Kaj. skrev:De fysiske butikkers handel med brugt.
Det synes umiddelbart at være en god ide. Set fra et forbrugersynspunkt og butikker med en kortsigtet økonomisk strategi.
Balancen bliver at holde fokus på det faktum, at den likvide kapital bindes i brugt udstyr i stedet for at være til rådighed for indkøb af de nyheder der skaber interessen omkring butikken.
Det er jo ikke en ny øvelse og ikke alle er sluppet heldigt fra eksperimentet.
Kaj. skrev:@Djakob.
Det står naturligvis den enkelte butiksejer frit for at beslutte, hvad der er rigtig i sammenhæng med butikkens strategi. Jeg er helt med på fordelene du som forbruger vil have ved at kunne bytte det gamle til nyt.
Forestil dig at du køber et nyt produkt og giver det gamle i bytte. Da vil værdien af det brugte gå fra den indtjening, som normalt hensættes til at indkøbe nye produkter. Nyheder, som skaber flertallets interesse for butikken.
For at dit ønske om indbytning af brugt skal gå i opfyldelse som en god ide og butikken på lang sigt skal have råd til at udvikle sig, er det nødvendigt at interessen for brugt er tilsvarende interessen for nyt. Samtidig er det nødvendigt at fortjenesten på det brugte er tilsvarende den på det nye. Hertil skal lægges omkostninger til service på det brugte, som butikken alene skal betale. Her er der ingen producent til at støtte op om dette forhold. Trygheden du omtaler.
Jeg har blot oplevet at butikker brænder fingrene på brugthandel. Med mindre man har evne for at holde den hårfine balance. Du må ikke glemme at man ikke kan købe nyheder fra leverandørerne med penge gemt i brugte produkter. Er man først nået dertil at det brugte skal sælges før der er likviditet til nyindkøb er der ikke langt til ophørsudsalget. Og hvor er din butik så at finde?
Kaj. skrev:@Djakob.
Det står naturligvis den enkelte butiksejer frit for at beslutte, hvad der er rigtig i sammenhæng med butikkens strategi. Jeg er helt med på fordelene du som forbruger vil have ved at kunne bytte det gamle til nyt.
Forestil dig at du køber et nyt produkt og giver det gamle i bytte. Da vil værdien af det brugte gå fra den indtjening, som normalt hensættes til at indkøbe nye produkter. Nyheder, som skaber flertallets interesse for butikken.
For at dit ønske om indbytning af brugt skal gå i opfyldelse som en god ide og butikken på lang sigt skal have råd til at udvikle sig, er det nødvendigt at interessen for brugt er tilsvarende interessen for nyt. Samtidig er det nødvendigt at fortjenesten på det brugte er tilsvarende den på det nye. Hertil skal lægges omkostninger til service på det brugte, som butikken alene skal betale. Her er der ingen producent til at støtte op om dette forhold. Trygheden du omtaler.
Jeg har blot oplevet at butikker brænder fingrene på brugthandel. Med mindre man har evne for at holde den hårfine balance. Du må ikke glemme at man ikke kan købe nyheder fra leverandørerne med penge gemt i brugte produkter. Er man først nået dertil at det brugte skal sælges før der er likviditet til nyindkøb er der ikke langt til ophørsudsalget. Og hvor er din butik så at finde?
Jonas_h skrev:Kim, hvis du allerede har sat dig ind i tingene inden køb, hvorfor så benytte vejledning fra en sælger? Og hvorfor bruge både din og sælgers tid på at diskutere hvor lang tid du er om at afinstallere software? Er det ikke bare at sige "Nej tak" og komme videre?
Milu skrev:Drop venligheden.
Vær en ulv, vis tænder, så skal de nok forstå det.
Jonas_h skrev:Du går heller ikke i Netto og spørger hvilken årgang Barolo-vin som vil passe bedst til din rib-eye på grillen.
Nrik skrev:Jonas_h skrev:Du går heller ikke i Netto og spørger hvilken årgang Barolo-vin som vil passe bedst til din rib-eye på grillen.
Du skal vist lave lidt mere research på den dér inden du går ned i Vignoble eller Ludvig Bjørns vinhandel og stiller det spørgsmål:
Ribeye er en amerikansk udskæring, og sådan en hormonpumpet slambert skal naturligvis komplementeres af en fuldfed oversøisk vin fra Napa Valley.
Skulle man være så vis at man vælger en fransk udskæring som Côte de Boeuf eller Entrecôte (udtales i øvrigt med 't' til sidst), så skal der naturligvis åbnes et godt Bordeaux-blend, gerne fra et anerkendt Chateau eller en dygtig Négociant.
Hvis man vælger mad efter vinen - hvilket selvfølgelig er helt okay - og at man skal have Barolo som vin, så skal man selvfølgelig vælge en ret fra Alba området - det kunne være vildt, stærk ost eller noget med trøffel - men ikke en bøf.
Italienernes klassiske køkken indeholder nemlig ikke særligt meget oksekød (derimod kalv, kanin og svin) og den eneste 'rigtige' italienske bøf-udskæring er en Bistecca Fiorentina som er en ret ny ting, opfundet i Firenze som en version af en engelsk 'steak'- deraf navnet.
Og til en Bistecca Fiorentina ville den rigtige vin selvfølgelig være fra Toscana (hint: Firenze ligger i Toscana) og det kunne være en Brunello, eller måske en Chianti ('Ch' udtales som 'k') lavet af en producent der har styr på kvaliteten af sine Sangiovese, så han ikke er nødt til at blande mere end 20% andre druer i og give sin vin det superlative og stærkt overvurderede tilnavn: super-toscaner.
Velbekomme og velbekomme
DJakob skrev:Milu skrev:Drop venligheden.
Vær en ulv, vis tænder, så skal de nok forstå det.
Mega nederen hvis ens blodtryk absolut skal op over 200 for at købe en skide computer......
Jonas_h skrev:
Kan simpelthen ikke gennemskue om ovenstående input er en joke eller ej... (Her hentyder jeg ikke til det egentlige indhold, men til timingen og evnen til at drage paralleller samt hæve abstraktionsniveauet.)
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster