Nerds.dk - Hifi, Stereo & Lyd Community

Hvem vinder kapløbet?

Teori & generelt om billede-teknologi.

Hvem tror du vinder lagringsmedie-kapløbet?

HD-DVD
4
18%
Blue-Ray
5
23%
HVD (Holografiske Versatile Disk)
2
9%
Harddisk og internet-streaming/download
10
45%
Andet
1
5%
 
Afgivne stemmer : 22

Hvem vinder kapløbet?

Indlægaf zerocool » tirs jun 20, 2006 02:16

DVD-formatet er efterhånden lagt i respirator og får kunstigt åndedræt af scalere. High Definition fordrer langt mere plads, så spørgsmålet er hvem der bliver arvtageren?

Af de fysiske medier er HVD klart det tekniske overlegne valg, med en potentiel kapacitet på 3,9 TB, Blue-Ray har den største opbakning blandt medieindustrien og hardwareproducenterne og endelig er der HD-DVD, som var de første ude med en afspiller på hylderne.

 

Herudover er der den mulighed, at ingen af overstående når at få en fod til jorden, før downloads og streaming udkonkurrerer den vante måde at erhverve film på. Warner, i samarbejde med BitTorrent, og Amazon har allerede meldt ud, at de vil benytte sig af denne distributionsform.

 

Hvis VHS-/Betamax-krigen har lært os én ting - udover at porno kan være kan være en determinerende faktor -, er det at den tekniske bedst stillede, ikke nødvendigvis er den naturlige vinder. Derudover må man også formode, at de fleste forbrugerne ikke ønsker at besvære sig med flere formater og derfor vil tendere mod brug af udelukkende et enkelt.           

Gør dig selv, og de andre brugere af forummet, den tjeneste at lære korrekt citatteknik.
Brugeravatar
zerocool
Supermedlem
 
Indlæg: 1462
Tilmeldt: fre dec 30, 2005 23:18
Geografisk sted: Århus C

Indlægaf R.P. » tirs jun 20, 2006 04:31

dvd,en vinder nok i første omgang, over alt det andet, folk er da ved at være tr og ætte af at skippe deres samling.

cd og dvd, ja de medier holder nok lige så længe som lp'en, som blev dømt død for ti år siden.
vinyl  rør og Jbl, så kan det jo ik blive meget bedre!
Brugeravatar
R.P.
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 469
Tilmeldt: fre nov 11, 2005 21:19
Geografisk sted: sjælland

Indlægaf P.H. » tirs jun 20, 2006 08:11

Jeg håber og tror ikke at downloading og streaming får overtaget. Det virker på en eller anden måde for nemt og overfladisk og derfor uinteressant. Måske får det et kortvarigt opsving. Mange mennesker foretrækker at eje musik og film fysisk. Det har sin egen charme. Jeg er ikke vinyl-freak, men f.eks. synes jeg at laserdisc-formattet var mere appelerende end dvd selvom billedkvaliteten ikke kunne følge med (lydkvaliteten var derimod ofte bedre end på dvd).
P.H.
Seniormedlem
 
Indlæg: 957
Tilmeldt: søn feb 19, 2006 22:11
Geografisk sted: Midtjylland

Indlægaf zerocool » ons jun 21, 2006 01:34

R.P. skrev:dvd,en vinder nok i første omgang, over alt det andet, folk er da ved at være tr og ætte af at skippe deres samling.

Dersom man begynder at foretage nyerhvervelser, på et andet medie end DVD, betyder da ikke, at ens gamle filmsamling automatisk bliver forvist til skrotbunken. Dels kan man jo helt enkelt vælge at beholde sin eksisterende DVD-afspiller eller alternativt kopiere samlingen over på harddisk. For så vidt angår Blue-Ray og HD-DVD, er begge disse afspillere også bagudkompitable med det gamle format.

R.P skrev:cd og dvd, ja de medier holder nok lige så længe som lp'en, som blev dømt død for ti år siden.

Tjah, LP’er holdes da kun lige akkurat i live blandt en lille gruppe af entusiaster. Man kan muligvis få et andet indtryk, når man færdes på HiFi-fora som dette, men faktum er, at for at fodre ploven skal man søge ned i de skumle gyder i større danske byer. LP’er lever i dag som et nicheprodukt.

