Bulgarien skrev:Ear har udtaget patent på en såkaldt tranducer, er der nogen som kan fortælle hvad dette patent nærmere går ud på og hvad menes der med Q-ART?
Lars M skrev:det ser ud til at AR´s argument for at bruge et magnetiserbart basemateriale er et andet end Johnny Sørensens i sin tid. Som jeg husker det, mente JS at magnetbåndet koncentrerede magnetfelt, mens AR vil bruge magnetismen i båndet til at holde båndet mod magneterne for at mindske akustisk kortslutning. Om et andet argument for brug af samme type materiale er nok til at give et patent, det under mig, men jeg er ikke patentmand.Man kan i stedet vælge André/Duelund´s vej og fastholde båndet til magneterne med f.eks. lim, og så er man ude over patentet og slipper samtidig for unødig masse i båndet.mvhLars
Ideen med at lukke et bånd i siderne, er hverken min Duelund´s eller Peters. Det har været anvendt af Magnepan som de første. Efterfølgende af Apogee, BG, Wisdom, Phillips, Og mange mange andre.Men det er rigtigt, når Peter skriver at skal et bånd kunne gå ned i frekvens, så skal det lukkes i siderne.
Nærfeldtmåling af min og Erieks version.
Peter - AR skrev:zerocool, i dag er det ikke blot en patentansøgning, men der er for længst udstedt patent.
****
Det letteste er at læse patentet. Der findes også en engelsk udgave, som er bedre formuleret end det danske patent:
http://v3.espacenet.com/origdoc?DB=EPODOC&IDX=WO2005074318&F=0&QPN=WO2005074318
***
Der skal bruges bånd, hvis man ikke ønsker udstråling til loft og gulv, men opnå stor spredning og samme lyd uanset om man sidder ned eller står op. Derved undgåes ligeledes det akustiske kaos, man ser fra point source højttalere, altså traditionelle, også dem med en halv kasket for en halv omni-direktionel (her tænker jeg på dig og dit B&O, Bulgarien), der skal man sætte ned for at høre dem
Bånd skal være lukket, hvis man vil have en ultra-bred spredning og følsomhed. Ellers sker der akustisk kortslutning, hvorfor lave frekvenser ikke kan gengives, samt sweet spot begrænses til sædvanelige højttalere.
Andgående min opfindelse, som i dag er patenteret:
1) Bånd er som bekendt lavet af noget tyndt folie, der kan lede strøm, og som derfor meget let beskadiges. Problemet er, der normalt skal bruges lim for at lave et lukket bånd, og dermed er den meget svær at skifte. Ligeledes kan et limet bånd ødelægges, hvis man spiller for højt.
2) Med opfindelsen er det ikke sværere at skifte et bånd end en guitar streng, idet båndet """limer""" sig selv fast ved hjælp af magnetisme.
3) Båndets midtpunkt kan være uden magnetiske partikler, hvorfor vægten i midtpunktet og frekvens-båndbredden er som hvis der benyttes lim, men meget mere robust, da der ikke er noget rigtig lim, som gør båndet ikke kan springe ud af sit magnetfelt ved for meget power for således ikke at blive ødelagt.
****
Ja, ja,
Faktisk er det interessant emnet tages op igen, og det forbavsede mig ikke det netop var ham Bulgarien, som mangler et eller andet skyts efter hans fatale angreb imod mig. Jeg spørger bare:
Hvad i alverden har jeg gjort den person?
****
Jeg deltager ikke i tråden igen, uanset hvad der skrives.
****
For dem der intet forstår af denne tekniske forklaring:
Der "kan" også være tale om bredbånd
Tak for forklaringen på dette patent. Jeg havde håbet at det havde lidt med ICEpower at gøre men det var ikke tilfældet .Er patentet i brug eller har ideen( patentet) været benyttet af nogen. eller er der et link til en tråd hvor det har været debatteret før( fornemmer jeg ligesom imellem linierne hos eAR..)
******
Tsk Tsk ..
Jeg synes at eAR´s reaktion på et sobert spørgsmål og de fyldestgørende kommentarer fra aktive brugere er højest mærkværdig.
Jeg har ganske rigtigt i en anden sammehæng rettet en konkret kritik mod eAR´s kreative markedføringsmetoder, -en kritik som eAR desværre nægtede at forholde sig til !
At dette så skulle betyde at jeg forfølger eAR, og at jeg retter fatale angreb mod ham og hans firma, er da lidt af en konspirations teori, -det må være nogle andre han tænker på.
