kan sættes direkte på sit LAN, og konfigureres til en række forskellige musikservere, herunder især Logitech Media Server (Squeezebox) og Roon, og i praksis leverer en state-of-the-art streaming lyd, ja så er det tydeligt at det er en boks, der er svær at være foruden i sit anlæg.

Og for jer, der ikke før har hørt computer lyd fra en dedikeret netværksafspiller, men som kun har hørt streaming via en PC, ja I må forvente noget af en overraskelse.

Men enkel anvendelse, fuldstændig stabil drift, og fornem lydkvalitet af ypperste kvalitet, og så følger der en 60 dages Roon licens med – det er en no-brainer.



Distribrutør: Vortexbox UK

Pris: 699£ + afgifter

 


 

 

 

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.