Derudover er begrundelsen for vinylelskerne jo også i høj grad kvalitativt funderet. De finder jo den analoge lyd herfra, den digitale lyd fra CD’er, overlegen. DVD’er og et af de nye digitale, alternative formater er jo direkte sammenlignelige, og må derfor formodes ikke at blive et lige så let bytte for hifi-voodoo. Forskellen er jo direkte til at tage og føle på.

P.H. skrev:Jeg håber og tror ikke at downloading og streaming får overtaget. Det virker på en eller anden måde for nemt og overfladisk og derfor uinteressant. Måske får det et kortvarigt opsving. Mange mennesker foretrækker at eje musik og film fysisk. Det har sin egen charme. Jeg er ikke vinyl-freak, men f.eks. synes jeg at laserdisc-formattet var mere appelerende end dvd selvom billedkvaliteten ikke kunne følge med (lydkvaliteten var derimod ofte bedre end på dvd).

En stor fordel ved downloading/streaming og computere som afspilningsplatform er, at man ikke længere er bundet af enkelte komprimeringsformer.
Problemet er meget synligt, når vi kigger på CD’er. Her anvendes den efterhånden ca. 30 år gamle 16 bit liniære PCM stadig, på trods af at der for længst er kommet nye mere pladseffektive komprimeringsformer til verden, som tillader en langt højere bit-rate på den samme mængde plads.

Kigger vi på HD-DVD og Blue-Ray har de jo et lignende problem. Her er de accepterede komprimeringsformater, så vidt jeg erindre, VC-1, MPEG2 og MPEG4/H.264.

Problemet er jo egentlig ikke de fysiske skiver, men at disse er ment til brug på standalone-afspillere, som ikke, modsat computere, uden videre lader sig opdatere med nye codecs.  

 

Ønsker man en fysisk genstand, som bevis på at man har betalt for noget, kan problemet vel løses ved, at man brænder filmen ned på en disk og printer coveret ud på sin farvelaserprinter.

 

Flere at de fremmeste folk inden for branchen har også allerede dødsdømt de fysiske medier.

Jeg havde en samtale med Joe Kane, hvor han fortalte mig, at han i bedste fald spår HD-DVD og Blue-Ray en fremtid som udelukkende optagebare medier. Han er fast overbevist at internetdistributionen vil falde ud som vinderen. En afgørende faktor herfor kan ikke mindst vise sig at blive prisen, idet en film kan hentes direkte fra produktionsselskabet og derved omgå de fordyrende mellemled og udgifter til produktionsfaciliteter til de fysiske medier.


Det kunne være interessant, at høre fra dem der trykker ”andet”, hvad de i så fald tror løber med sejren?

Gør dig selv, og de andre brugere af forummet, den tjeneste at lære korrekt citatteknik.
Brugeravatar
zerocool
Supermedlem
 
Indlæg: 1462
Tilmeldt: fre dec 30, 2005 23:18
Geografisk sted: Århus C

Indlægaf R.P. » ons jun 21, 2006 04:30

Nu nævner du at det analoge medie lp, kun benyttes af en lille gruppe entusiaster.

Hvor mange benytter eksvis superaudiocd? en lille gruppe entusiaster.

Hvor mange tror du der benytter hdtv indtil nu en lille gruppe entusiaster.

og sådan vil det blive med alle de nye medier, hr og fru danmark smider ik penge ud til et nyt format de har jo nu fået sig en dvd/harddisc recorder.

Og iøvrigt går udviklingen alt for stærkt til at producenterne kanblive enige om hvordan det skal være som standard, derfor dukker der alle mulige formater og medier op, som er døjnfluer.

Men tag nu det med lp'erne. det kan godt være det er en lille flok entusiaster, men der er sku mange som ik er entusiaster der er kommet til at snuse til det ædle medie vinyl/lp, og det er jo altså til at få ganske meget nyt musik på lp, dog lidt dyere end cd, men de fås! og når alle de andre medier er udkonkureret vil der stadig side en flok entusiaster og lytte til deres vinyler, fordi de ik fulgte strømmen og lagde alt ned på en hard disc, som når det ik er moderne mere vil få slettet for tid og evighed, så vil den analoge freak kunne nyde sin samling, ortofon vil sikkert stadig lave pu'er, og rege pladespillere, sme tonearme.