Tværtimod fremhæver jeg eAR´s produkter som en mulighed for ICEpower på f.eks BeoWorld´s hjemmeside, så det virker som om at eAR er meget presset i øjeblikket, måske lidt ferie ville gøre gavn., så kan det være at han vil deltage i tråden lidt igen..
Lars M skrev:Om et andet argument for brug af samme type materiale er nok til at give et patent, det under mig, men jeg er ikke patentmand.
Peter - AR skrev:zerocool, i dag er det ikke blot en patentansøgning, men der er for længst udstedt patent.
Peter - AR skrev:Ja, ja,
Faktisk er det interessant emnet tages op igen, og det forbavsede mig ikke det netop var ham Bulgarien, som mangler et eller andet skyts efter hans fatale angreb imod mig. Jeg spørger bare:
Hvad i alverden har jeg gjort den person?
Bulgarien skrev:Er patentet i brug eller har ideen( patentet) været benyttet af nogen.
Bulgarien skrev:eller er der et link til en tråd hvor det har været debatteret før( fornemmer jeg ligesom hos eAR.
Tusind tak for henvisningerne.
Det er altså noget meget spændende læsestof,som jeg slet ikke havde forventet ud fra spørgsmålet. Nu forstår jeg bedre at Peter AR er så pirrelig. Umiddelbart der det dog ud som om at det hele er selvforskyldt.
Jeg notere mig iøvrigt at Ear har et lille link på sin hjemmeside, så beskrivelsen af hans såkaldte patent (flere har tilsyneladende lavet stort set det samme) er linket direkte, desværre stadig på engelsk,
Jeg har stort set ikke meget kendskab til båndhøjtalere udover at de kan lyde helt fantasitsk men det var rigtigt mange år siden, så derfor bliver jeg altså nødt til at spørge andre i denne forbindelse, om denne måde at montere båndet på virkelig gør en lydforskel i forhold til andre båndhøjtalere.
Prisen på 80.000$ synes dog at være noget i overkanten for en glasplade og en tynd strimmel (patenteret) metalfolie.. Speciel når folien er så enkelt at montere som eAR skriver.. Det kan sikkert godt gøres lidt billigere efter mine gør det selv begreber.
Year 2003/2004 Acoustic Reality invented the next-generation loudspeaker technology. The name of the technology is Q-ARTâ„¢. The Q-ARTâ„¢ technology is patented. The design of the first speaker in the world with Q-ARTâ„¢ technology is patented too. Loudspeakers with Q-ARTâ„¢ technology let you enjoy a sound pereformance, which is impossible to experience from todays loudspeakers, regardless of technology. The Q-ARTâ„¢ technology is also the perfect match to the next-generation OLED screen technology. You may search the European Patent Office website and read the patent.
Peter - AR skrev:1) Bånd er som bekendt lavet af noget tyndt folie, der kan lede strøm, og som derfor meget let beskadiges. Problemet er, der normalt skal bruges lim for at lave et lukket bånd, og dermed er den meget svær at skifte. Ligeledes kan et limet bånd ødelægges, hvis man spiller for højt.
2) Med opfindelsen er det ikke sværere at skifte et bånd end en guitar streng, idet båndet """limer""" sig selv fast ved hjælp af magnetisme.
3) Båndets midtpunkt kan være uden magnetiske partikler, hvorfor vægten i midtpunktet og frekvens-båndbredden er som hvis der benyttes lim, men meget mere robust, da der ikke er noget rigtig lim, som gør båndet ikke kan springe ud af sit magnetfelt ved for meget power for således ikke at blive ødelagt.
****
Jeg har nærlæst det du har skrevet Peter.
1.Hvorfor skulle et limet bånd, lettere kunne beskadiges ved højt lydniveau ?
2.Der har du ret
3.Det må da være omvendt. Hvorledes skal et limet bånd kunne springe ud af sit magnetfelt. Jeg har i et par uger spillet fullrange på båndet, uden dette er sket. Jeg mener det umuligt kan ske, ved en delefrekvens på 150 hz.
Jeg forventer ikke du svare på mine spørgsmål. Jeg vil bare ikke have det står uimodsagt, da vi jo netop anvender limning.
MVH
macwerk skrev:Det Peter må mene er at båndet er bedre beskyttet når det netop har muligheden for at 'give slip' (som han er enig i at det ikke kan når det er limet) :wink:
Det er jo så en detalje man kun har glæde af hvis højttaleren misbruges, og kan båndet idet hele taget monteres igen efter "en tur på gulvet"
Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 3 gæster