Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Hvordan kan det være, så få spørger om noget?

Her modtager Nerds.dk konstruktiv kritik og forbedringsforslag.

Hvordan kan det være, så få spørger om noget?

Indlægaf hbuus » søn jul 14, 2013 18:54

Jeg har nu i en periode været bruger, både herinde og på vores "konkurrent", H4A, og jeg hæfter mig ved, at forummet på H4A er langt mere brugt til at stille spørgsmål i, end vores forum er.

Dvs. folk stiller konstant spørgsmål om HIFI etc. på H4A, mens det kun sjældent sker, at nogen spørger om HIFI etc. her på Nerds.dk.

Hvordan kan det være?

Jeg kan se på vores brugerliste, at vi har et konstant flow ind af nye brugere, så det er ikke fordi, vi mangler brugere. Alligevel er der ingen, der spørger om noget.

Hvorfor ikke?

Det er dybt ærgerligt, synes jeg.

Noget af det sjove ved at være aktiv på et forum, er i mine øjne, at folk deler ud af deres respektive viden og erfaring.
hbuus
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 109
Tilmeldt: lør dec 08, 2012 21:00
Geografisk sted: Østjylland

Re: Hvordan kan det være, så få spørger om noget?

Indlægaf Finlytteren » søn jul 14, 2013 19:03

Det kan måske være lidt svært for nye brugere at komme i gang med at bruge nerds, da de første 3 (?) indlæg skal godkendes.

Og det kan desværre tage lidt tid, da moderation her på siden bygger på frivillig indsats. Eksempelvis har tråden "Flaskehals i mit system?" været et ikke-eksisterende emne i ca. 4 dage. Jeg går ud fra at det er fordi det mangler godkendelse.

Det kan måske være et problem for nye medlemmer, men det er nu en ganske god måde at eliminere spambots. Jeg har ikke umiddelbart et forslag til en bedre måde at gøre det på...

Og måske er medlemmerne her på siden lidt mere erfarne end på det andet site og har derfor måske færre spørgsmål at stille?!?
Rigtigt HiFi skal ikke måles i Watt... Det skal måles på Richterskalaen!
Brugeravatar
Finlytteren
Supermedlem
 
Indlæg: 1073
Tilmeldt: tirs nov 27, 2012 16:16
Geografisk sted: Vestjylland

Re: Hvordan kan det være, så få spørger om noget?

Indlægaf eag1 » søn jul 14, 2013 20:28

Jeg tror det er meget rigtigt det du er inde på finlytteren, med at der er lidt mere erfaring. Mangler stadig at støde på den klassiske hifiklub/nad tråd her. Og hvilken befrielse det kan være. Er med på vi alle er startet et sted, men så kan man bruge søgefunktionen i et forum så man slipper for de same spg igen og igen. Det er efterhånden lidt som at se dr, over på den anden side, med alle de genudsendelser. Så nu er tv-pakkerne, og brugerkontoen lukket. Ikke flere genudsendelser tak :D
eag1
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 135
Tilmeldt: ons nov 21, 2007 21:41
Geografisk sted: vestsjælland

Re: Hvordan kan det være, så få spørger om noget?

Indlægaf WymaxReborn » søn jul 14, 2013 23:21

Skal jeg kigge på mig selv spørger jeg nok lige så meget på Nerds som jeg dengang spurgte på H4A - og det er ikke meget. Man skal jo heller ikke spørge for at spørge - og jeg hader de tråde hvor en "ung" kommer ind og spørger om alt, og så snart en skriver at det er fedt så er han helt med, men skifter standpunkt 5 sekunder efter fordi en anden synes noget andet er fedt. Og at man er "Yam-man" eller "Onkyo-man"...  "All over the place" tråde kan være lidt irriterende.

Det har for mig helt klart noget med viden hos den enkelte at gøre. Nerds er bare mere nørdet (ikke at der ikke er nørder på H4A). Selv om Nerds får nye medlemmer, så får H4A flere, og de får alle de helt nye - langt de fleste der kommer til Nerds er allerede "gammel i faget".