Længe leve det analoge medie :lol:
vinyl  rør og Jbl, så kan det jo ik blive meget bedre!
Brugeravatar
R.P.
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 469
Tilmeldt: fre nov 11, 2005 21:19
Geografisk sted: sjælland

Indlægaf vilmann » ons jun 21, 2006 07:20

zerocool skrev:Tjah, LP’er holdes da kun lige akkurat i live blandt en lille gruppe af entusiaster. Man kan muligvis få et andet indtryk, når man færdes på HiFi-fora som dette, men faktum er, at for at fodre ploven skal man søge ned i de skumle gyder i større danske byer. LP’er lever i dag som et nicheprodukt.


Pudsigt nok er det de samme skumle gyder man skal ind i for at finde musik på cd der er lidt spændende.

Danmark er og bliver et musikalsk uland.
En hvilken som helst Virgin Store i USA har en hel del vinyl. Ligesom der er masser af cd'ere - også med musik der ikke lige er mainstream.

I øvrigt tror jeg på harddisken som lagringsmedie. Ingen af de andre overgår den i fleksibilitet.

/vilmann
(der ønsker sig 1 Tb diskplads og en Squeezebox)
vilmann
 

Indlægaf Jonas Bojer » ons jun 21, 2006 11:32

Set over tid vil streamine og download fra "nettet" vinde og vi nørder kan selv vælge kvalitet som bitrater båndbredde osv.

Tror at der kommer multiafspiller igen der æder både blueray og HDdvd før alt kun kan downloades.

Mine HTPC venner har allerede masser ad HD film på pc'en og de fylder ca. 12 gb stykket.
Brugeravatar
Jonas Bojer
Supermedlem
 
Indlæg: 1382
Tilmeldt: man okt 24, 2005 11:31
Geografisk sted: Odder

Indlægaf miju » ons jun 21, 2006 20:07

Jeg har en DVD brænder/afspiller i min PC og en ditto i stuen.. og mange mange DVD'er... der kommer ik noget nyt format indenfor døren hos mig på lææææææææææge!!... så i don't give at shit!!... 8)

DVD formatet i respirator?? og på vej ud?? øøøhh..

Hylderne BUNER af DVD'r.. og der er masser af DVD maskiner på markhedet og milioner af dem ude hos folk..

Sååå.. jeg tror nu nok det tager en rum tid før DVD som vi kender den i dag får en afløser.... og denne skal i den grad være bagudkompitable, ellers er det dømt til at mislykkeds..

DVD og CD som vi kender det og har kendt det længe, er nok med os længe endnu! trods alskens forsøg på nye medier...  disse vil nok kun maget langsomt "sive" ind...

mvh.

m.
miju
Seniormedlem
 
Indlæg: 863
Tilmeldt: man okt 24, 2005 19:41

Indlægaf lorx » tors jun 22, 2006 09:19

Well, jeg har en idé om at der nok måske bliver plads til begge formater.

Vi får jo generelt flere og flere valgmuligheder i dagens verden.
      
Triangle Magellan Cello | Mark Levinson ML26s & ML23.5
Brugeravatar
lorx
Entusiastmedlem
 
Indlæg: 477
Tilmeldt: lør okt 22, 2005 10:50

Indlægaf zerocool » lør jun 24, 2006 01:27

R.P. skrev:Nu nævner du at det analoge medie lp, kun benyttes af en lille gruppe entusiaster.

Hvor mange benytter eksvis superaudiocd? en lille gruppe entusiaster.

Hvor mange tror du der benytter hdtv indtil nu en lille gruppe entusiaster.

På nuværende tidspunkt benyttes HDTV rigtignok af et forsvindende lille antal mennesker, her i Danmark. Årsagen hertil skal nok først og fremmest søges i udbuddet af kildemateriale og prisen på samme.
Telia Stofa og TDC har først nu, i forbindelse med fodbold-VM, tilbudt en HD DVB-C tuner til deres kunder. Derudover har vi hos forhandlerne i Europa jo endnu ikke set skyggen af de nye stand-alone-HD-afspillere, fra henholdsvis Samsung og Toshiba.


Man behøves dog ikke lede længe, før man finder markeder hvor High Definition har fået etableret sig solidt. I USA og Japan har HDTV jo længe været almindeligt tilbud til forbrugerne.

R.P. skrev:og sådan vil det blive med alle de nye medier, hr og fru danmark smider ik penge ud til et nyt format de har jo nu fået sig en dvd/harddisc recorder.

 

Man kan jo spørge sig selv om, hvad folk så vil købe næste gang?

HD-Ready fladskærme, om end hvor mangelfuld denne standard måtte være, har gradvist fået en ledende markedsposition. De eneste steder som stadig forhandler CRT-Tv, er efterhånden dagligvarebutikker. Hvis man derfor tager udgangspunkt heri, vil en naturlig formodning jo også være, at den næste afspiller som købes, kan udnytte skærmens antagende potentiale.

R.P. skrev:Og iøvrigt går udviklingen alt for stærkt til at producenterne kanblive enige om hvordan det skal være som standard, derfor dukker der alle mulige formater og medier op, som er døjnfluer.

 

Tjah, der er 2 dominerende fysiske formater, som i øjeblikket strides om at blive standard.

Eftersom Blue-Ray og HD-DVD har samtlige store spiller på markedet, som hver deres støtter, synes det utænkeligt at disse vil poste penge i udviklingen af nye formater.

 

Der er selvfølgelig perifere alternativer, så som det egentlig tekniske overlegne HVD, men den High Definition-standardiserede H.264-komprimeringer stiller ikke større krav til pladsmængden end hvad der kan sædvanligvis kan rummes på en Blue-Ray eller HD-DVD-skive.
Hvis man endelig skulle forestille sig en udbredelse af andre komprimeringsformer, højere bit-rates osv., vil den eneste reelle mulighed nok være internetdistribution – dersom det, som nævnt ovenfor, ikke kræver andet end en codec-installation.

 

Jonas Bojer skrev:Tror at der kommer multiafspiller igen der æder både blueray og HDdvd før alt kun kan downloades.

 

Det ser allerede ud til, at den er på vej

 

miju skrev:Jeg har en DVD brænder/afspiller i min PC og en ditto i stuen.. og mange mange DVD'er... der kommer ik noget nyt format indenfor døren hos mig på lææææææææææge!!... så i don't give at shit!!... Cool

DVD formatet i respirator?? og på vej ud?? øøøhh..

Hylderne BUNER af DVD'r.. og der er masser af DVD maskiner på markhedet og milioner af dem ude hos folk..

Sååå.. jeg tror nu nok det tager en rum tid før DVD som vi kender den i dag får en afløser.... og denne skal i den grad være bagudkompitable, ellers er det dømt til at mislykkeds..

Blue-Ray og  HD-DVD er jo som nævnt begge bagudkompitable. En HTPC kan jo også, for en relativ lille omkostning og på flere forskellige måder, gøres bagudkompitable. Spørgsmålet byder sig derfor, hvorfor købe en DVD-afspiller når du kan få en de andre maskiner, som også afspiller din gamle DVD-samling, og hvorfor købe film i en lavere kvalitet end ellers er tilfældet?
Et svar der falder ud til en traditionel DVD-afspillers fordel, kan muligvis være økonomisk begrundet, da disse jo nu kan købes ned til en pris på omkring kr. 300,-. Står valget derimod mellem et par afspillere til en pris på eksempelvis kr. 5.000,-, synes der intet som taler til fordel for DVD-afspilleren. Ej heller om denne måtte være betydelig bedre teknisk konstrueret, idet kildematerialet mere end udligner nogen teknisk forskel jeg med rimelighed kan forestille mig.

lorx skrev:Well, jeg har en idé om at der nok måske bliver plads til begge formater.

 

Fysiske og hardisk-/onlinebaserede eller Blue-Ray og HD-DVD?

Gør dig selv, og de andre brugere af forummet, den tjeneste at lære korrekt citatteknik.
Brugeravatar
zerocool
Supermedlem
 
Indlæg: 1462
Tilmeldt: fre dec 30, 2005 23:18
Geografisk sted: Århus C

Indlægaf miju » lør jun 24, 2006 16:44

zerocool skrev:

R.P. skrev:Nu nævner du at det analoge medie lp, kun benyttes af en lille gruppe entusiaster.

Hvor mange benytter eksvis superaudiocd? en lille gruppe entusiaster.

Hvor mange tror du der benytter hdtv indtil nu en lille gruppe entusiaster.

På nuværende tidspunkt benyttes HDTV rigtignok af et forsvindende lille antal mennesker, her i Danmark. Årsagen hertil skal nok først og fremmest søges i udbuddet af kildemateriale og prisen på samme.
Telia Stofa og TDC har først nu, i forbindelse med fodbold-VM, tilbudt en HD DVB-C tuner til deres kunder. Derudover har vi hos forhandlerne i Europa jo endnu ikke set skyggen af de nye stand-alone-HD-afspillere, fra henholdsvis Samsung og Toshiba.


Man behøves dog ikke lede længe, før man finder markeder hvor High Definition har fået etableret sig solidt. I USA og Japan har HDTV jo længe været almindeligt tilbud til forbrugerne.

R.P. skrev:og sådan vil det blive med alle de nye medier, hr og fru danmark smider ik penge ud til et nyt format de har jo nu fået sig en dvd/harddisc recorder.

 

Man kan jo spørge sig selv om, hvad folk så vil købe næste gang?

HD-Ready fladskærme, om end hvor mangelfuld denne standard måtte være, har gradvist fået en ledende markedsposition. De eneste steder som stadig forhandler CRT-Tv, er efterhånden dagligvarebutikker. Hvis man derfor tager udgangspunkt heri, vil en naturlig formodning jo også være, at den næste afspiller som købes, kan udnytte skærmens antagende potentiale.

R.P. skrev:Og iøvrigt går udviklingen alt for stærkt til at producenterne kanblive enige om hvordan det skal være som standard, derfor dukker der alle mulige formater og medier op, som er døjnfluer.

 

Tjah, der er 2 dominerende fysiske formater, som i øjeblikket strides om at blive standard.

Eftersom Blue-Ray og HD-DVD har samtlige store spiller på markedet, som hver deres støtter, synes det utænkeligt at disse vil poste penge i udviklingen af nye formater.

 

Der er selvfølgelig perifere alternativer, så som det egentlig tekniske overlegne HVD, men den High Definition-standardiserede H.264-komprimeringer stiller ikke større krav til pladsmængden end hvad der kan sædvanligvis kan rummes på en Blue-Ray eller HD-DVD-skive.
Hvis man endelig skulle forestille sig en udbredelse af andre komprimeringsformer, højere bit-rates osv., vil den eneste reelle mulighed nok være internetdistribution – dersom det, som nævnt ovenfor, ikke kræver andet end en codec-installation.

 

Jonas Bojer skrev:Tror at der kommer multiafspiller igen der æder både blueray og HDdvd før alt kun kan downloades.

 

Det ser allerede ud til, at den er på vej

 

miju skrev:Et svar der falder ud til en traditionel DVD-afspillers fordel, kan muligvis være økonomisk begrundet, da disse jo nu kan købes ned til en pris på omkring kr. 300

 

 

Hvor mange mennesker trod du her i landet har en DVD til mellem de 300 og 600 kr.?? (Kennex, Denver, Lumatron osv..)

 

Hvor stort tror du DET! markhed er kontra det til 5000 kr og over??

 

(Har selv et par stykker, til børneværelset og soveværelset)

 

Har en Phillips DVD recorder jeg har givet 3000 kr. for den bliver IKKE skiftet ud til noget nyt format maskine før en tilsvarende recorder fås til samme pris... (og den holdning er det min erfaring at RIGTIG! mange "alm." mennesker her.. ) 

 

mvh.

m.
miju
Seniormedlem
 
Indlæg: 863
Tilmeldt: man okt 24, 2005 19:41


Tilbage til Display, Tv & signalkilde-teknik


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

Brugermenu

Brugernavn:

Adgangskode:

Markedspladsen

Der er ingen annoncer på brugtmarkedet pt.