Det lader altså til at de spørgsmål/tråde der tenderer til nybegynder-relaterede emner er væsentligt flere på H4A, men her finder man også en større forskellighed... Derovre spørges der om ting der ender på TAX, det der snurrer rundt, og "hvilket produkt skal jeg købe". På Nerds lader der til at være flere ekspert-spørgsmål, hvor man kommer lidt mere ud i hjørnerne. På H4A er der også LAAANGT flere tråde om "se mit anlæg", og det kan både være godt og skidt - der kan være lidt for meget selv-mast........ imellem  :lol:

Jeg synes ikke man behøver at tilpasse sig hvordan det ser ud hos de andre - det gør ikke (for mig) noget at der er mere substans i trådene på Nerds, og at brugerne ikke bare spørger i øst og vest bare for at spørge.
Alle de påståede dobbeltprofiler på Trustpilot, men det kræver stadig kun én person at have skyklapper på... Det er i sandhed svært at begå sig på de sociale medier når man ikke kan tilrette andres mening til sin egen. Magtens vilje er stor!!!!!!
Brugeravatar
WymaxReborn
Supermedlem
 
Indlæg: 1145
Tilmeldt: ons nov 10, 2010 22:11

Re: Hvordan kan det være, så få spørger om noget?

Indlægaf Janils » man jul 15, 2013 10:23

Vi skal alle være behjælpelige og svare på spørgsmål. Det gælder også spørgsmål fra begyndere, men af og til kan det være lidt svært.

Mange af de spørgsmål der kommer på hifi4all er mildt sagt umulige at svare på. Det virksomer som om fremkomsten af internettet har forhindret nogen i at tænke selv, eller gøre sig en lille smule umage med at opsøge viden og tilegne sig kundskaber. Alt skal serveres på et sølvfad, super løsninger, her og nu (helst i går) og det skal være gratis.

Den slags kan man klare et stykke tid, så giver man op. I stedet for at besvarer de relevante spørgsmål vedr. pladespilleren flere gange, lavede jeg min egen hjemmeside, hvor man med bare en lille smule tid og søgen kan finde en masse svar.

Her på Nerds har vi ikke så mange af de "overflødige" spørgsmål, dem finder du andre steder.

En anden problematik er at flere her på Nerds er "gamle i gårde". Vi er nået lidt længere end Cervin Vega og en NAD forstærker, selv om jeg da godt kan huske dengang.  :D   Det kan være svært at råde om forstærkere og højttalere der befinder sig i en helt anden verden, end der hvor jeg er. Derfor vil jeg hellere undgå at svare, da jeg nemt kunne komme til at fornærme spørgeren.

Tror heller ikke dem på et bil forum der kører rundt i Ferrari eller Porshe svarer på spørgsmål vedr. nye dæk til en billig Skoda!  :D

Jeg har selv stillet spørgsmål som går i en helt anden retning. Der kom heller ikke nogen svar, men nok fordi der ikke var nogen som vidste nogen om det pågældende emne. Sådan er det på fora - enten er det for simpelt og har været svaret før, eller også stiller man tekniske spørgsmål på et forum, hvor ingen har forudsætningerne for at svare.

Hvis det hele skal fungere, skal der være en god sammenhæng og her på det sidste er der da begyndet at ske noget! God at få input fra nye medlemmer der også har noget erfaring og som ønsker at debattere på et konstruktivt niveau.
Mvh.
Jan Nielsen - http://www.pladespilleren.dk
Analog lyd, masser af pickupper, DIY højttalere, dipoler og gerne en god single malt, mens man nyder musikken.
Brugeravatar
Janils
Supermedlem
 
Indlæg: 1953
Tilmeldt: man okt 24, 2005 22:10
Geografisk sted: København

Re: Hvordan kan det være, så få spørger om noget?

Indlægaf Berdel » man jul 15, 2013 11:59

Tja... jeg kan da som ny bruger lige fortælle lidt om min oplevelse.

Jeg har kigget forbi nerds før men besluttede mig for at oprette mig som bruger for at kunne bruge søgefunktionen. Jeg oprettede mig tirsdag formiddag og så at jeg skulle vente på aktivering fra admin. Nåh, ingen søgen for den da tænkte jeg.

Så onsdag aften skrev jeg en mail om jeg var blevet overset som søgende medlem og torsdag eftermiddag var der svar. Denne fik jeg så først set om fredagen men jeg var inde!

Jeg besluttede mig så for at lave et indlæg for at fortælle mig lidt om mit setup og for at se om der var nogen som lå inde med lidt tips til forbedring. Så jeg blev da noget målløs da jeg blev mødt med endnu en melding om at jeg måtte være tålmodig for mit indlæg skulle også først lige aktiveres!

Søndag aften så jeg til min store glæde at mit indlæg var aktiveret og her mandag morgen var tråden fyldt med svar og gode tips! FEDT!

Jeg svarer og takker for den fine respons, trykker udfør og bliver mødt med endnu en meddelelse om at mit indlæg afventer aktivering... Bummer...

Nu er jeg så her, fortæller min historie, som nok også vil kræve aktivering så jeg ved ikke hvilken ugedag vi er på når i kan læse dette. Det er ikke optimalt og øger ikke entusiasten som ny bruger for at skrive indlæg.

Jeg kunne forestille mig at der ryger nogle brugere på denne konto...

Når det er sagt, så vil jeg lige tilføje at dette ikke er for at skælde ud eller for at vise min utilfredshed. Jeg er blevet meget positivt overrasket over svar i min tråd og vil gerne fortsætte som bruger her. Det er mere, for at fortælle jer lidt om, hvordan processen fungerer for en ny bruger, der viser interesse for at bruge fora'et  :D

Fortsat god dag (uden helt at vide hvilken vi lander på  :mrgreen:  )
Senest rettet af Berdel man jul 15, 2013 12:07, rettet i alt 2 gange.
Berdel
Nyt medlem
 
Indlæg: 29
Tilmeldt: tirs jul 09, 2013 10:27

Re: Hvordan kan det være, så få spørger om noget?

Indlægaf Berdel » man jul 15, 2013 12:00

Okay, den røg direkte igennem  :shock: . FEDT  :lol: !
Berdel
Nyt medlem
 
Indlæg: 29
Tilmeldt: tirs jul 09, 2013 10:27

Re: Hvordan kan det være, så få spørger om noget?

Indlægaf Kim Olsen » man jul 15, 2013 12:09

Hej

Vi har en funktion der gør at moderator automatisk får mail når der skal aktiveres indlæg og brugere, den funktion har der så desværre været en del problemer med. Vores ene programmør er kommet hjem fra ferie i morges, og han går i gang med at fjerne funktionen i aften eller mandag. Vi er klar over at det ikke har været en optimal løsning, men det har desværre været den eneste brugbare mulighed.

Vi er gået over til manuelt at kontrollerer min. tre gange dagligt, så der burde ikke længere være ventetid i dagtimerne ud over en tre-fire timer indtil at programmøren har fjernet funktionen med at godkende brugere og de første tre indlæg en bruger laver.
Krone siger du? nej den har jeg ikke på hovedet, den står der med skriften "DC300"
Brugeravatar
Kim Olsen
Administrator
 
Indlæg: 2576
Tilmeldt: ons okt 19, 2005 19:17
Geografisk sted: The man cave

Re: Hvordan kan det være, så få spørger om noget?

Indlægaf WymaxReborn » tirs jul 16, 2013 13:50

Nu hvor der så er blevet åbnet for at man hurtigt kan blive bruger og få sine første indlæg lagt op med det samme, så kan vi se hvorfor barrieren oprindeligt blev oprettet  :lol:

Det skal de have - de er hurtigt opmærksomme på at der igen er åbent.
Alle de påståede dobbeltprofiler på Trustpilot, men det kræver stadig kun én person at have skyklapper på... Det er i sandhed svært at begå sig på de sociale medier når man ikke kan tilrette andres mening til sin egen. Magtens vilje er stor!!!!!!
Brugeravatar
WymaxReborn
Supermedlem
 
Indlæg: 1145
Tilmeldt: ons nov 10, 2010 22:11


Tilbage til Ris, ros & forslag


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.